Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
achjo
nechala bych tam klidně děcka, pokud jsou tam rády, od manžela bych čekala, že půjde se mnou…
ale i kdyby tam zůstal, na poslední noc /dvě před dovčou a odletem bych si vzala hotel na zotavenou, ať si o tom myslí kdo chce co chce! prostě jim hezky říct, že máš bloklou páteř a už takto spát nemůžeš
soudný člověk to pochopí
hezkou dovču a příště už tam na noc nejezdi ![]()
Příspěvek upraven 12.07.24 v 23:13
Já bych možná fakt šla, ale já jsem docela střelec v tomhle
Každopádně bych to řekla slušně, ale nekompromisně, že se omlouvám, ale vůbec nespím a přijdu ráno po snídani ![]()
Urazit se urazí, a budou si myslet že jsi rozmazlená, divná, atd. Ale je to skutečně konec světa?
Ve finále z toho bude jedna zapadlá historka o divné snaše, pokud žádný jiný problém nemáte, může si rodina ještě gratulovat ![]()
(Pominu že už v 25 jsem věděla, že týden v cizím bytě fakt nedám a do té situace bych se nedostala, protože to ti teď nepomůže).
Příspěvek upraven 12.07.24 v 23:17
@Anonymní píše: Více
běžte do toho hotelu, nechápu
návštěva před odletem na dovolenou na 7 nocí?
to vymyslel kdo? jako že máte sbalené kufry na dovolenou a s těmi kufry jste na 7 nocí u tchánů? ![]()
vždyť to musí vadit i jim, když jste tam nasáčkovaní v tak malém prostoru na tolik dní? co tam děláte celé dny? a ty nabalené kufry na dovolenou, vždyť to musí zatuchnout za tak dlouho
fakt divný nápad,
většinou lidi u někoho spí jednu noc před odletem, když třeba by jinak museli na letiště ve 3 v noci nebo tak nějak,
ale že by někdo byl namačkaný v malém bytě 7 dní, to jsem fakt ještě neslyšela
@stinga píše: Více
přesně tak
jedna noc by se dala přežít OK
jinak přespávačky jsou zvykem spíše tam, kde je vytvořen aspoň základní spací komfort a intimita
taky mi hlava nebere se na týden nasáčkovat s kufry sbalenými na dovču ke tchánovcům, kde jsem v životě nespala
to je celkem šílený nápad, myslím, že 1-2 noci je běžné maximum.
Jaj, to me mrzi, proste je mi to lito, mame odletat a ja mam blokla zada, na tomto gauci nemohu spat, vezmu si hotel a pres den dojedeme na navstevu.
Ja takhke s kamoskou jednou bookla nejaky volny hotel v nejake horni dolni, pre jsme nestihly vlak a ze prespime..jedna noc, postel katastrofa, nikdy vic, tak rozlamana jsem nebyla nikdy. bolelo me vsechno, skripl se mi krk taky. Lepsi sat na nadrazi fakt.. Takze za me si to v techto podminkach vydrzela dlouho, spatna postel je horor. A na zlucnikove kameny bacha, asi te tlaci na tom gauci kamen, taky ti to muze podrazdit a to mas po dovce..
Šla bych do hotelu a nazdar. Však se i tak můžete vidět přes den.
@Lucy75 píše: Více
Přesně tak, taky to nechápu. Když už mám někde spát, tak na gauči třeba jednu noc, ale X nocí a ještě před dovolenou? ![]()
@stinga píše: Více
Manzel, zijeme v Nemecku a vetsinou odletame odtud a malokdy uz jezdime do Prahy a on, ze jeho kamarad ma tuto sobotu narozky, ze to spojime a nakonec z toho je tolik dni..ja jsme mela pochybnosti uz o tak dlouhe dobe u nekoho, ale prekecal me, ze nas malo vidaji, pohlidaji maleho a my si nekam vyrazime nebo ze si odpocinu pred dovcou s ditetem, ze ho zabavi (nezabavi samozrejme)..ze jsou stara generace, ze nechapou proc bysme sli do hotelu, kdyz muzem u nich, rozlozi gauc, malej se tesi, ze si rano preleze k dedovi..to bude pohoda..no ukecal me, lituji toho..
@Kelsey
nejspíš babička..
a zakladatelka se chtěla zavděčit.. manžel se těšil a děcka taky, tak to dost - hodně moc - nedomyslela..
ale netuším, kdo má tolik dovolené, že místo jednoho týdne v Řecku si vezme dovolenou týdny DVA na to, aby se půl toho vzácného času mačkal s tchýní a tchánem na rozbitém gauči v nějaké špeluňce bez slušného spaní a žaluzek ![]()
to bych se musela úplně zbláznit ![]()
jako jedna noc před odletem ok, úplně stačí.
no tak to měl manžel divný nápad, že odpočineš si před dovčou - to je tragikomické, no je mi tě líto, běž aspoň zítra do toho hotelu,
ale za mě musí být hrozné i to trávit 7 dní v nějaké špeluňce,
a ty kufry nabalené máte kde? a nebojíte se, že to nějak načichne? tak dlouho uzavřené
Bud rekni narovinu, ze ti to nici zada a jdi sama a jeho tam nech, kdyz jsou s tim ok a nebo se vymluv, ze jedes taky nekoho navstivit z kamaradek, vyuzit toho, ze jste takovou dobu v Praze a cau prece nestravis prvni tyden vasi dovci v tomto..jsko jssne, starsi generace to bere jinak, ale nejde o pohodli, zdravi mas jen jedno a taky nemusis nikam odletet, az se ti ty zada bloknou uplne..zitra uz bych mela hotel pro sebe se saunou, masazi, bazenem a v noci s manzelskou posteli pro sebe a posledni 3 noci se kuryrovala, pres den bych sla k nim na navstevu a cau..
Chápu, že jim je třeba divný, že byste byli v hotelu, když můžete být u nich „zadarmo“, proč zbytečně přeci platit hotel. Já bych teda ale do hotelu šla - pohodlí, za nima můžeš/můžete vždy dojet ráno. Problém v tom nevidím. Že by se urazili, může je to možná tak mrzet, dlouho vás neviděli, ale přežijí to. Jako pochopila bych, kdybyste k nim jeli na den-dva před odletem, ale to máte jako týden dovolené u nich i s kuframa a pak týden do Řecka? No moc to nechápu ![]()
Vy jste tam nikdy nespali a nakýblujete se tam na 7 nocí a ještě před dovolenou? Jako za blbost se platí. Ty z toho děláš zbytečné drama a vůči tchánovcům je to opravdu hloupé, jít na hotel.
Ahoj,
Jsme u tchyne uz 3. den a jeste mame 4 noci. Letime z Prahy na Kos a spojili jsme to s rodinnou navstevou u tchyne.
Problem je, ze je to tu male, stisnene, s cimz jsem pocitala, nikdy jsme tu nespali a to spani, to se neda..ja spim se synem na rozkladacim gauci, sotva se vejdem, je tonuzke, snad o malo vetsi jednoluzko a je cely rozskripany a popravde me se chce brecet jen si mam lehnout. Ted tu sedim a mam dost, blokl se mi krk, boli me lopatky, tezko se mi dycha, kdyz lezim, uplne citim jak se propadam a boli ty zada, kdyz si lehnu na bok, citim bolest v boku a vpravo me picha zlucnik, mam kameny a jim stridme, takze nemam s nim problemy, ale ted ho citim pichani v nem, a mam nervy, ze mame pred dovcou a ja jsem uplne ko..
Rekla jsem manzelovi, ktery spi na nafukovaci matraci a taky nadava, ze chci do hotelu, ale on nechce, ze se mati urazi, nejspis i tchan, ze nas dlouho nevideli, tesili se, uz ted ma poznamky, ze jsem zhyckana. Ano, jsem. Mam problemy se zady a toto proste nedavam, tchyne mi nabidla loznici, jenze to je taky..nemaji zaluzije ani zaves a primo do oken sviti lampa, primo do obliceje, maji zlomeny rost a jeste necim podepreny, korky od vina..takze jak se clovek vic zvedne nebo pohne vyjede to a praskne to..plus matrace prolezele asi 15 let stare..no ja to nedavam, holt jsme rozmazlena asi, ale jako nespim uz 3. noc, druhy den se dopuji kafem a ibalginem na ty zada..a citim, ze nes dalsi noc uz je kriticka..a to me cekaji jeste dalsi..nasla jsem pekny hotel hodnoceni 9,0 na bookingu, se snidani, bazenem a krasnymi postelemi za dobrou cenu, ale manzel nechce, mne je to taky blby rict jdu do hotelu a nazdar, ale ja uz tu dnesni noc dneska nedam, zkolabuji jestli se nevyspim a pujdu na opich, pre ty zada a krk to je strasny, jak me boli, dnes odpo jsme 2-3 hodiny nemohla hybat krkem..nechci odjet na dovcu jak mrzak..
Jak to proste sdelit, aby se neurazili, mamzel je bohuzel proti a ory tak par noci jeste das, pak letime..jenze ja asi nedletim, protoze proste uz nemuzu, fakt..