Kapičky Espumisan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6423
5.2.12 21:59

Maminy mně mala po Espumisanu brečela ještě více :( ,ale pak až ty laktobacílky nám pomohli ,do té doby žádné kapky nezabírali

Žaneta 82: ne ne není to často,dávej před každým kojením a když uvidíš,že pomáhá a lepší se to pak můžeš omezit dávky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
8.2.12 10:45

Tak mi používáme Espumisan a jsme spokojení, malý prdí, nepláče…ale když podstatně zmírním dávky, zase máme problém :zed: Nevíte náhodou, jestli je dlouhodobé užívání špatné? :think: V příbalovém letáku o tom co vím nepíšou :nevim: Jinak jsme měli ještě Sab Simplex, ale ten nám nezabral :roll: Malej už bude mít 4m a já doufala, že už ho prdíky tolik trápit nebudou, ale zatím jsme pořád beze změny a někdy mi přijde že snad ještě hůř… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.2.12 11:36

Ahoj,taky dávám Espumisan a myslím,že fakt pomáhá.Malá střílí jak z děla a i stolice je ok.Navíc jí i chutná.Jsou nám už 4 měsíce,takže jsem dávky omezila,dávám už jen k večeru a hlavně na noc.Přes den se bez nich obejdeme.Ale s tím dlouhodobým užíváním taky nevím,v návodu opravdu nic není.Já už koupila druhou lahvičku,kterou budem brzy dodělávat,tak nevím,jestli koupit další nebo ne.Nejspíš se budu muset zeptat doktora :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 19:36

Adélka měla teď tři měsíce, tak jsme zkusili kapičky vysadit…teď čekáme, co se bude dít…ale zatím…musím zaklepat, prdíme i bez kapek :-D ale zajímalo by mne, maminky které dávate laktobacílky, mají i nějaký efekt na imunitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
8.2.12 20:24

My dáváme ty kapičky Bio Gaia asi od jeho dvou měsíců a musím zaklepat, že nikdy nebyl nemocný. Možná je to taky tím, že je kojený, ale myslím, že ty kapičky mají taky svůj podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
10.2.12 17:59

Tak já oznamuju,že po 3měsíčním užívání Bio Gaia máme po prdících! Jen nevím, jestli je to těma kapkama,nebo ho to prostě jen přešlo (má 4 měsíce).Každopádně nezaberou hned,člověk musí být trpělivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.3.12 21:14

Espumisan jsem vyzkoušela, když byl malé 1týden a trpěla prdíkama. Zabírá velmi rychle a opravdu funguje. Bohužel při jednom podávání se mi omylem povedlo kápnout pár kapek malé na tvář ( rozhodila ručičkama a strčila do lžičky ) během 20minut se jí na obličeji udělali červené fleky. Trvalo 2 hodiny než ustoupili ( chladila jsem to a omývala studenou vodou ). Po této zkušenosti mi espumisam domů opravdu nesmí. Nahradila jsme ho Infacolem a jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
15.3.12 21:18

Nám Dr.doporučila Lefax a 100% spokojenost.Infacol pomáhal taky,ale má jinou chuť než Lefax a malá ho nechtěla polknout a to jí byly dva měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.4.12 10:45

holky prosím, jak jste dávkovaly Espumisan.. Štěpánek (2 týdny) taky trpí na novorozeneckou koliku, tak jsem dnes koupila Espumisan.. dávkování je psané 5-10kapek do každé lahve s mléčkem.. U nás by to teda znamenalo 40-80kapek denně.. není to nějak moc ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
2.4.12 10:49

@PavlinkaM Pavli já kapala 10 kapek před každým kojením a doktorka mi řekla,že pokud budou zabírat a malé bude lépe tak se má množství kapek snižovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.4.12 10:50

Dávej 4×10 kapek. Hlavně se snaž pořádně mrně odříhnout, klidně něčím příjemně teplým masíruj bříško ve směru hod. ručiček. Koliky přejdou kolem 3 měsíců věku, chce to holt vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.4.12 11:04

dobře, děkuju za rady :) zkusíme, modlím se, aby to zabralo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
2.4.12 12:04

My dávali pět kapek před každým kojením, nahřívali jsme bříško, masírovali, cvičili nožičkama, ale nejvíc pomáhá odříhávání, třeba i několikrát v průběhu kojení, teď má dva měsíce a je to o hodně lepší. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samantha12
19.1.13 22:25

Zdravim maminky, my zacli espumisan davat od vcerejska a snad pomuze… ale zacinam mit strach at na nich neni pak zavisla jak dlouho se muzou uzivat?

• Citovat
  • Upravit
samantha12
19.1.13 22:36

A s odrihavanim mame nekdy problem drzim treba i hodinu a nic i kdyz menimpolohy na odrihnuti a po hod uz dam do postylky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure