Kamarádky dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.10.13 08:37

Kamaradky dcera

Ahoj holky, omlouvam se za anonym, ale po precteni pochopite proc.

Mam super kamosku, ktera ma stejne stare dite jako mam ja. bohuzel jeji holcicka je fakt drak, vsechno znici, vsechno chce co ma moje.Kdyz chceme jit na prochazku, tak se to stava vetsinou nocni murou, potoze jeji porad neco vyvadi, rve, vzteka se kvuli tomu, co ma moje dcera a ze ji to nechce pujcit.
Nedavno jsme byly na prochazce, moje dcera dostala nove kolo, tak chtela jezdit, kamosky dcera ji ho porad brala, kdyz jsem ji upoznila, at ji ho necha, ze si proste musi pockat, tak scena na pul hodiny. Pak si ho po uklidneni pujcila a hned s nim svihla na zem (ja jsem se fakt modlila, aby ho nerozbila, bylo par dni nove a docela drahe)…

a ted proc to pisu..opravdu se s ni mam stykavat, kdyz nema malou u sebe? Ona chodi do skolky, tak vetsinou kamoska prisla na pokec bez ni, jen s druhym ditkem, ktery je v pohode.Nase mala ma tu jeji holcicku rada, tak je mi zase lito nasi uplne od ni odriznout.
nebo priste mam proste ozelet, ze si muze nase dcera jezdit na kole a radsi aby sla bez niceho? To, ze by i ta druha mela kolo nepomuze, protoze ona bude chtit to nase…je to proste zacarovany kruh.

diky za vase nazory a jeste jednou omluva za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
31.10.13 08:40

Konkrétní radu ti nedám, ale měla jsem kamarádku, která má stejně starého syna jako já a vždy když k nám přišli, tak její syn u nás něco rozbil - roztrhal papírovou lampu, atd…kamarádka nás ale nikdy nevzala k nim, jen chodila demolovat domácnost k nám. Už se s ní nestýkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.10.13 08:41

A co její mamka, ona nezasáhne? :think: tohle řešit je těžké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
31.10.13 08:41

A proč si s tou „super kámoškou“ (jak jsi uvedla) nepromluvíš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.10.13 08:43

Tak když ti to tak vadí a zřejmě se za ní i stydíš, tak nikam nechoď :nevim:. Jestli se s ní stýkat chceš, tak minimalizuj situace, které ti vadí. Jestli holčička chce vaše odrážedlo, tak ho neber…Moje dcera je něco podobného jako holčička, ze které máš noční můru a můžu ti říct, že je prostě taková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.10.13 08:43

No a co tě tak točí, chodíme ven s dvouletýma, je to to samý, pravidelně chtějí to co má ten druhý, necháváme je.. Řev je jen, když se chceme rozejít a chceme aby každý odjel domů na svém stroji :mrgreen: Když je ti líto kola, vezmi ven třeba bábovky :nevim: Já tohle nějak neřeším, pokud se nemlátí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.10.13 08:44

Záleží, jak moc tě to štve, jak to zvládáš. Nejdřív bych se zamyslela, jak moc mě to štve, když bych došla k závěru, že to budu schopná brát trochu s nadhledem, tak bych se zeptala dcerky, jestli se chce s holčičkou vídat. Ten kontakt můžeš kdykoli přerušit. Píšeš, že druhé dítko takové problémy nemá. Takže může jít i o nějakou hyperaktivitu, nebo něco podobného. To ale neznamená, že ty máš povinnost to snášet. Neměla bych výčitky, že kontakt přeruším, když bych to nezvládala. Je to tvoje rozhodnutí a máš na něj právo. Pořád lepší přerušit kontakt, než mít ze setkání jen špatné pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
31.10.13 08:45

Kamarádka má syna a ten toho našeho taky dobře tyranizuje. Malej je vždy zněj ve stihu a pořád pláče. Tak jsem návštěvy omezila. Protože to je na mě moc a nechci se 2 hodiny koukat na to, jak její kluk drtí toho našeho (jemu je 2 a půl a našemu rok, on ho dost mlátí, štípe až do krve a kroutí mu ušima) a malej jen brečí. Ani hračku mu nepůjčí a já na to fakt nemám nervy.
Jinak teda můj brácha byl taky takovej že všem všechno rozbil, neměl ohledy na to, že to není jeho a pak byl zlej. Maminky dětí dělaly to, že před naší návštěvou vše drahé atd před bráchou schovaly a prostě si stim nesměl hrát. Nedalo se jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
31.10.13 08:50

Ahoj :)
co já vím, tak hodně dětí se chová jako ta kamarádky dcera, pokud její rodiče nejsou dostatečně finančně zabezpečený. To dítko má potřebu si to osahat a následně to zničit, aby byly na stejný úrovni obě dvě. Ona nemá kolo-nebude ho mít ani ta druhá. Podobné chování jsem už viděla u nás ve vchodě. Chodila jsem „venčit“ dítě sousedky na procházky, na houpačky a podobně, aby měla klid na úklid, vždycky jsme si sedly s jinýma maminkama na dvorek potom a kecaly. Děti běhaly po dvoře. Můj svěřenec Davídek měl brýle na sluníčko. KDyž to viděla Eliška od kamarádky, chtěla ho taky. Jenže maminka říkala, že je to zbytečnost, že není třeba takové vymoženosti. Eliška šla za Davídkem, strhla mu je z očí a hodila do kanálu… A mohla bych jmenovat spoustu dalších.
Co bych ti poradila je asi to, aby ses snažila oželet to, co nemá ta kamarádky dcera. Prostě nebere kolo, neber kolo ani ty. Stýkat se dále klidně stýkej, když ji má tvá dcera ráda, ale opravdu si hlídat tu úroveň. Alespoň do doby, než to tu kamarádčinu dceru dceru přejde, pokud vůbec. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
31.10.13 08:53

Proč to řešíš s námi a ne s kamarádkou? Normálně bych jí řekla, že tvoje dcera je z chování holčičky v ajfru, že tě to mrzí a jestli by to mohla efektivněji řešit. Některé děti jsou prostě hodně divoké a emotivní, takže výbuchy vzteku nemusí být nutně výchovné selhání. Ale i tak je nutné, aby to rodiče nepřecházeli mávnutím ruky, že… Každopádně bych kamarádku informovala i o tom, že pokud se nic nezmění, budeš muset přistoupit k řešení, kdy se uvidíte bez dětí, nebo jen s jejím mladším a že to bys nerada. V klidu, bez emocí a bez výčitek, snad to pochopí. Urazit se může a je to i docela pravděpodobné, ale jestli máte hezký vztah a je normální, pochopí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.10.13 08:57

@iTýnka to je ale kravina. A co když prostě jen zrovna to kolo nevzala a ta druhá ano? Dítě bude reagovat stejně. To dvouleté určitě. Je mu jedno, jestli to kolo má doma nebo jestli ho nemá vůbec, prostě v tom okamžiku tam není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 09:01

Holky diky za rekace. Holkam uz jsou 4 roky. to rozbijeni hracek jsem vyresila, proste je schovavam, myslim, ty drazsi.
Kamoska je uz unavena z vecneho napominani, tak proste uz rezignovala.Ja jsem ji to rikala, nastesti ona je v tom v pohode. takze nekdy i ja davam vychovny prednasky nebo ji podporuju, aby ji ignorovala, kdyz uz to prestrelila. a ona sama proste nevi, co s ni.ja uz taky ne nekdy. Urcite je proste takova, jenom me proste mrzi, ze si budu muset vybrat mezi tim, ze bud budem chodit s ven tim jejim druhym ditetem, kteremu budou skoro 2 roky a holky se budou videt minimalne, nebo bude nase dcera osizena o svoje zaliby, kdyz jsme s nima. Jenze to mi neprijde taky spravne, protoze kamosky holka se preci musi naucit, ze nemuze mit vsechno ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.13 09:07

Kamosky holcina kolo ma a dokonce bez slapek, ona je strasne sikovna na vsechno, postavi ji na lyze, lyzuje, na kole bez kolecek se naucila uz ve 3 letech..vsude leze po vyskach, nespadne…ale ona by proste chtela i kdyby mela nase hovinko v ruce, tak by ho musela taky.Je proste takova, dela jim to doma, ze musi dirigovat a vse byt podle ni. Takze v tom, ze by mela neco lepsiho nase to neni. Naopak.
Byla za mnou i druha kamoska, ktera ma podobny problem, jim dokonce leze pry i do lednice a bere jidlo. radila jsem ji ty hracky schovavat a normalne rict ne, ale to jakmile se ji rekne NE, tak je scena. A samozrjeme kamoska chce si v klidu vypit kafe a ne resit jeji dceru, proto mozna se my ostatni chovame tak, ze tu jeji dracici nechame, dame ji co chce…at mame klid. Takze vlastne v tom jedeme vsichni… :D
Jsem rada, za vase nazory, pomaha mi to dojit k nejakemu zaveru… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
355
31.10.13 09:07

@Sibyla0 To ano, to jsem neřekla, ale ve více připadech je to proto, že rodiče těch druhých na to nemají, nebo je nechtějí rozmazlovat. Děti v tomhle věku jsou strašně závistivé, lakomé a neváží si ničeho. Výjimky samozřejmě potvrzují pravdilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 09:08

To máš ještě dobré zakladatelko!

To máš ještě dobré, že jde „jen“ o kamarádku. Ale náš syn má bohužel dvouletého bratrance, který je nevychovaný, žijící ve špatných sociálních podmínkách, kde ho ke správné výchově nevedou - vše tam selhalo. Maminka si vykuřuje celý den za počítačem před dítětem, tatínek co druhý den v hospodě (nepracuje). Našeho 15 měsíčního syna terorizuje, mlátí ho, hází po něm surově hračky, vše mu bere, pořád tu jen poletuje, piští, žduchá do syna, rozbíjí mu hračky (na jednu stranu se nedivím, že neví, jak s hračkami zacházet, když oni mu žádné nekoupí, jsou stále bez peněz-ale na cigarety a alkohol peníze jsou). I když to oba vidí, jak se ten jejich chlapec chová, nic mu neřeknou a napomínám ho neustále já (přiznám se, že bych mu nejraději tolikrát už jednu vpálila). Náš syn tu návštěvu vždy probrečí, je vystresovaný, schovává se za mě. Když jsem si malého vzala k sobě pomazlit, aby neplakal, začal synovec útočit na nás oba a to už jsem se po něm okřikla a potom jsem vyletěla po švárovcích, ať si ho laskavě uklidní. To taky selhalo, protože vzniklo šílené divadlo - není zvyklý na upozornění, že něco dělá špatně a začal mlátit hlavou do země, jak ho okřikli 8o
Vím, že za to synovec nemůže, jak je vychován, ale po tom všem mám na něho neuvěřitelnou alergii, protože už teď vím, že s takovou výchovou z něj bude takový ten typický hajzlík. :zed:
Anonymně píšu pro jistotu. Nepotřebuji, aby známí věděli, co mám za problémy v rodině.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová