3letý pořád kvůli všemu pláče

9935
29.4.19 14:06

A zkoušela jsi se ho zapsat co by chtěl?
Také jsem zažila rvaci dítě. Mne se hodně osvědčilo, uvedu příklad. Potřebujeme jít nakoupit. Během dopoledne zmíním, že půjdeme nakoupit. Pak 10min předem zopakuji: „pomalu si dohraj, poklid hračky, za chvíli půjdeme nakoupit“. A až po těch 10minutach skutečně jdeme. Prostě dopředu ji říct co nastane a co se bude dít. A pořád vysvětlovat a vysvětlovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11044

Je to období. Starší dcera aktuálně 8 let byla a je extrasenzitivni. Ji utužila škola a gymnastika kam chodí třikrát týdně. Takže závody, soustředění a tak… Všechno tohle jí posiluje sebevědomí. Je sentitivní a bulící, ale už má alespoň důvod a je to jednou z čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4

Jeste jsem chtela dat priklad. Treba reknu ze se jdeme koupat. Rev. Dostanu ho do vany tam ho to zacne bavit. Konec koupani rikam jdeme z vody. Rev.
Reknu jdeme ven. Rev. Dojdeme ven. Hrajesi pohoda. Reknu pujdeme domu. Rev.
Jdeme se najist. Rev. Zeptam se chces krmit? Jo. Dam mu par lzic. Rev ze nechce jist. Driv mi hodne pomahal s uklozenim nabodi nebo pranim pradla. Ted nechce pomoct s nicim.
Oblec si teplaky ( umi to) rev.
Uz jsem vazne na dne. Porad odsouvam malou na druhou kolej ale to taky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
29.4.19 14:15

@Duzinka opravdu zkus, to.co radi @Kotatko03 . Varovat do predu. Proste: dostavej kostky, pujdes se koupat. Dokoukej pohadku, pujdeme ven. Neni to stoprocentni, ale trochu to zabira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 14:20

Máme doma totéž. Je mu 5 let a takto na tom je hodně dlouho. Brečí kvůli všemu. Měl hysterak, když jsem schovala zimní oblečení. Nic před ním nemůžu vyhodit, jinak to obreci.
Když jdeme jíst, tak to nechce a brečí. Nechce jít spát, nechce si hrát.
Trochu pomáhá stereotyp. Když ví, že to tak bude a je to neměnné, tak se nedohaduje.
I to, co píšeš, dělá. Dam mu jogurt, zeptám se, jestli ho chce otevřít, chce, otevřu ho a rev a že to nebude jíst.
@Kotatko03 u nás toto třeba naprosto nefunguje a ječí od první zmínky, že půjdeme nakoupit.

• Citovat
  • Upravit
12958
29.4.19 14:27

Jo neteř měla to samé. Bylo to z toho, jak se jí stále uhýbalo a vše vysvětlovalo.
Vysvětlili jsme jí, že brečet kvůli všemu je špatné a když začala jet ve zvyknutém módu, tak jsme nasadili totální ignorování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.4.19 14:28
@Anonymní píše:
Máme doma totéž. Je mu 5 let a takto na tom je hodně dlouho. Brečí kvůli všemu. Měl hysterak, když jsem schovala zimní oblečení. Nic před ním nemůžu vyhodit, jinak to obreci.
Trochu pomáhá stereotyp. Když ví, že to tak bude a je to neměnné, tak se nedohaduje.
I to, co píšeš, dělá. Dam mu jogurt, zeptám se, jestli ho chce otevřít, chce, otevřu ho a rev a že to nebude jíst.
@Kotatko03 u nás toto třeba naprosto nefunguje a ječí od první zmínky, že půjdeme nakoupit.

Kazde dite je jine :-) na kazde funguje neco jineho, ale myslim, ze za zkousku to stoji. S tim stereotypem take souhlasim, detem zajete koleje vyhovuji. Ja treba dala na lednici male obrazky nakazde rano: cisteni zubu, snidane, ucesani atd. a presne jak to jde za sebou. Urychlilo nam to ranni stereotyp pred odjezdem do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
29.4.19 14:28

Já bych řekla, že to je období. Syn se taky dokáže vzteknout, když udělám něco co chtěl udělat sám. Taky se dokáže šprajcnout, že se nechce oblíkat, že nechce jít ven, že nechce jít z venku domů. Řekla bych klasický vzdor. Zkus ho nechat pomáhat s čím chce. Činnosti, která chce často dělat sám (např. to otevírání jogurtu) mu přenechej úplně. Osobně nekrmím a neoblíkám, i když se vzteká, že chce pomoct, protože vím, že to sám umí. Nechám ho prostě vyvztekat. Když je to neúnosné, tak ho pošlu vedle s tím, ať přijde až se uklidní, že mě z toho řevu bolí uši. Taky dopředu říkám kam půjdeme a co tam budem dělat. Když je to pro něj něco nudného, co potřebuju zařídit, tak se snažím motivovat tím, co bude pak - cestou zpátky se stavíme na hřišti nebo koupíš si v obchodě jogurt… Když nechce jít např. z hřiště domů, tak pomáhá domluvit se, na co chce jít ještě naposled - např. na skluzavku, domluvíme se, že si ještě třikrát sklouzne a půjdeme, já mu to spočítám a pak jdeme (vždycky chci od něho odsouhlasit, že jsme domluvení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
29.4.19 14:31

Jak říkají holky nahoře - upozornit předem.
V hysteráku netrestat, ale neustupovat. Měla jsem totéž se starší princeznou, po narození druhé se to hodně zhoršilo (po narození druhého se vždycky všechno zhorší, s tím nic neuděláš, prostě je to pro starší dítě hrozně těžký období). Já jsem to řešila tak, že jsem ji prostě nechala vybublat. Nepeskovat, nepřemlouvat, nekonejšit, nic. Jen nechat vybublat. Dítě se snaží vyřvat si pozornost a svůj názor. Zkouší, co vydržíš, kdy povolíš. Když záchvat (on je tu skutečně záchvat, dítě to neumí ovládat, Matějček píše, že to je něco, co se dítěti přihodí, jako přírodní jev, protože vyšší mozkové funkce ještě nejsou dostatečně zralé na to záchvat emocí ukočírovat) přejde, dítě pomazlím, aby vědělo, že ten záchvat nepokazil nás hezký vztah. O zbytečnosti takového chování má smysl mluvit s dítětem, když je v klidu, IMHO ideálně když to vidí u jiného dítěte „takhle to vypadá, když se vztekáš ty“. Takhle jsem to vyřešili u první, druhá do toho zatím nedorostla, tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.4.19 14:41

@Duzinka soupla bych ho do školy. Asi je to teď už bez šance, tak to čtyři měsíce vydrž a dej ho od září. Uleví se tobě i jemu. Třeba se jenom nudí. Mladší to zkouší taky. Jdeme ven, řev, pak už teda dobrý, ale řve furt i když ví že mu to stejně je prdlajs platný a půjde. Ale teda pokud to jde, zkoušíme dávat na výběr, kam se ten den půjde a co kluci chtějí dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.4.19 15:46
@Netopýr1 píše:
@Duzinka soupla bych ho do školy. Asi je to teď už bez šance, tak to čtyři měsíce vydrž a dej ho od září. Uleví se tobě i jemu. Třeba se jenom nudí. Mladší to zkouší taky. Jdeme ven, řev, pak už teda dobrý, ale řve furt i když ví že mu to stejně je prdlajs platný a půjde. Ale teda pokud to jde, zkoušíme dávat na výběr, kam se ten den půjde a co kluci chtějí dělat.

On do skolky nastoupil v roce a pul. Je z ni nadseny a chodi tam rad. Ale on porad marodi. Je tam treba 2 dny a pak 14 dni doma :,( mrzi to me i maleho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
29.4.19 15:53

@Duzinka Ode mě to nebyl překlep. Významně pomohla až škola a pořádný sport.

Ve školce byla uplakaná hodně. Ale ne kvůli tomu, že tam je. To bylo prakticky cokoliv co jí přišlo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.4.19 15:54
@Duzinka píše:
On do skolky nastoupil v roce a pul. Je z ni nadseny a chodi tam rad. Ale on porad marodi. Je tam treba 2 dny a pak 14 dni doma :,( mrzi to me i maleho

Pardon ve 2,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
29.4.19 20:36
@Anonymní píše:

Taky mám pětiletého, co k taky několikrát za den řve. Největší řev je když mu vypnu televizi, i když ho předem upozorňuji. Tak mu ji radši moc nepouštím. Když má jít jíst tak taky řev protože by kvůli obědu musel přerušit nějakou svou činnost, přitom ho taky předem upozorňuji že za chvíli bude oběd. Nakonec si třeba ještě i přidá, ale druhý den se vše opakuje. Odchod z hřiště nebo z bazénu to je taky horor. A pak ještě dost často řve že něco chce co nemůže mít, např si vymyslí že chce teď hned jet na bazén. Tak mu v klidu vysvětlím že dnes to nejde, ale že tam můžeme jet v sobotu…opět hodinový řev že on tam chce teď hned. Je to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí