Kapesné pro puberťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4270
1.5.19 21:48
@kvaček píše:
@Do-not-touch tak to jo, dkyž nedávaji… u nás v okolí snad neznám, že by právě nedávaly, já pochopila, že to mají zatrlé…

to v žádném případě, ale jedna babička radši koupí nějaké dobroty, druhá má vnoučat hodně, takže nějaké maličkosti- Peníze nedostali nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
1.5.19 21:50
@_.Emilyyy píše:
To, ale k ty puberte prece patri :)

Vsak ja nerikam, ze nepatri :D jenom jim pak kapesne 200 mesicne asi stacit nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.5.19 21:51

@Do-not-touch to jo, ale já mám babičky už staré a ty nikde po obchodech nechodí- prababičky, a ty vždycyk bude dají děteme a nebo mě s tím, že jim mám něco koupit, což já to dám jim do pokladničky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
1.5.19 21:51
@Anonymní píše:
Nestydím se za to. Obědy, oblečení, jídlo, apod. jim kupuju mimo to. Nemyslím si, že by potřebovaly víc peněz, ani si nikdy nestěžovaly. Opravdu si myslíte, že 15 leté dítě potřebuje 1000 kč měsíčně? A vzhledem k tomu, že veřejně píšu o příjmech svých dětí, tak si myslím, že je anonym pochopitelný

Tak to je prece jasne ne?! Vzdyt jidlo, obleceni maji normalne platit rodice..
A 1000Kc pro 15-tiletou je podle me akorat -to ma ty penize, kdyz jde s kamarady ven..A obědy, obleceni tak to jí opravdu platíme my

Příspěvek upraven 01.05.19 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.5.19 21:52
@Anonymní píše:
Nestydím se za to. Obědy, oblečení, jídlo, apod. jim kupuju mimo to. Nemyslím si, že by potřebovaly víc peněz, ani si nikdy nestěžovaly. Opravdu si myslíte, že 15 leté dítě potřebuje 1000 kč měsíčně? A vzhledem k tomu, že veřejně píšu o příjmech svých dětí, tak si myslím, že je anonym pochopitelný

Tak ja nepsala, ze davat 1.000kc je ta spravna castka. V 15 uz je podle me clovek docela spolecenskej a chodi se trochu bavit. V te dobe jsem jiz mela partnera a chodili jsme na kafe, do kina, bruslit apod. S holkama jsme chodily na koncerty, pro novy titul do knihkupectvi apod. Myslim, ze pubertak ma, kde utracet. Hodne zalezi, co vse rodice platej a co jsou ochotni platit. Ty “prijmy” tvych deti me pobavili, ale ok :kytka:

Edit jeste dodam, ze za 1.000kc dnes nic moc neporidis. Je to jedno kino/koncert, knizka a kafe s kamoskou. Ta ticka ma uplne jinou hodnotu nez pred 10-15 lety, kdy jsem ji dostavala ja.

Příspěvek upraven 01.05.19 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
1.5.19 21:55
@_.Emilyyy píše:
A 1000Kc pro 15-tiletou je podle me akorat -to ma ty penize, kdyz jde s kamarady ven..

Taky mi připadá 1000 korun v 15-16 adekvátní. Navíc vím, že dcera neutrácí za blbosti a nevím proč by nemohla občas s kamarádama do kina nebo zajít na hranolky do mekáče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148903
1.5.19 21:55

Kluk 16 let, sesypáváme mu něco jako kapesné s mužem, já kolem 2-3 stovek, muž taky tak. Takže mívá měsíčně kolem 5 stovek asi. Od nikoho jiného nedostává, nemá od koho. Kupuje si třeba časopis, má rád komiks o Simpsonových. Pití do školy, když si ho zapomene doma. Na výlety si bere kolem sto, stopadesát Kč, samozřejmě svačinu má z domova, ale kolikrát ještě přiveze i zpátky. Dárky třeba kupuje k svátku. A platí si cestu do školy. Ale teď po té studentské slevě je to opravdu pár korun. Když chce jít do kina, peníze na lístek mu dám. Popkorn si už koupi že svého. Kolikrát když mu dojde ve škole sešit nebo dopíše propiska, jde a koupí si to sám aniž by nás s tím obtěžoval. Zpravidla od října si začíná šetřit na vánoční dárky. @Šáruší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
1.5.19 21:56
@kvaček píše:
@Do-not-touch to jo, ale já mám babičky už staré a ty nikde po obchodech nechodí- prababičky, a ty vždycyk bude dají děteme a nebo mě s tím, že jim mám něco koupit, což já to dám jim do pokladničky..

však ono je to běžné, ale ne všude, u nás to není.

@_.Emilyyy píše:
A 1000Kc pro 15-tiletou je podle me akorat -to ma ty penize, kdyz jde s kamarady ven..A obědy, obleceni tak to jí opravdu platíme myPříspěvek upraven 01.05.19 v 21:53

tak v tomhle věku může na brigádu, pokud potřebuje být každý týden na diskotéce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
1.5.19 21:59
@Do-not-touch píše:
tak v tomhle věku může na brigádu, pokud potřebuje být každý týden na diskotéce.

Tak to moje dcera by na brigadu nikdy nesla. A my ji s pritelem ty penize dame..Vzdyt 15-let to je cas na ty prvni lasky, proste 15 je ten nejlepsi věk.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
@Do-not-touch píše:

Pracovat může až po dokončení povinné školní docházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

@Do-not-touch tak zase já jsem ráda, že umí si to odložit, dokáže pochopit, že to nemůže utratit..
Jedna kamarádka se divila, že mu to od 7 let nechám v pokladničce, třeba 3 tis, někdy víc. podle toho, co se koupí. Naposled si vybral do pokojíku nějakou věc, tak se za určitou věc koupila.. NO, že prostě se nebojím, že půjde a utratí.. Nikdy nešel a nikdy nebzal např. 500 kč a nešel si něco koupit..
Zatím mu věřím, a znám ho. ž i když ty peníze dostane, tak myslí na druhé a ne na sebe.. Jo, kdybych, nevěřila věděla, že má prostě chutě chodit a utrácet, tak prostě ty peníze mu nenechám..
Poslední částku se odložila na kolo, část jsme zaplatili část si přiložil, líbilo se mu o něco dražší… nevibral si nic k narozeninám svátku, tak si odložil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
1.5.19 22:05
@Anna766 píše:
Kluk 16 let, sesypáváme mu něco jako kapesné s mužem, já kolem 2-3 stovek, muž taky tak. Takže mívá měsíčně kolem 5 stovek asi. Od nikoho jiného nedostává, nemá od koho. Kupuje si třeba časopis, má rád komiks o Simpsonových. Pití do školy, když si ho zapomene doma. Na výlety si bere kolem sto, stopadesát Kč, samozřejmě svačinu má z domova, ale kolikrát ještě přiveze i zpátky. Dárky třeba kupuje k svátku. A platí si cestu do školy. Ale teď po té studentské slevě je to opravdu pár korun. Když chce jít do kina, peníze na lístek mu dám. Popkorn si už koupi že svého. Kolikrát když mu dojde ve škole sešit nebo dopíše propiska, jde a koupí si to sám aniž by nás s tím obtěžoval. Zpravidla od října si začíná šetřit na vánoční dárky. @Šáruší

To mi prijde jako rozumná castka a i dobra vychova :palec:

@_.Emilyyy píše:
Tak to moje dcera by na brigadu nikdy nesla. A my ji s pritelem ty penize dame..Vzdyt 15-let to je cas na ty prvni lasky, proste 15 je ten nejlepsi věk.. :D

Promin, asi te urazim, ale ty mas tu dceru fakr rozmazlenou a zhyckanou 8o

• Citovat
  • Upravit
4270
1.5.19 22:07
@ivašot. píše:
Pracovat může až po dokončení povinné školní docházky.

což v 16 většinou je.

@_.Emilyyy píše:
Tak to moje dcera by na brigadu nikdy nesla. A my ji s pritelem ty penize dame..Vzdyt 15-let to je cas na ty prvni lasky, proste 15 je ten nejlepsi věk.. :D

to máme asi každej jinak, já bych měla problém s dítětem, které by na brigádu nikdy nešlo. Nemyslím to tak, že bych ho hnala bičem, ale kdyby z principu se stavělo, že nikdy.
První lásky fungujou i bez tisícovkového kapesného :D Mě spíš děsí, že bych vypěstovala lidi zvyklé na mamahotel. Jsou hodně samostatní, i když samozřejmě zázemí a dostatek mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.5.19 22:07
@_.Emilyyy píše:

Tak oni by ji taky ruce neupadly, kdyby sla narazove treba 1× mesicne na brigosku. Ale jinak to vnimam podobne. Chci aby si deti uzivaly dokud muzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
1.5.19 22:09
@Do-not-touch píše:
to máme asi každej jinak, já bych měla problém s dítětem, které by na brigádu nikdy nešlo. Nemyslím to tak, že bych ho hnala bičem, ale kdyby z principu se stavělo, že nikdy.
První lásky fungujou i bez tisícovkového kapesného :D Mě spíš děsí, že bych vypěstovala lidi zvyklé na mamahotel. Jsou hodně samostatní, i když samozřejmě zázemí a dostatek mají.

Reagovala jsem ma názor, že v 15 je tisícovka moc. A v 15 v té devítce jsou prakticky vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí