Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžeš jí nabídnout pomoc, pokud by to bylo ve tvých silách(s hledáním bydlení, výpomoci s dětmi, zaměstnáním) a ona chtěla odejít. Jinak je to na ní, ona sama se musí vzepřít, najít tu sílu, odvahu odejít, popř. vyhledat pomoc nebo ohlásit týrání. Myslím, že víc udělat nemůžeš..
To co udělala bylo špatný,ale podle mě týrání tam bylo už dřív..Ať tak jako tak,musí holka rychle pryč!!!!!!!!!!!!Záleží na finanční situaci,co její rodina?…Nesmí podlehnout a nechat se mlátit protože si to ,,přece zaslouží,,.
@Anonymní píše:
Mam kamarádku známe se z porodnice ale bydlí v jiném městě. Víc si píšeme než navštěvujem ted se mi dlouho neozvala tak jsme ji s malym prekvapily doma. Sice nás dál pustila ale byla divná nemluvila i když se snažila hned jsem poznala že se něco děje.Je asi sedum let vdaná ale s manželem jsou spolu snad od střední školy. Ona se vždycky líbila je pěkná ženská. Byla rozrušená ale pochopila jsem že ji manžel přišel na nevěru nevim snad to dlouho netrvalo a bylo to jen o sexu nebo si asi něco dokazovala každopádně lituje už by to neudělala. On ji sice nevyhodil ale pry ji pořád nadává a taky bije. Modřiny měla hlavně na rukou. A snad i do hlavy jí uhodil bylo ji špatně sotva seděla.
Byla jsem v šoku. Odejít nechce prej si to zaslouži nebo co. Tak se ptam co bys te jí poradili? Já odejít a hned. Přijde mi naprosto odevzdaná a si to trvá už dlouho
Mazec… No, na druhou stranu, setrvává v tom sama a evidentně v tom setrvávat chce. Když neměla problém utíkat za milencem, tak by neměla problém utéct od manžela úplně. Její život, její business, její volba.
Nedělala bych s tím nic, řekla bych svůj názor a víc se nestarala. Rozhodnout se stejně musí ona sama.
Napíšu Ti svůj názor…je otázkou jestli to mlácení nebylo už před nevěrou…jelikož si myslím, že se nevěra dá vyřešit i jinak než rovnou na někom aplikovat násilí. Samozřejmě můžeš kamarádce pomoc jak psaly holky nahoře,ale konečné rozhodnutí je jen a jen na ní. Pracuji již několik let v azylovém domě pro matyk s dětmi a s domácím násilím se tam setkáváme často a bohužel musím říct, že 90 procent od manžela neodejde a nebo se stejně k němu vrátí. Je to smutná statistika,ale je to tak. ![]()
já jsem hodně silná (fyzicky i psychicky) ženská, ale vím, jak strašně těžký je rozhoupat se a odejít..nesnáším hlášky typu „kdyby na mě jednou hrábnul, okamžitě bych odešla“ jsou to silný řeči a neznám holku, která by to udělala hned..mě to trvalo 5 let a poslední kapkou bylo to, že mi zatáhl v autě ručku a nabourali jsme.. ona má teď pocit, že si to zaslouží, mají spolu děti a tak nechce rozbíjet rodinu, chápu a je dost těžký se na takovou kamarádku dívat a už vůbec jí porozumět.. já bych jí v klidu řekla, že takhle to opravdu nejde a ať se sbalí a odejde, vždycky to jde, je to těžký ale ne nemožný..ať nečeká jako já na „poslední kapku“ nemuselo by to totiž dopadnout dobře..a odsuzovat někoho za nevěru, když k tomu nic jinýho nevím, je pokrytectví!
jen poznamka- myslim, ze je jedno, jestli ji mlatil pred neverou nebo az po ni… podle mne biti do vztahu nepatri, at by byl spoustec jakykoliv!! a pravda je ta, ze se musi vzeprit a rozhodnout sama, ale ty ji muzes pomoci radou, povzbuzenim, nabidkou nejake moznosti ci pomoci…existuje i spousta anonymnich poraden ci telefonnich linek, kde jsou proficci a pomohou ji .. ale zalezi nejvic na ni samotne…bohuzel, protoze clovek, kdyz v tom zije, nedokaze casto situaci vnimat realisticky a nachazi si duvody proc to tak musi byt… ![]()
Zkus jí domluvit, vysvětli jí, že žádný chlap na světě nemá právo jí bít a ponižovat, kdyby mu nevím jak ublížila. Ať odejde co nejdřív. Tohle si nesmí nechat líbit. Pokud to sama nevidí, možná potřebuje pořádně otevřít oči, pomož jí, pokud to jen trochu půjde.
Ahoj díky za rady. Snad pry se to mělo stát občas i před tím ale spíš jen facka štouchanec v nějaké hádce. Prý nikdy to co se děje ted. Jí přijde jako by to v něm nějak spustila tu jeho zlobu a agresivitu a asi si myslí že je to její vina a že se to zase dá dopřádku. I když můj názor je že ani před tím to nebylo v pořádku jen to nebylo tak intenzivní jako ted.
Pry je třeba i týden kdy fungují normálně ale on si na to prý vzpomene a je zle. Ona už chodí jako myška aby ho ničim nedrážidla. Zavřela se v domě nikam nechodí je jen doma. Pořád jí prý podezírá bojí se otevřít i poštákovi to jí už snad taky podezíral že snim něco má. Za rodinou ji nechce pustit ani za kamarádkama. Já se trafila náhodou že nebyl doma. Pracuje kousek od domu chodí ji každou chvíli kontrolovat. No je to ho víc snad už to nemá ani cenu vypisovat. ![]()
Zkoušim se s ní zatim neúspěšně spojit.
Snad nebude pozdě diky
Mam kamarádku známe se z porodnice ale bydlí v jiném městě. Víc si píšeme než navštěvujem ted se mi dlouho neozvala tak jsme ji s malym prekvapily doma. Sice nás dál pustila ale byla divná nemluvila i když se snažila hned jsem poznala že se něco děje.
Je asi sedum let vdaná ale s manželem jsou spolu snad od střední školy. Ona se vždycky líbila je pěkná ženská. Byla rozrušená ale pochopila jsem že ji manžel přišel na nevěru nevim snad to dlouho netrvalo a bylo to jen o sexu nebo si asi něco dokazovala každopádně lituje už by to neudělala. On ji sice nevyhodil ale pry ji pořád nadává a taky bije. Modřiny měla hlavně na rukou. A snad i do hlavy jí uhodil bylo ji špatně sotva seděla.
Byla jsem v šoku. Odejít nechce prej si to zaslouži nebo co. Tak se ptam co bys te jí poradili? Já odejít a hned. Přijde mi naprosto odevzdaná a si to trvá už dlouho