Kapesné pro puberťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24995
1.5.19 21:23

Před deseti lety jsem v 15 dostavala myslim 500 :think: uz si to ani presne nepamatuju…měla jsem krasny znamky, doma automaticky pomahala a vubec jsem byla hodny dite…nez jsem ve 20 z domu odesla dostavala jsem něco kolem 800? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
1.5.19 21:24
@_.Emilyyy píše:
@ivašot.
Taky dceři dáváme za mesic 1000 Kč.Ale kdyz chce neco drahyho, tal to ji zaplatime

Buď v klidu, to my taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
1.5.19 21:25
@Šarlota4 píše:
Se za to stydis?

proč by se za to měla stydět? Anonym kvůli informaci o financích a výše kapesného je snad věc rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
1.5.19 21:25
@Anonymní píše:
Já dávám svým dcerám kapesné od 12 -50kč, 14 - 100kč, 16- 150 kč, 17 - 200 kč, 18 - 300 kč jednou měsíčně :)

tak to ta 16ti letá musí na kino šetřit 2 měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.5.19 21:26
@Do-not-touch píše:
proč by se za to měla stydět? Anonym kvůli informaci o financích a výše kapesného je snad věc rodičů.

Informace o 800 korunach, aha tak to pak jo. Beru zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.5.19 21:26

My máme kluka ve 4 třídě, kapesné má 50 kč na 14 dní- tak mu to vyjde, ale 200 kč mu platíme na měsíc mobil.. To mu taky zbyde..
Jinak mě tak přijde potom třeba v 5 třídě a výš tak 50 kč na týden akorát.. Hlavně, když čtu diskuse o tlačítkovém mobilu a jak si ho holka přeje a, rodiče mají názor šetřit, takže pokud je někdo na šetření, tak by se mělo i z čeho ne z 5 kč na měsíc..
Bud si něco koupí a nebo prostě ušetří.. jako vyložene nechodím a neslídím, jelsti si kluk ted koupí nějakou sladkost. Samozřejmě, že si koupí, a nebo nějakou maličkost typu- přívěšek na klíček atd.. ale od toho má kapesné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.5.19 21:28

Mladsimu bude 13, davam mu 100,– tydne. Ma svuj ucet a kartu, kdyz ma vic penez pohromade vklada si je na ucet. Za praci doma, uklid nebo vareni mu penize nedavam, mne tez nikdo za to neplati. :lol: Za znamky odmenu davam, ale az za vysvedceni, nebo kdyz se mu neco mimoradne povede. Ne za kazdou znamku v zakovske. Starsi syn dostava vic, ale je uz dospely a navic chodi na brigady k tatovi do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.5.19 21:28

Jo a teda neplatíme za známky a práci. To raději třeba, dkyž vidím, že kluk je hodný a něco si mlaého přeje- občas ne pořád, tak koupíme..
Náš kluk neni právě rozhazovačný, pomalu všechny peníze si odkládá i narozeniny a svátky, ted má našetřeno 8 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
1.5.19 21:30
@nozu píše:
@Šáruší dcera si kupuje občas svačinu, mlsoty cestou ze školy, sem tam dárky pro kamarádky k narozeninám, občas i drobný rodinný nákup nebo kino s kamarádkou.

já právě přemýšlím, moje dítě prvně přišlo včera s požadavkem na kapesné, že prý to říkali v televizi. Tak zapřemýšlela a řekla, že asi 200. A já přemýšlím, co s tím bude dělat :nevim: tak leda šetřit na dárky :think: jsem triktně proti mlsotám, to ví, takže to ne. Svačiny jim děláme, když potřebuje peníze na cokoliv, tak jí dávám, v peněžence má stále 500, aby u sebe měla peníze, a když na něco použije, tak jí to doplním, od ledna nepoužila :nevim: jsem jí říkala, co bude s tím kapesným dělat, tak zase přemýšlela a řekla šetřit :mrgreen: tak mě zajímá, co dělají s kapesným jiné děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
1.5.19 21:30
@ivašot. píše:
tak to ta 16ti letá musí na kino šetřit 2 měsíce…

a na tom je něco zlého? kromě toho v 16 už může nabrigádu.

@Šarlota4 píše:
Informace o 800 korunach, aha tak to pak jo. Beru zpet.

ale to je přece jejich věc, pro někoho je to prostě informace o finanční situaci, v čem je problém to respektovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.5.19 21:31

@Šáruší u nás nic, prostě si šetří. Už si takto našetřil na koloběžku, měl starou tak na to..
ale jak jsem psala unás, prostě dostane od babiček na narozeniny, a neutratí si.. šetří si i dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
1.5.19 21:32
@Šáruší píše:
já právě přemýšlím, moje dítě prvně přišlo včera s požadavkem na kapesné, že prý to říkali v televizi. Tak zapřemýšlela a řekla, že asi 200. A já přemýšlím, co s tím bude dělat :nevim: tak leda šetřit na dárky :think: jsem triktně proti mlsotám, to ví, takže to ne. Svačiny jim děláme, když potřebuje peníze na cokoliv, tak jí dávám, v peněžence má stále 500, aby u sebe měla peníze, a když na něco použije, tak jí to doplním, od ledna nepoužila :nevim: jsem jí říkala, co bude s tím kapesným dělat, tak zase přemýšlela a řekla šetřit :mrgreen: tak mě zajímá, co dělají s kapesným jiné děti

u nás na dárky pro ostatní. Sobě kupují málokdy něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.5.19 21:32
@Do-not-touch píše:
ale to je přece jejich věc, pro někoho je to prostě informace o finanční situaci, v čem je problém to respektovat?

V cem je problem respektovat muj dotaz? Ktery ani nebyl urcen tobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.5.19 21:33

@Do-not-touch i u nás právě, už jsem mu sama říkala, at si něco koupí pro sebe. Jinak už kupuje dárky na V8noce a nebo narozeniny, svátky naše- maličkosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
1.5.19 21:35

@Šáruší no minule si kdesi ztratil pravitko a kruzitko…a protože jsem mu to nedávno kupovala, holt musel do svého a mazat do obchodu a koupit si to
Tak snad si to víc pohlida, když je to za jeho peníze. A když ne…holt si to zase koupí za svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí