Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano je…a dneska na připomínku tohoto zvláštního úkazu mám doma 6 leté dítě.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
s partnerem se snažíme o miminko, takže si hlídám ovulaci. Poslední MS jsem měla 12.3. a proužek na ovulačním testu se pak objevil 2.4., 4.4. pak už nebyl, ale dnes už od brzkého rána jsem měla bolesti v podbřišku a vodnatý výtok, tak jsem si udělala ovulační test a je tam slabá čárka, je možné, že znovu ovuluju?
Děkuji Vám za jakoukoli radu, El.
Pokud je carka slaba a ne alespon tak silna jako kontrolni, test je negativni.
@Caridina píše:
Pokud je carka slaba a ne alespon tak silna jako kontrolni, test je negativni.
Moc Vám děkuji a nemáte nějaký nápad proč bych měla docela dost silné bolesti v podbřišku? Do menstruace mám ještě 7 dní.
Bolí mě i záda ve spodní oblasti, je to divné.
@Anonymní píše:
Moc Vám děkuji a nemáte nějaký nápad proč bych měla docela dost silné bolesti v podbřišku? Do menstruace mám ještě 7 dní.Bolí mě i záda ve spodní oblasti, je to divné.
Mate fotku tech testu? Jako takhle… ja nejsem zastancem ovulacnich testu. Jestli jim kdokoliv veri, urcite to neodsuzuji ani nevyvracim. Jen ty testy reaguji na hormon, ktery ma ovulaci spustit. Ten hormon je pritomny cely cyklus, proto je carka na testu temer vzdy. Dulezita je sila ty carky, jestli je stejna nebo vyraznejsi nez carka kontrolni. Jenze uspesnou ovulaci pozitivni test ani tak nemusi zarucit. Zaroven pokud je test negativni, nemusi to znamenat, ze k ovulaci nedoslo nebo nedojde. To spolehlive urci ultrazvuk, odbery krve, pripadne spravne mereni bazalni teploty. Na ovulacni bolesti je podle me pozde, pokud ovulace probehla do tech 48 hodin po pozitivnim testu. Takze tezko rict, co to muze byt za bolesti. Jestli mate fotku tech testu, dejte ji sem ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
s partnerem se snažíme o miminko, takže si hlídám ovulaci. Poslední MS jsem měla 12.3. a proužek na ovulačním testu se pak objevil 2.4., 4.4. pak už nebyl, ale dnes už od brzkého rána jsem měla bolesti v podbřišku a vodnatý výtok, tak jsem si udělala ovulační test a je tam slabá čárka, je možné, že znovu ovuluju?
Pozor, ale od pozitivního testu nastává ovulace až do 48h tzn., že pokud jste měla peak toho 4.4. Tak ovulace klidně mohla proběhnout třeba až 6.4. a ta bolest muže být poovulačí. To je opravdu zrádné, protože někoho to nebolí vůbec, někoho bolí před ovulací, někoho přímo v momentě ovulace. Nekoho par hodin, někoho několik dnů.
Tedy ve vašem případě bych to na dvě ovulace neviděla. ![]()
@TeeeT píše:
Pozor, ale od pozitivního testu nastává ovulace až do 48h tzn., že pokud jste měla peak toho 4.4. Tak ovulace klidně mohla proběhnout třeba až 6.4. a ta bolest muže být poovulačí. To je opravdu zrádné, protože někoho to nebolí vůbec, někoho bolí před ovulací, někoho přímo v momentě ovulace. Nekoho par hodin, někoho několik dnů.Tedy ve vašem případě bych to na dvě ovulace neviděla.
Pochopila jsem to tak, ze ovulacni test mela zakladatelka pozitivni 2.4. a 4.4. uz pozitivni nebyl… to jen pro info, jestli jsi se neprehlidla ![]()
Jinak při těhotenství může být na ovulačním testu druhá čárka (i slabá).. ale nevím, jestli by se to ukázalo tak brzo ![]()
Přeji hodně štěstí ![]()
Dobrý večer,