Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svetluska55 píše: Více
Já třeba ani nechápu, jestli tchánovci jsou s tím ok, že tam jsou 7 dní. Dobře, neviděli se dlouho, ale já mít někoho doma 7 dní? Vždy buď jezdíme na nějakou společnou dovolenou, nebo když už jede návštěva k nám, tak max. 3-4 dny a to je fakt úplně dostačující. Nebo třeba prodloužený víkend by stačil. Jestli letí v pondělí, což možná odpovídá, četla jsem něco, že ještě 3 dny, tak je vše narychlo. Tak jen doufám, že dovča pak bude fajn a paní bude spokojená a nebude tu třeba diskuze: jsme v Řecku a máme hrozný pokoj, nebo tam máme nějaké brouky ![]()
@astoret, jak jsem psala, ta současná situace je po všech směrech potrhlá… a nemá v tuto chvíli žádné dobré řešení. Ať se teď udělá cokoli, vždycky z toho bude někdo nespokojen a ublížen, v podstatě se hledá řešení nejméně špatné.
Nezlob se, ale já skutečně nevěřím, že by ta situace byla tak tragická – nepřesvědčí mne nikdo o tom, že tchánovci ve své ložnici (kterou jim nabídli) trvale spí na posteli, na níž mladý člověk nemůže dočasně bez úhony přespat. To za prvé. A za druhé – jestliže má zakladatelka skutečně tak specifické požadavky kvůli svému zdravotnímu stavu, tak to ale měla říci předem a do podobného podniku se vůbec nepouštět. Nebo snad o tom její manžel neví, že má manželku takto zásadně zdravotně omezenou?
Ne – tady je problém opět úplně někde jinde a celá tato nesmyslná a přihlouplá situace je jen taková třešnička na dortíčku nefunkčních vztahů a nefungující komunikace (a to z naprosté většiny na straně zakladatelky, její averze na tchánovce vyplývá z každého dalšího příspěvku jasněji).
Asi bych si v této situaci koupila kvalitní matraci a syna poslala spát s tatínkem. A skočila k chiropraktikovi.
Jo a zakladatelko, ještě si zodpověz, jestli kdyby šlo o tvoje rodiče a tvojí pařbu s kamarádkou, jestli by muž taky tak ochotně upozadil zakládání potřeby jako spánek a trocha soukromí a jeho hlavní starost jestli by byla, aby ses ty nezlobila a tvoji rodiče neurazili ![]()
Příspěvek upraven 13.07.24 v 09:22
@BohunkaP píše: Více
Taky si říkám, jestli u nic doma není nějaký problém. Třeba hádky, špatná domluva, to my nevíme. Také vztah paní a tvhánovců je zarážející, nebyli třeba někdy proti svatbě?
Nebudu to zlehčovat, stejně tu brzy bude spousta dalších rad, komentářů. Hlavně ať je v Řecku vše super.
Nechápu, žes tam vůbec lezla spát a ještě na víc dnů, když jsi věděla, jak to tam vypadá. Měli jste si vzít ten hotel na spaní rovnou. S tchánovci byste se viděli přes den a i oni by jistě pochopili, že se u nich moc spát pro tolik lidí nedá. A ještě by to i přivítali.
@Anonymní píše: Vícetak hodně štěstí. Je ale zajímavé, že jejich nabídnutá postel pod nimi každou noc nekřupe, ale ty na ní spát nemůžeš
@Snorlaxik píše: Více
No jediny co ma dcera je cesky pas, protoze se v AT nenarodila, ale zije tu od 1,5 roku, sama se pak rozhodne jake obcanstvi bude mit, oboje nelze..
Ja mam Cesko rada, to neni, ze bych na nej zanevrela, ale po 20 letech ruzne v cizine a poslednich 7 let v Rakousku mam proste domov tady, rada do Cech zajedu, ale nepotrebuji dcery prazdniny travit jen v Cesku, hodne cestujeme a tim, ze je ve skole proste toho casu moc neni..a proste, kdyz zijes leta v cizine, mas domov rady vida se s lidma tady, v cesku mam kamarady, ale vidame se 1×-2× rocne, oni maji taky svuj zivot a ne vzdy se stane, ze mame stejne volno se sejit..proste mi oeijde nitmalni, kdyz nekdo nekde zije keta, ze je jeho domov tam a tim, ze rodina jezdi hodne k nam, proste nemam potrebu jet ja do Cech..nevim proc bych se kvuli tomu mela vzdavat obcanstvi, Ceska jsem porad..jako jo, mohla jsem si rict, kam pojedeme v lete do Cech, ale proste nechcintravit dovcu v Cesku, mame road trip po Francii a pak Toskansko a Madeira, cesko dame mozna max 3-4 dny nekde a pak se sem chystame v rijnu, snad nemusim kazde volno travit v Cesku, protoze odtud pochazim..
@terien píše: Více
jenom Bůh ví, jak vše přesně je, nemusí to být ani tak hrozné, někdo by nad tím mávl rukou, pro někoho by to bylo stejné jako pro paní.
@Janli píše: Více
Já mám také výhřez ploténky po špatném doskoku salta a mám s tím bohaté zkušenosti. Funguji s tím od 18. Pokud se udržují záda cvičením, tak špatná matrace za týden fakt nemůže ublížit. A nezlob se, ale po dvou dnech na špatné matraci plotenka nevyjede, to už ta záda musela být ve špatné kondici delší dobu.
No mít před sebou ještě 4 takové noci, tak do toho hotelu prostě jdu. To bych teda nedala. A navíc před dovolenou. Navíc bych nikdy nepřistoupila na týdenní pobyt u tchánů i se spaním. Provizorní spaní se dá jeden den, za mě víc ani náhodou. A ani nafukovací matrace pro mě není postel, to bych se nevyspala taky.
@BohunkaP píše: Více
Averze, to teda nevidim, vidim snahu se jich nedotknkut, vzdyt i pise, vidim jak jsou radi, ze nas tu maji, nechci, aby se jich to dotklo nebo neco takoveho psala, kde je ta averze? Netrvala predem na hotelu, nechala se premluvit, aby se nikoho nedotkla, ale je ta spatna a ma averzi, tak to jo…ja uz bych byla davno v hotelu, ona tam spi kolikatou noc i za cenu, ze ji vse boli a nespi..a ocividne to nechce rozseknout a odejit, aby se jich nedotkla..
Pokud máš problémy se zády po nehodě v 17 a léta fyzioterapie za sebou, tak přece musíš jasně vědět, že krém a masáž ti nepomůžou ani trochu.
Plavání na záda také neni moc pomocné, protože vyřazuje posturální svaly a netrénuje rovnováhu. Na uvolnění dobré, ale na posílení hlubokého systému nic moc.
@Kolicek95 píše: Více
Hele tezko rict, mam kamaradku, ktera by za boha neusla na nafukovacce, jakoze ja to taky nemam rada, obecne spani na zemi, ale ona..jednouu byla se znamymi z prace pod stanem a druhy dem mi psala, ze nikdy vic a ze jede domu, ze za boha neusla a ze ji vse boli, a to nema problemy se zady, proste ona neusne nikde, kde to neni pohodlne, jednou spala u nekoho na gauci a vypisovala mi, jak je to hrozny, ze je to zkoseny a ze na tom neusne a pak rano psala, ze spala tak hodinu..takze lidi jsou ruzny..a pokud ji na tom spani tuhne krk a ma bolesti, tak spanek se rovna nula a kazda moc je hirsi a horsi..nekdo by na tom treba usnul v pohode a jiny vubec.. ![]()
Tohle je hodně smutný čtení. Nechápu, proč se v takovém případě nevzdáš českého občanství, když to rodná země nic neříká
ale tipuju, že české doklady jsi pro děti zařídila, i když tě s Českem nepojí žádné pouto.
Příspěvek upraven 13.07.24 v 09:18