Kam umístit babičku

Mateo92992
14.7.24 13:54

Kam umístit babičku

Ahoj, potřeboval bych poradit. Syn mojí babičky se dověděl ze mi babička před 5 lety darovala dům a vyhodil ji z domu. Já sem ji poskytnul teď domov u mě. Týden po sastehovani ke mě byla jak beránek. Komunikovala s námi. Hrála si s dětma… Ale po 14 dnech u nás ji začal volat strýc abych ji vrátil dům který mi darovala. Babička nám začíná vyhrožovat soudama. Dělá schvalnosti. Má vývod a když vyprazdňuje schválně s tím všude caka… začala bít moje děti a přestala s námi komunikovat. Dělá nám opravdu peklo že života. Snažil sem se ji zařídit domov pro seniory. Přišel pan z domova aby vyplnit žádost ale řekla že nebude dávat celý důchod domovu. Bydlí u mě zadarmo babička a celý důchod dává svému synovi. Už nevíme co sní :( poradi mi někdo? Přítelkyně je na mateřské. A dekorace chodím jen já. A nemám, opravdu nemám finanční prostředky na to abych ji platil charitu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9117
14.7.24 14:03

Vrať ji její dům a nebudeš muset brečet, že ji musíš sponzorovat bydlení :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
14.7.24 14:06
@Mateo92992 píše: Více

No a co se babicce nelibi? Dum ti darovala uz drive, nebo co komu vadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mateo92992
14.7.24 14:12
@lilith1 píše: Více

Darovala mi ho před pěti lety. Teď ho ale chce zpet aby ho darovala svému synovi.

• Citovat
  • Upravit
8827
14.7.24 14:14

Tak ji dům vrať, ať se o ni postará on a vy budete mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
14.7.24 14:15

Tak mas nekolik variant. Prodat dum,,z toho platit babicce domov duchodcu. Vratit ji dar, kdyz se tedy o ni nechces starat. Starat se o ni, a dum si nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.7.24 14:17
@Tarena píše: Více

ale ona mu před 5 lety ten dům dala bez podmínek péče, platit domov důchodců jí nemůže, když tam babička nechce - nástup do DD je pouze dobrovolný,
a když by tam chtěla, tak DD si stahuje důchod od OSSZ sám automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
14.7.24 14:20
@stinga píše: Více

No ale tak nejaka moralni zodpovednost za ten dar by byt mela. Kdyz vlastne vsechny ostatni dedice opomenula.
A neni zadne soukrome zarizeni, kde duchod neresi? Domluvila bych se strycem, jestli se o ni chfe starat a dum vratila a nebo proste jak rikam, prodat a hradit peci z toho. Co asi tak jineho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mateo92992
14.7.24 14:27

Vrátit to nechci. Z padneho důvodů. Stryc ceky zivot babičku okrádá o dost velke peníze. Dostal od babičky obrovské polnosti. A teď by chtěl ještě dům. Darovala mi ho proto že umřela moje máma a říkala že když ho nemohla dát mámě tak ho dá mě.

• Citovat
  • Upravit
8827
14.7.24 14:27

Platit ji soukromé zařízení, to se teda dost prohne….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
14.7.24 14:29
@izabe píše: Více

Tak muze dum pronajmout. Za mne divne mit uz za zivota dar a darce nema kde byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mateo92992
14.7.24 14:31

A ještě sem zapoměl dodat že strýc nemovitost užívá. Z pěkného domů udělal to že co mělo nějakou cenu tak prodal. Teď je to jen prázdnota a pustota

• Citovat
  • Upravit
11082
14.7.24 14:33

A co ji krade? Ted je u vas a duchod ji snad nebere?

No mas to tezke. Po mame bys normalne dedil, babicka to dost nedomyslela.

Vyhodit ji nevyhodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
14.7.24 14:34

Takže strýc dostal polnosti a ty dům ( protože maminka umřela). Stryc ale bydlí v domě a vyhodil z něho tvoji babičku. Ta už bude očividně dost stará a taky dost ovlivnitelná. On tam má ten strýc věcne břemeno nebo proč ho nevyhodis? Já bych se daru nevzdávala. Jakoze někdo děla peklo a aby byl klid tam mu ještě das dům :zed: blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mateo92992
14.7.24 14:37
@Jemako píše: Více

Věcné břemeno tam nemá. Dostal to už X krát písemně aby opustil nemovitost… bohužel bez reakce. Babička je ním dost ovlivnitelná. Projede si pro ni. Vyzvedne si s ní důchod a ona mu ho celý odevzdá. A doveze ji zpátky ke mě s prázdnou

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová