Kamilka alebo Terezka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31417
7.8.15 13:00

@catrine nečtu diskuzi, za mě rozhodně Kamilka. Pominu-li, že je to moje srdcovka jméno, moc jsem ji chtěla (ale mám švagrovoou Kamilu a taky manželovi se to jméno nelíbilo), tak je neokoukaný, příjemný, žádná tuctovka a přitom nic extravagantního, s čím by dítě mohlo budit třeba pro jeho povahu nežádoucí pozornost, má i krásný domácí tvary. Na Terezku už jsem pomalu alergická, cokoli se kolem mě narodí a je to holčička, je to buď Anička nebo Terezka. Ale tak to je můj problém samozřejmě :)

z těchto dvou za mě 1000:1 pro Kamilu :palec:

edit: teď čtu to příjmení…no, ale k tomu se bohužel teda fakt nehodí :? Tak buď ta Kristýna, Klára (na nějaký zatížení bych úplně kašlala) nebo třeba Karin, to je taky krásný ženský jméno na K.

Příspěvek upraven 07.08.15 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
7.8.15 13:01

Kamča se mi líbí, Kristýna jsem… Tereza ne, to se mi opravdu nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
7.8.15 13:02

Kamila je moc pěkné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
7.8.15 13:02

K příjmení se mi z těch jmen co tu padla hodí akorát ta Kristýna, ale vůbec se mi nelíbí. Znám jich mraky a vždycky se najde někdo, kdo se zeptá, jak se to píše :D

Příspěvek upraven 07.08.15 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
7.8.15 13:03
@catrine píše:
Priezvisko je Sashalmiová, číta sa Š

Tak k tomu se mi zase nejvíc hodí Anna :think: Kristýnka taky, pak teda ta Terezka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.8.15 13:06

@catrine Aniček a Terezek je moc, dala bych Kamilu nebo tu Kristinu (severskou verzi - aby to šlo česky i slovensky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
7.8.15 13:09

Z těch Kristýních verzí :) byl osobně vybrala tu normální slovenskou Kristínu. Když máte Katarínu a Karolínu, tak k nim bude i hezky ladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
7.8.15 13:21

Nejdřív jsem byla pro Kamilu, ale je fakt, že k příjmení moc nesedí. Líbio by se mi, jak už tady několik lidí navrhovalo Karin / Karina. Co Klaudia?

Terezka a Kristína beru, že jsou asi jména „provařená“ a ve školce budou pak další jmenovkyně.

Příspěvek upraven 07.08.15 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.8.15 13:21

Mě se líbí Kamila - a k příjmení mi jde taky hezky… vždy jsem dala dětem jména tak, aby ve jméně měli jiná písmena a slabiky než v příjmení… a to Kamila splňuje.
Tereza mi k příjmení nejde. končí -ZA, příjmení začíná - SA… ty slabiky za sebou mi nesedí… je to skrz zuby, takové šišlavé…

Vykašlala bych se na karmu a dala Kláru :palec:
Anna by šla… ale nezačíná na K.
Kristinu ne - jsem překristinkovaná - slyším KIKI a ježí se mi chlupy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.8.15 13:22

Nejvíce mi sedí jméno s K a R - Klára, Karin… když starší sestry mají také K a R.
Kristina ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
7.8.15 13:24

Kamilka :srdce: nebo Katrin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.8.15 13:28

Dala bych Klementýnu (Klementinu), ta má i stejný poček slabik, jako mají jména vašich holčiček, když už, tak už, nebo bych dala Klotildu. Jsem spíš na ty méně frekventovaná jména. Kamila se mi docela líbí, ale Klára a Tereza vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
7.8.15 13:35

Z výběru Kamilka nebo Terezka se mi nejvíc líbí Klára. Spokojeně s tím jménem žiju už přes 30 let a zatím mě karma nedohnala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.8.15 13:43

Klára má hezký význam… :palec:
http://svatky.centrum.cz/…y/klara-224/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.8.15 13:48
@catrine píše: Žienky už idem pre radu do Čiech :D neviem sa rozhodnúť aké meno najmladšej. Máme doma Katarínu a Karolínu, chceli sme dať tretej Kláru ale ako tu čítam, že je to karmicky zaťažené meno, no tak neviem.Mne sa páči veľmi Terezka ale najstaršia chce aby aj malá mala meno na K, takže Kamilku.No aby to bolo ešte zložitejšie tak manžel chce Annu :zed: Na Slovensku to nie sú až tak rozšírené mená, takže môže byť hociktoré, aký je váš názor? Ďakujem

Kristýna nebo Kamila…

Za mě Kamila… jednu mám doma. Miluju to jméno. Tereza ani Anna určitě ne…

Klára se mi taky líbí, kašlala bych na karmu. Znám teda v životě dvě a obě jsou to tak trochu „tragédky“, ale těžko říct jestli je to karmou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze