Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@qipa Jsme úplně na jihu-golf de sur. Jinak pleny mám Dodot, je to to samý jako Pampersky. Kupovala mi je tady švagrová v akci, než jsme přijeli. Prý tu jsou oblíbené. Nemůžu si na ně stěžovat…
@qipa píše:
S tim pocasim uvidime. Byli jsme kdysi davno v praveku na Gran Canarii v zari a bylo strasne horko. I na severu ostrova a u sopky. Na jihu na plazi na slunci 33 ackoli vsude psali, ze je 23. Nevim jak to meri. I v 7 rano na letisti bylo hlaseno jen 19 stupnu a pritom to bylo na triko a sortky, v riflich jsme se pekli. Ale neopren vezmu. Lucka je rachaci a tezko ji vysvetlim, ze ocean je jen na splouchani nozicek.
Tento týden je to opravdu bída se sluníčkem. I když ono je to zrádné. V Siam Parku bylo pořád pod mrakem a přesto jsme se s manželem trochu spálili…
@qipa píše:
S tim pocasim uvidime. Byli jsme kdysi davno v praveku na Gran Canarii v zari a bylo strasne horko. I na severu ostrova a u sopky. Na jihu na plazi na slunci 33 ackoli vsude psali, ze je 23. Nevim jak to meri. I v 7 rano na letisti bylo hlaseno jen 19 stupnu a pritom to bylo na triko a sortky, v riflich jsme se pekli. Ale neopren vezmu. Lucka je rachaci a tezko ji vysvetlim, ze ocean je jen na splouchani nozicek.
To mě mrzí, že jsem to s tím počasím trefila. Právě že Gran Canaria je jiná káva ohledně počasí. Byla jsem jednou v únoru a bylo jasno a celkem teplo. A pak jednou v květnu a pod mrakem, ale tedy taky teplo (na tričko a kraťasy) - a dcera od známých, co byla s námi a nenatřela se, se za 2 hoďky na slunci spálila tak, že měla nohy jako uvařené. Jinak i v tom květnu měl Atlantik 17 st., takže jsem se koupala jen já, největší nadšenec. Na Tenerife je zataženo obvyklé počasí a je tam i proto chladněji.. Kdyby byl náhodou větší vítr, vem malé šátek na ouška, ať jí nenafouká. To je pak bolestivé a může to pokazit dovču všem. Jsem zvědavá, jak nakonec bude..
Zdravim devcata, tak my chceme vyrazit na kanarske ostrovy na prelomu rijen / listopad. Uvazujem o ostrovech Grand Kanaria nebo Tenerife. Snad bude dobre pocasi. Jinak budem cestovat s 12 mesicni dcerou.
@jasska no a když v Siam parku je pod mrakem, předpokládám, že všichni navléknou dítko do neoprenu a vesele se ráchá? Já ohledně spálení si iluze nedělám. Na Kanárech jsem se spálila celkem pravidelně právě proto, že bylo oblačno, tak co, proč se mazat, že? Jenže nejhorší zážitek mám z Malediv. Nonstop pasát z oceánu, slunce, polojasno, teplíčko, já stále natřena 30+ a hle? Třetí den jsem si totálně, ale fakt totálně spálila uši, oční víčka, hřbet rukou a kloubky prsů a nárty. Prostě místa, kde se nejvíc otírá pohybem a chůzí. No a šestý den jsem si vesele spálila proužek kolem celého obličeje (asi 1,5 cm od vlasů), protože jsem se při opalování lehce zapotila ![]()
Nemyslím, že bychom se tam nudili, ale tedy naposledy - i když je teď nad Tenerife pod mrakem, je tam subjektivně teplo? Dá se vegetit v plavkách (třeba v tom Siam parku) nebo už je to jen na procházky a tričko?
My budeme asi 10 minut pěšky od Siam parku. Na pláži u Costa Adeje.
Jak je to tam s vlnama?
A ještě jeden dotaz: jak je to s dopravou z letiště taxikem do hotelu? Řekněme cena za 50 km? Nechce se mi jet busem s cestovkou, to zas bude na dvě hodiny, než vyloží všechny klienty.
No tak podle téhle předpovědi by člověk nejradši dřepěl doma na zadku ![]()
http://www.etravel.cz/…trovy-pocasi
ale vyhrožují, že se oteplí
Dovolené s malou bych se nebála. My se chystáme s dvojčatama na dovolenou na konci srpna a holkám bude 19 měsíců. Je ale pravda, že většina lidí si myslí, že jsme šílenci. Kvůli délce letu jsme ale zvolili Mallorcu. Nevíte náhodou někdo, zda tam seženu bez problémů pleny a třeba jídlo ve skleničkách. Vůbec netuším, co vzít s sebou. No a obavu mám taky z toho, že předběžný čas odletu je v 5 ráno. Netuším, jak to holky v noci na letišti zvládnou. Máte s tím někdo zkušenosti?
@qipa píše:Äno tak to bylo, děti v neoprenu a ráchali se. Ale v tom parku jsou většinou atrakce, kam takto malé dítko nepustí. Zábavný koutek pro děti je momentálně zavřený a jako náhrada tam slouží pár skluzavek. Ale jak říkám, je to tu dost nepředvídatelné. Jeden den jsme vyjeli z domu navaleni a dojeli do Los Gigantos (o 50km dále)a tam strašný hic…
@jasska no a když v Siam parku je pod mrakem, předpokládám, že všichni navléknou dítko do neoprenu a vesele se ráchá? Já ohledně spálení si iluze nedělám. Na Kanárech jsem se spálila celkem pravidelně právě proto, že bylo oblačno, tak co, proč se mazat, že? Jenže nejhorší zážitek mám z Malediv. Nonstop pasát z oceánu, slunce, polojasno, teplíčko, já stále natřena 30+ a hle? Třetí den jsem si totálně, ale fakt totálně spálila uši, oční víčka, hřbet rukou a kloubky prsů a nárty. Prostě místa, kde se nejvíc otírá pohybem a chůzí. No a šestý den jsem si vesele spálila proužek kolem celého obličeje (asi 1,5 cm od vlasů), protože jsem se při opalování lehce zapotila![]()
Nemyslím, že bychom se tam nudili, ale tedy naposledy - i když je teď nad Tenerife pod mrakem, je tam subjektivně teplo? Dá se vegetit v plavkách (třeba v tom Siam parku) nebo už je to jen na procházky a tričko?
My budeme asi 10 minut pěšky od Siam parku. Na pláži u Costa Adeje.
Jak je to tam s vlnama?
@qipa píše:
A ještě jeden dotaz: jak je to s dopravou z letiště taxikem do hotelu? Řekněme cena za 50 km? Nechce se mi jet busem s cestovkou, to zas bude na dvě hodiny, než vyloží všechny klienty.
Jako turistu tě stopro natáhnou, tak počítej těch 40 euro +…
Kamarádka byla na Mallorce, řeknu jí, aby ti napsala SZ
byla tam loni v září s 11ti měsíční holčičkou. Let prý byl v pohodě. Letíte jen chvilku. Holku vezla na golfkách až ke vstupu do letadla, tam kočár odevzdala, nastoupili a při vystupování jim kočár zase dali. Akorát nevím, jak s dvojčecíme golfkama
radši se optat u letecké společnosti. Nebo když se letí na noc, je dobré mít děti spící na břiše v nějakém nosítku. Hele, budete je s sebou tahat jak hadrové panenky. Druhý den po příletu bude stát za prd, ale třetí už se srovnají.
Nebo víš co? Napiš ji SZ a odkaž se na mě: Martooni
@qipa děkuju, já jí napíšu a na vše, co mě napadne se zeptám. O kočáru stále přemýšlím, protože to je kára, jak hrom a nevíme, jestli se nám s ním chce tahat. Navíc v něm holky moc dlouho nevydrží. Jinak je mi jasné, že ty první dny budou holky asi na odstřel, ale snad to brzo zvládnou a srovnají se.
Blbe je, ze bez golfek se nikam nedostanete. Takhle mali prckove toho sami moc neurazi. Jestli jste dva, zvazila bych nakup obyc golfek za 600,– jak jsou treba v Tescu. Takova ta latka na tyci. Uvidis jak se jim v tom bude libit. Velky kocar po 18.mesici ztraci pro deti kouzlo.
Ja byla na prelomu srpen / zari na gr. canarii 3 tydny a prvni tyden bylo snad 60 na slunci, druhy to slo, asi 40, a treti se zatahlo a zacalo fucet od afriky… bydleli jsme u playa del ingles, uplne na jihu, vpravo od piskovych dun maspalomas, a pro male deti se to urcite nehodi, je to na skale a k oceanu se musi po betonovem schodisti cca dve patra. a pak jeste docela kus k vode.
jinak je to nadherny ostrov, ale s detmi bych letela jinam, asi na tu Mallorcu.
leteli jsme primo, 4,5 h a busem asi ty 2 h, nez nas všechny vylozili.
@Martina139 píše:
Dovolené s malou bych se nebála. My se chystáme s dvojčatama na dovolenou na konci srpna a holkám bude 19 měsíců. Je ale pravda, že většina lidí si myslí, že jsme šílenci. Kvůli délce letu jsme ale zvolili Mallorcu. Nevíte náhodou někdo, zda tam seženu bez problémů pleny a třeba jídlo ve skleničkách. Vůbec netuším, co vzít s sebou. No a obavu mám taky z toho, že předběžný čas odletu je v 5 ráno. Netuším, jak to holky v noci na letišti zvládnou. Máte s tím někdo zkušenosti?
19 měs a skleničky? proboha proč? na jídlo jim dej co tam bude na hotelu, brambor zelenina nějaký maso, nejedeš do vietnamu:-)) my byli s malou v 5 měs. a pohoda, v roce jedla s náma na hotelu, samozřejmě že člověk musí vybírat podle toho co se mu zdá pro prcka vhodné