Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na druhou stranu, pokud je nějaký hotel blízko, abys mohla hned ráno přijet, tak zas proč ne. Umím si představit večer dat spát dítě, jet se vyspat na hotel a ráno si nastavit budík a přijít na snídani. Zas jako pokud je problém opravdu jej spaní a opravdu by ses chodila jen vyspat jinam, tak si myslím, že by se urazit nemuseli.
@Kolicek95 píše: Více
Plavani mi pomaha a masaz od fyzioterapeuta taky, nemyslim beznou masaz, on vzdy se mnou zacvici a pak dela masaz na konkretni mista, ale otazka zda nekoho sezenu tady tak na rychlo
@Anonymní píše: Více
Tak svůj zdravotní stav znáš a dopustíš takovouhle nebetyčnou krávovinu.
Nezbývá, než se zachovat jako dospělá a říct: „Mámo, táto, už nemůžu, mám vážně nemocná záda. Přemýšlím, jak to vyřešit, napadlo mě to a to. Mám trochu obavy, abyste se neurazili / nemrzelo vás to, ale já už opravdu takhle nemůžu. Vymyslíme to nějak?“
@BohunkaP píše: Více
by ses divila, na čem lidi spí, když jsou na to zvyklí, takový ty válendy, ze kterých div netrčí prasklý péra, místo matrace jen taková ta vrchní matrace, co je tlustá asi 5 cm, pod tím rošt…
@annlady píše: Více
Presne, nas jednou pozval na drink byvaly kolega a jako, spal na nejakym gauci, co byl total rozbity, takovy to L, v pulce se mu to rozpadlo a ty strany ujizdely od sebe, mezitim dira a on spal a jeste se smal, ze jednou se vzbudil a v noci se mu to rozjelo a on pulkou tela spal vte dire..tak ze od te doby spi na tebdruje pulce, byt byla kratsi nez on..pritom dobry post, pekny byt a spi na tomhle, ale ne par noci, min mesic tak spal, nepochopis..
Jak to tedy dopadlo? šla paní na hotel?
nechce se mi vše číst, tak prosím info
Tak hlasim, ze jsme sli, ale ne kvuli mne
manzel se vcera rano vzbudil a ze ho boli v bederni casti, pak pres den se mu to zhorsilo a pak si sel zacvicit, ze to rozcvici a prisel v predklonu a ze ho to boli..tak pak jsme se o tom bavili a on, ze na te nafukovacce uz spat nebude a rekl sve mame, ze pujdem do hotelu tady v okoli a ze sem zajdem zas rano..no tchyne se netvaril, tchan mel radost, priselo mi, ze uz mu to tu taky leze na nervy..no ale tchyne se urazila no, tak uvidime dnes, na 9 k nim jdeme..kazdopadne ja se dnes vyspala, zada porad boli, ale nevstavala jsme tak zlamana a beze spanku, akorat me stve, ze kdyz jsem to navrhla ja, ze to bylo brane jako neco co zas hysterci..manzel se mi teda omluvil, ono uz mu to tam taky lezlo uz na nervy, porad se dohadovali kvuli necemu posledni 2 dny..no hodim to za hlavu, snad se ta zada srovnaji a odletime ok..
Tak ses aspoň poučila a příště budeš jednat jako dospělá a svéprávná.
Tohle celé byl jeden velký úlet.
Čeká tě dovolená a pak se vracíš do práce. Na hotel můžeš sama, vše se dá vykomunikovat, jen to dobré podat
Tak manzela rozbolela zadicka? A krem jsi mu poradila tak jak on tobe?
Na tomhle krásném příkladu si můžeme odvodit další jiné či podobné situace, které se vyskytují ve všech rodinách. Ať jde o návštěvu, kterou jeden prožívá hůř, ať jde o pomoc rodičům, kde jedem může a jiný ne a úplně normálně mu to projde, ať jde o koupi něčeho do domácnosti, jeden to neprosadí, ale druhý si prosadí i věc až tak ne tolik potřebnou, ať jde o dovolenou, zda jet či ne a kam.
Ta záda a nevyspání, ze kterých věřím, že zakladatelka je úplně odrovnaná, ten nesmyslný týdenní pobyt před dovolenou na návštěvě v nevyhovujícím bytě, to jsou věci, které vypluly na povrch, ale pod ním je něco úplně jiného. A sice nerovné rozložení sil a autorit v rodině. Když si například žena, jakákoli, pouze teoreticky vzato zvyšuje kvalifikaci studiem, školeními, atd, tak se jí snadno vytkne, že nestíhá domácnost, že trpí děti, že to není zapotřebí, protože ten její přece vydělá dost. Když ovšem se do toho pustí manžel, je zodpovědný vůči rodině, aby ji líp zabezpečil.
A myslím, jádrem pudla je, že slovo někoho v rodině má váhu a na slovo druhého se zřetel až tak moc nebere. Kdyby šlo o rodiče ženy za stejných podmínek, tj. malý byt, týden před dovčou a zdravotní problém, tak si myslím, že by se nejelo. Někdo to tady zmínil a ne jednou.
Děláme si to samy. Neumíme se prosadit. Než se to naučíme, máme mnohdy za sebou půlku života nebo dokonce celé manželství.
Asi tak.
Dodatek pro zakladatelku.
Možná by stálo za to reagovat tak, aby si manžel zážitek ještě víc pamatoval. Koukej, Pepo, to nejde jen tak se sbalit, rodičům to může být líto. Víš co? Vyměníme si to na jednu noc, já půjdu na matraci, ty s klukem na gauč. A když to nepůjde, tak půjdeme na hotel. Vyučená životem bych ho na tom gauči dodělala. A věřím, že by to bylo naposled, co by něco takového zorganizoval.
@Pe.M.1 píše: Více
já jsem to psala, že zakladatelka je v tom manželství v pozici pátého kola od vozu
to by si nepomohla, s rozbolavěnou páteří spát na matraci na zemi - to nechceš, navíc když už i manžílka ta páteř bolí
No ony tomu bohužel ani nepřispívají ostatní ženy, které rády hned přispěchají s označením hysterka, nepřeje babičce, sobec, a podobně, koukni na tuhle diskuzi…
Příspěvek upraven 16.07.24 v 15:16