Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Oficiálně ne. Paní doktorka chtěla asi apelovat na Váš zdravý rozum, že třeba do přírody s dětma, kde nikoho nepotkáte, můžete, do nakupaku a na hřiště asi ne. A Vy to všude vykládate. Teď bych nechodila ven jen z důvodu, že by někdo na Vás upozornil a poslal kontrolu
@Ja-rekk píše:
Tak doktorka to myslela dobře, jestli máš malé děti, které ještě nechodí ven samy, tak aby mohly alespoň do přírody a nemusely hnít doma, o to víc, jestli bydlíte v paneláku. To ale neznamená, že se budeš vesele procházet někde, kde tě může někdo vidět a už vůbec ne to někde vyprávet. To je snad logické.
V karanténě je proto, aby případně někoho nenakazila. Takže snad těch pád dní doma neshnije.
@Russet píše:
V karanténě je proto, aby případně někoho nenakazila. Takže snad těch pád dní doma neshnije.
Tak jestli má maličké děti, které tomu ještě nerozumí a měla by se společně s dětmi zavřít doma v paneláku, tak chápu, že to leze na mozek. A nepřijde mi žádný problém naložit děcka a vydat se do přírody. Nemyslím tím hojně navštěvovanou lokalitu a vyhlášený lesík, kde je hlava na hlavě, ale nechat vylítat děti někde na louce, vzít deku a část dne strávit v přírodě, když je takto hezky, nevidím jako žádné ohrožení. Ostatně, jak tu někdo zmiňoval, se psem se může, tak opravdu nevidím problém jít vyvětrat malé děti z rozpáleného bytu. Chce to ale použít hlavu a selský rozum. Určitě ne se jít projít na čumendu do obchoďáku a ještě to někde vyprávět.
@Ja-rekk píše:
Tak jestli má maličké děti, které tomu ještě nerozumí a měla by se společně s dětmi zavřít doma v paneláku, tak chápu, že to leze na mozek. A nepřijde mi žádný problém naložit děcka a vydat se do přírody. Nemyslím tím hojně navštěvovanou lokalitu a vyhlášený lesík, kde je hlava na hlavě, ale nechat vylítat děti někde na louce, vzít deku a část dne strávit v přírodě, když je takto hezky, nevidím jako žádné ohrožení. Ostatně, jak tu někdo zmiňoval, se psem se může, tak opravdu nevidím problém jít vyvětrat malé děti z rozpáleného bytu. Chce to ale použít hlavu a selský rozum. Určitě ne se jít projít na čumendu do obchoďáku a ještě to někde vyprávět.
Se psem může jít pouze v případě, že nemá nikoho, kdo by ho vyvenčil. Děti, pokud nemají karanténu, může vyvenčit někdo jiný. Karanténa není pro srandu králíkům.
@Baba venčit psa může, děti ne. Hrozné. Já osobně bych dovolila všem v karanténě procházky mimo civilizaci, s nikým se nestýkat, před odchodem desinfekce rukou a cestou barákem mít respirátor. Ale držet zdravé lidi doma zavřené je mi proti srsti. A byla to moje hlavní motivace k očkování, že se tím vyhnu karanténě.
@myškazlatá píše:
V karanténě nakoupit? To jako vazne😳ach jo
Vážně
https://www.khsova.cz/…detail/12988
Co mám dělat, když nemám možnost zajistit si nákup, či venčení domácích mazlíčků jinou osobou a bydlím v panelovém domě:
cestou praktického lékaře si zajistit respirátor bez výdechového ventilu třídy FFP2, případně 2 chirurgické roušky, v krajním případě lze použít šátek, šálu apod., kterou si zakryjete ústa a nos – toto se týká osob, které nemají příznaky onemocnění
nepoužívat výtah
nakoupit v době, kdy je nejmenší pohyb osob – brzy ráno po otevření obchodu, případně v noci
dodržovat odstup min. 1 m od ostatních osob
důsledně dbát na hygienu rukou, nesahat si na nos, ústa apod.
@Lucka1111 vidím to stejně. Koho nakazí, když s respirátorem projde kolem ![]()
@Russet píše:
Se psem může jít pouze v případě, že nemá nikoho, kdo by ho vyvenčil. Děti, pokud nemají karanténu, může vyvenčit někdo jiný. Karanténa není pro srandu králíkům.
Ta česká rozhodně jo.
@Lucka1111 píše:
@Baba venčit psa může, děti ne. Hrozné. Já osobně bych dovolila všem v karanténě procházky mimo civilizaci, s nikým se nestýkat, před odchodem desinfekce rukou a cestou barákem mít respirátor. Ale držet zdravé lidi doma zavřené je mi proti srsti. A byla to moje hlavní motivace k očkování, že se tím vyhnu karanténě.
Jo, je to děs ![]()
Nemluvilo se teď o karanténě i pro očkované? Já v tom mám bordel, denska mě třeba překvapilo, že se venku nebudou nosit respirátory. Já si myslela, že to paltí už dávno ![]()
@Baba píše:
Jo, je to děsNemluvilo se teď o karanténě i pro očkované? Já v tom mám bordel, denska mě třeba překvapilo, že se venku nebudou nosit respirátory. Já si myslela, že to paltí už dávno
tak respirátory venku nebyly povinné nikdy. Ústenky ano, ale respirátor venku nikdy. Ale taky mi to přišlo komické, už dlouho jsem neviděla nikoho venku s náhubkem.
@Lucka1111 píše:
tak respirátory venku nebyly povinné nikdy. Ústenky ano, ale respirátor venku nikdy. Ale taky mi to přišlo komické, už dlouho jsem neviděla nikoho venku s náhubkem.
Respirátor byl povinný na zastávkách autobusů
Pokud se nic nezměnilo z doby, kdy jsem vypomáhala na trasování, tak v karanténě máš sedět doma na zadku a nevystrcit nos. Jídlo si objednat, psa vyvenčit někdo z rodiny a pod.
Děti karanténu nemají, tak můžou ven, třeba s někým z rodiny, ale přemýšlet u toho, mohou být potencionálně taky nakažení, takže né mezi davy. Venčit psa, a to s maximální opatrností, desinfekce, respirátor, obejít dům, mimo hlavní časy, kdy se venku pohybují lidé a domů, v případě, že opravdu nikoho nemáš ![]()
Jako vopruz to je, o tom žádná, ale pokud bys v karanténě mohla běhat po venku, mezi lidma nebo do krámu, tak je ta karanténa zbytečná, ne?
A logicky, kdybys mohla v karanténě ven, napsala by ti doktorka vycházky.