Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liberalissima Tak dokud bolela záda jí, tak v pohodě, to musí vydržet. Ale jak začaly bolet jeho, tak se musí do hotelu…
u nás by to bylo úplně jednoduché, nikde po návštěvách v cizích bytech nespím, takže rovnou hotel a je to…
@Liberalissima píše: Více
a některé jsou pořád dokolečka ty samé ![]()
@Monchichik píše: Více
Přesně, já takové ty prespavacky u dospělých lidí moc nechápu.
My sice máme u rodičů k dispozici celé patro, ale oni pořád nechápou, že přespávání v našem 3kk je fakt blbost. Švagrová je ubytovala rovnou v hotelu, no byli urážení až na půdu.
Takže když začnou mít takové ty řeči, že by mohli přijet na víkend, tak jim řeknu, že na myslím termín a přijedeme my
Taky se k nám chtěla propašovat vzdálená rodina, přespat na dvě noci, tak jsem jim řekla, že je ráda uvidím, ale náš byt je příliš malý na přespávání..
Spousta známých má jednoho z rodičů v zahraničí a ti si automaticky rezervují hotel.
@Menton Já nějak nesnesu další lidi v našem bytě na nějakou delší dobu, přes noc vůbec. Naštěstí mi to moc nehrozí, ale i když jedeme např. do města, kde bydlí moje sestra, tak jdu na hotel, přestože nám ubytování u sebe nabízí. Nechci být u někoho doma a nechci tady nikoho přes noc…ale jedna část mojí rodiny s tím problém nemá, klidně byt plný lidí a taky spí u kohokoliv, no máme to každý jinak… ![]()
@Monchichik píše: Více
Přesně. Nepřespávám ani nenabízím přespání, z obojího mám osypky.
Ale tady je základní problém už jen to partnerství samotné, ne proleželý gauč a tchánovci. To je naprosto druhořadé. Tak sakra řeknu chlapovi, že jsem to neodhadla, záda příšerně bolí.. On mě vyslechne, povzbudí, pohladí, vykomunikuje to s rodiči. Nebo jim to následně po rozmluvě s chlapem vysvětlím sama.
Vážně nechápu smysl diskuze. Bavíme se tu o banálním, snadno řešitelném „problému“ a o dospělých lidech (nejbližších), kteří si neumí sdělit svoje potřeby a adekvátně reagovat. Hodně smutné a prohnilé.
U nás by se řeklo: „Jejda, no, co se dá dělat, zkusili jsme to, jdeme na hotel.“ Vyřešeno do pár minut. Zakladatelka má mnohem větší problém, než je proleželá matrac.
@Lojzísek No je to tak, neumím si představit, že se někde lámu bolestí a drahý mi řekne, že to mám vydržet a bla, bla, bla…a že bych se z pozice prarodiče urazila, že u nás nechtějí spát, to teda fakt ne
navíc nemají ani podmínky, proleželý gauč a nafukovací matrace, to bych rovnou odmítla, stejně jako to, že budu někde bivakovat týden před dovolenou. Ale já bych tam ani nejela, tohle bych nemusela podstupovat…
@Menton píše: Více
No vidíš a my když přijeli ze zahraničí za rodinou, tak jsme u nich v bytě v pohodě trávili většinu času a jen na pár dnů jeli mimo na nějakou další kratší dovolenou. Stejně tak to měli oni, když přijeli za námi. Automaticky jsem je ubytovala u nás. Ale nikdo nemusel kolem nikoho skákat a hostit ho jako návštěvu.
Tak ne všechny mají problém s tím, aby strávily týden u příbuzných a ke spánku nepotřebují super postel