Kapičky Espumisan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dadja
11.2.13 21:44

Espumisan

Ahojte maminky…tak my jsme vyzkoušeli Espumisan už od 17 dne, dřív jsem se bála a musíme říct, že konečně naše mala umí spinkat i 3h v kuse a někdy ji musíme i budit. Předtím asi ji bolelo bříško, protože spinkala jenom po 1,5 h max. 2h což mi ji bylo líto a pak dlouho nemohla usnout. Takže nam kapky Espumisan zatím pomohly a to je bereme už třetí den. Jinak ze začátku jsem ji zatím daavla 5-6 kapek, no a ted tak 7 kapek..10 mi přijde zatím moc pro tak malé mimčo a když to má být dokonce před každým kojením…no někdy se stane, že zapomenu.

• Citovat
  • Upravit
1
26.2.13 15:41

prdíky

Ahoj maminy. Mám doma skoro měsíčního chlapečka a taky bohužel trpíme na prdíky. Vyzkoušela jsem snad všechny možné rady, jako jsou masírování, nahřívání, pokládání na bříško, piji fenyklovej čaj ale zatím vše marné. Dnes nám pediatrička doporučila espumisan. Prý se teď hodně dává. ´Mám dávat 10 kapek před každým kojením. Někdo tu píše že dáváte 5. Není těch 10 pro začátek moc? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dadja
14.3.13 11:16

My jsme nakonec museli přejít na druhé kapky BioGaia, protože nám Espumisan přestal zabírat a mala měla moc tvrdé a nafoukle bříško a doktorka říkala, že to nemůže tak mít, tak nam říkala at skusíme BioGaia a musím říct, že je berem už asi dva-tři týdny a super…jo a když vidím, že se vrtí, tak ji hned dám teplou plenku na bříško a pak se ty střeva uvolní a pak se vykaká..

• Citovat
  • Upravit
53
14.3.13 15:40

Používáme hlavně Biopron (poté, co jsme zjistili, že je levnější než BioGaia a stejně účinný). Espumisan jen, když si neodepřu nějakou potenciálně nadýmavou stravu, tak dám malé na lžičku před kojením. Krásně jí to zabírá- spolu s mastičkou Pupík, cvičením a masážemi. :) Je to vše o zkoušce, někomu vyhovuje Espumisan, jinému Lefax (je to totéž!), někomu BioGaia, atd. Držím palce, ať se vám pěkně „urodí jižní větry“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Láluša
29.3.13 06:29

Ja zkousela taky skoro vsechno, Infacol, Babycalm, polstarek na brisko, mazani Pupik, cviceni…kombinace vseho zabrala trochu, ale i tak vzdycky vyhrala rourka…od vcerejska kapeme Espumisan pred kazdym papanim a, svete div se, je to opravdu znat! Maly prdi a uz tak nerve, jeste uvidim, co to udela se zacpou, na kterou taky trpime! Akorat mame ted problem s krkanim, ani treba po pul hodine nic, napadlo me, jestli to nema na svedomi taky ten Espumisan, protoze ma rozpoustet vzduch :-)

• Citovat
  • Upravit
Patruse.M
16.10.15 18:58

Ahoj holky, po jaké době začne ten Espumisan zabírat? První den kapání teda zatím nic, ale dneškem ho dávám druhý den a přijde mi, že už trochu lepší, ale pořád to není ono. Po jaké době vám začali zabírat? Přijde mi teda, že i lépe prdí apod. Naštěstí! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
552
16.10.15 19:17

U nás druhý, třetí den, už v poho… ale kombinovala jsem s Bio Gaiou :)… tak hlavně, ať je brzo líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.10.15 19:22

@Patruse.M Zas bych necekala zazraky. Jako ze jeden den řev a po kapkach vysmáte mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.10.15 19:41

@miriam26 Ahoj nám zabíralo, když jsem kapičk, dávala až po kojení a 5 stačilo. Pak, když přešel na UM, tak dostával 4 před a 4 po :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
12.12.17 15:15

Po jak dlouhé době poznám jestli kapičky zabírají? Dnes jsem je dala 3× a přijde mi to spíš horší, mám ještě vyčkávat a dávat je dál nebo vysadit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4u
235
12.12.17 15:23

Ahoj, podle studii maji kapky na bazi simetikonu ucinnost srovnatelnou s placebem. Na druhou stranu problem by zhorsit nemely. Ono se to vyviji, jeden den je hur, jeden lip.. Taky jsem se snazila najit nejake souvislosti, co pomaha, co skodi, ale neuspesne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
12.12.17 15:25

Nam zabraly hned ten den co jsem je začala dávat. Ale dávala jsem je před každým kojenim- 7-8× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.17 18:19

U nás bezvadně fungují :mavam:. Takže za mě dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
3.1.18 12:33

Nefunguji bez protrepani?

Ahoj, zkousela jsem asi pred dvema tydny davat miminku espimisan ale nemeli zadny ucinek :roll:, dnes jsem se ale na nich docetla ze se maji pred pouzitim poradne protrepat to jsem ale predtim nedelala, myslite ze to muze byt tim ze nam nepomahali? Premyslim ze bych jim dala sanci ale tentokrat protrepala :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.1.18 12:46

@maminka2014 z vlasrni zkusenosti neporadim, ale mam kamaradky, kterym Espumisan absolutne nepomahal. Koupily Babycalm a jsou obe spokojene a miminka taky ;) ale zalezi, co na ktere miminko zabere :nevim:
EDIT: jinak co se tyce protrepani, to nevim…zkus to a uvidis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí