Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminy mně mala po Espumisanu brečela ještě více
,ale pak až ty laktobacílky nám pomohli ,do té doby žádné kapky nezabírali
Žaneta 82: ne ne není to často,dávej před každým kojením a když uvidíš,že pomáhá a lepší se to pak můžeš omezit dávky ![]()
Tak mi používáme Espumisan a jsme spokojení, malý prdí, nepláče…ale když podstatně zmírním dávky, zase máme problém
Nevíte náhodou, jestli je dlouhodobé užívání špatné?
V příbalovém letáku o tom co vím nepíšou
Jinak jsme měli ještě Sab Simplex, ale ten nám nezabral
Malej už bude mít 4m a já doufala, že už ho prdíky tolik trápit nebudou, ale zatím jsme pořád beze změny a někdy mi přijde že snad ještě hůř… ![]()
Ahoj,taky dávám Espumisan a myslím,že fakt pomáhá.Malá střílí jak z děla a i stolice je ok.Navíc jí i chutná.Jsou nám už 4 měsíce,takže jsem dávky omezila,dávám už jen k večeru a hlavně na noc.Přes den se bez nich obejdeme.Ale s tím dlouhodobým užíváním taky nevím,v návodu opravdu nic není.Já už koupila druhou lahvičku,kterou budem brzy dodělávat,tak nevím,jestli koupit další nebo ne.Nejspíš se budu muset zeptat doktora ![]()
Adélka měla teď tři měsíce, tak jsme zkusili kapičky vysadit…teď čekáme, co se bude dít…ale zatím…musím zaklepat, prdíme i bez kapek
ale zajímalo by mne, maminky které dávate laktobacílky, mají i nějaký efekt na imunitu?
My dáváme ty kapičky Bio Gaia asi od jeho dvou měsíců a musím zaklepat, že nikdy nebyl nemocný. Možná je to taky tím, že je kojený, ale myslím, že ty kapičky mají taky svůj podíl.
Tak já oznamuju,že po 3měsíčním užívání Bio Gaia máme po prdících! Jen nevím, jestli je to těma kapkama,nebo ho to prostě jen přešlo (má 4 měsíce).Každopádně nezaberou hned,člověk musí být trpělivý.
Espumisan jsem vyzkoušela, když byl malé 1týden a trpěla prdíkama. Zabírá velmi rychle a opravdu funguje. Bohužel při jednom podávání se mi omylem povedlo kápnout pár kapek malé na tvář ( rozhodila ručičkama a strčila do lžičky ) během 20minut se jí na obličeji udělali červené fleky. Trvalo 2 hodiny než ustoupili ( chladila jsem to a omývala studenou vodou ). Po této zkušenosti mi espumisam domů opravdu nesmí. Nahradila jsme ho Infacolem a jsme spokojení.
Nám Dr.doporučila Lefax a 100% spokojenost.Infacol pomáhal taky,ale má jinou chuť než Lefax a malá ho nechtěla polknout a to jí byly dva měsíce ![]()
holky prosím, jak jste dávkovaly Espumisan.. Štěpánek (2 týdny) taky trpí na novorozeneckou koliku, tak jsem dnes koupila Espumisan.. dávkování je psané 5-10kapek do každé lahve s mléčkem.. U nás by to teda znamenalo 40-80kapek denně.. není to nějak moc ? ![]()
@PavlinkaM Pavli já kapala 10 kapek před každým kojením a doktorka mi řekla,že pokud budou zabírat a malé bude lépe tak se má množství kapek snižovat
Dávej 4×10 kapek. Hlavně se snaž pořádně mrně odříhnout, klidně něčím příjemně teplým masíruj bříško ve směru hod. ručiček. Koliky přejdou kolem 3 měsíců věku, chce to holt vydržet.
My dávali pět kapek před každým kojením, nahřívali jsme bříško, masírovali, cvičili nožičkama, ale nejvíc pomáhá odříhávání, třeba i několikrát v průběhu kojení, teď má dva měsíce a je to o hodně lepší. držím palce
Zdravim maminky, my zacli espumisan davat od vcerejska a snad pomuze… ale zacinam mit strach at na nich neni pak zavisla jak dlouho se muzou uzivat?
A s odrihavanim mame nekdy problem drzim treba i hodinu a nic i kdyz menimpolohy na odrihnuti a po hod uz dam do postylky