Karanténa chodit ven?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
432
28.6.21 18:53

Oficiálně ne. Paní doktorka chtěla asi apelovat na Váš zdravý rozum, že třeba do přírody s dětma, kde nikoho nepotkáte, můžete, do nakupaku a na hřiště asi ne. A Vy to všude vykládate. Teď bych nechodila ven jen z důvodu, že by někdo na Vás upozornil a poslal kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
28.6.21 18:55

V karantene si můžes jít klidně i nakoupit nebo venčit psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.21 19:03

V karanténě nakoupit? To jako vazne😳ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.6.21 19:09
@Ja-rekk píše:
Tak doktorka to myslela dobře, jestli máš malé děti, které ještě nechodí ven samy, tak aby mohly alespoň do přírody a nemusely hnít doma, o to víc, jestli bydlíte v paneláku. To ale neznamená, že se budeš vesele procházet někde, kde tě může někdo vidět a už vůbec ne to někde vyprávet. To je snad logické.

V karanténě je proto, aby případně někoho nenakazila. Takže snad těch pád dní doma neshnije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
28.6.21 19:24
@Russet píše:
V karanténě je proto, aby případně někoho nenakazila. Takže snad těch pád dní doma neshnije.

Tak jestli má maličké děti, které tomu ještě nerozumí a měla by se společně s dětmi zavřít doma v paneláku, tak chápu, že to leze na mozek. A nepřijde mi žádný problém naložit děcka a vydat se do přírody. Nemyslím tím hojně navštěvovanou lokalitu a vyhlášený lesík, kde je hlava na hlavě, ale nechat vylítat děti někde na louce, vzít deku a část dne strávit v přírodě, když je takto hezky, nevidím jako žádné ohrožení. Ostatně, jak tu někdo zmiňoval, se psem se může, tak opravdu nevidím problém jít vyvětrat malé děti z rozpáleného bytu. Chce to ale použít hlavu a selský rozum. Určitě ne se jít projít na čumendu do obchoďáku a ještě to někde vyprávět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.6.21 19:29
@Ja-rekk píše:
Tak jestli má maličké děti, které tomu ještě nerozumí a měla by se společně s dětmi zavřít doma v paneláku, tak chápu, že to leze na mozek. A nepřijde mi žádný problém naložit děcka a vydat se do přírody. Nemyslím tím hojně navštěvovanou lokalitu a vyhlášený lesík, kde je hlava na hlavě, ale nechat vylítat děti někde na louce, vzít deku a část dne strávit v přírodě, když je takto hezky, nevidím jako žádné ohrožení. Ostatně, jak tu někdo zmiňoval, se psem se může, tak opravdu nevidím problém jít vyvětrat malé děti z rozpáleného bytu. Chce to ale použít hlavu a selský rozum. Určitě ne se jít projít na čumendu do obchoďáku a ještě to někde vyprávět.

Se psem může jít pouze v případě, že nemá nikoho, kdo by ho vyvenčil. Děti, pokud nemají karanténu, může vyvenčit někdo jiný. Karanténa není pro srandu králíkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
28.6.21 19:44

@Baba venčit psa může, děti ne. Hrozné. Já osobně bych dovolila všem v karanténě procházky mimo civilizaci, s nikým se nestýkat, před odchodem desinfekce rukou a cestou barákem mít respirátor. Ale držet zdravé lidi doma zavřené je mi proti srsti. A byla to moje hlavní motivace k očkování, že se tím vyhnu karanténě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
28.6.21 19:46
@myškazlatá píše:
V karanténě nakoupit? To jako vazne😳ach jo

Vážně
https://www.khsova.cz/…detail/12988

Co mám dělat, když nemám možnost zajistit si nákup, či venčení domácích mazlíčků jinou osobou a bydlím v panelovém domě:
cestou praktického lékaře si zajistit respirátor bez výdechového ventilu třídy FFP2, případně 2 chirurgické roušky, v krajním případě lze použít šátek, šálu apod., kterou si zakryjete ústa a nos – toto se týká osob, které nemají příznaky onemocnění
nepoužívat výtah
nakoupit v době, kdy je nejmenší pohyb osob – brzy ráno po otevření obchodu, případně v noci
dodržovat odstup min. 1 m od ostatních osob
důsledně dbát na hygienu rukou, nesahat si na nos, ústa apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
28.6.21 19:48

@Lucka1111 vidím to stejně. Koho nakazí, když s respirátorem projde kolem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.6.21 19:50
@Russet píše:
Se psem může jít pouze v případě, že nemá nikoho, kdo by ho vyvenčil. Děti, pokud nemají karanténu, může vyvenčit někdo jiný. Karanténa není pro srandu králíkům.

Ta česká rozhodně jo.

@Lucka1111 píše:
@Baba venčit psa může, děti ne. Hrozné. Já osobně bych dovolila všem v karanténě procházky mimo civilizaci, s nikým se nestýkat, před odchodem desinfekce rukou a cestou barákem mít respirátor. Ale držet zdravé lidi doma zavřené je mi proti srsti. A byla to moje hlavní motivace k očkování, že se tím vyhnu karanténě.

Jo, je to děs :?

Nemluvilo se teď o karanténě i pro očkované? Já v tom mám bordel, denska mě třeba překvapilo, že se venku nebudou nosit respirátory. Já si myslela, že to paltí už dávno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 21:03

@karkarka děkuji,taky si to myslím

• Citovat
  • Upravit
7987
28.6.21 21:16
@Baba píše:
Jo, je to děs :?Nemluvilo se teď o karanténě i pro očkované? Já v tom mám bordel, denska mě třeba překvapilo, že se venku nebudou nosit respirátory. Já si myslela, že to paltí už dávno :mrgreen:

tak respirátory venku nebyly povinné nikdy. Ústenky ano, ale respirátor venku nikdy. Ale taky mi to přišlo komické, už dlouho jsem neviděla nikoho venku s náhubkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.6.21 21:30
@Lucka1111 píše:
tak respirátory venku nebyly povinné nikdy. Ústenky ano, ale respirátor venku nikdy. Ale taky mi to přišlo komické, už dlouho jsem neviděla nikoho venku s náhubkem.

Respirátor byl povinný na zastávkách autobusů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
28.6.21 22:15

Pokud se nic nezměnilo z doby, kdy jsem vypomáhala na trasování, tak v karanténě máš sedět doma na zadku a nevystrcit nos. Jídlo si objednat, psa vyvenčit někdo z rodiny a pod.
Děti karanténu nemají, tak můžou ven, třeba s někým z rodiny, ale přemýšlet u toho, mohou být potencionálně taky nakažení, takže né mezi davy. Venčit psa, a to s maximální opatrností, desinfekce, respirátor, obejít dům, mimo hlavní časy, kdy se venku pohybují lidé a domů, v případě, že opravdu nikoho nemáš :nevim:
Jako vopruz to je, o tom žádná, ale pokud bys v karanténě mohla běhat po venku, mezi lidma nebo do krámu, tak je ta karanténa zbytečná, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
28.6.21 22:21

A logicky, kdybys mohla v karanténě ven, napsala by ti doktorka vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí