Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@kalie píše:
tak maji nakazeni umrit hlady, nebo jak bys to vymyslela, kdyz je nekdo sam a neumi/ nemuze kvuli financim bakupovat pres net?
Požádala bych sousedy. Zaplatila bych jim na účet. Sama bych neměla problém tohle udělat pro své sousedy. My jsme menší činžák, takže si pomáháme. Pokud vím, tak takhle si vypomáhali lidé v první vlně.
@Anonymní píše:Šla bych v jedné osobě nejkratší cestou do lesa a připravenou roušku, ale k lidem bych nechodila. Kontrola k vám asi nepřijde a pes ven musí. Všichni asi nevědí, že jste v katanténě. Každopádnř vidim problém v tom, že je pes agresivní. Nebo nejde venčit jiným člověkem.
@azaleila My očkování nejsme, takže pro nás karanténa platí.
@Anonymní píše:
My očkování nejsme, takže pro nás karanténa platí.
Herrgott, proč bychom to šíření covidu nepodporovali, aby si ti přemnožení lúzři nedali dobrovolně píchnout ten neověřenej sarjrajt?!
@BeaL píše:
Požádala bych sousedy. Zaplatila bych jim na účet. Sama bych neměla problém tohle udělat pro své sousedy. My jsme menší činžák, takže si pomáháme. Pokud vím, tak takhle si vypomáhali lidé v první vlně.
V paneláku bych se nabídla i zadarmo, pokud bych věděla, že ten člověk je starší a nemá hned tak hordu lidí na venčení. Nebo nákup. To jsme nemocným dělali.
@Russet píše: Šla bych v jedné osobě nejkratší cestou do lesa a připravenou roušku, ale k lidem bych nechodila. Kontrola k vám asi nepřijde a pes ven musí. Všichni asi nevědí, že jste v katanténě. Každopádnř vidim problém v tom, že je pes agresivní. Nebo nejde venčit jiným člověkem.
No pozor, Russet. Covid mohou dostat a pak přenášet i kočky. Takže asi i psi. (A zase si rýpnu: to jenom zaočkovaní ho mohou/povinně musej roznášet v celej světa kraj.)
@BeaL tak kdyz ty vztahy jsou vstricne, tak je to samozrejme vyhoda. Ne vsude vsak takove vztahy panuji. Takze jinymi slovy, samozrejme nakoupit k zajisteni k zakladnich zivotnich potreb si covidaci zajit muzou.
@Russet On je zrovna v pubertě a zkouší, co si na koho může dovolit. Má teď hrozný přetlak energie.
Mí rodiče by nevenčili ani jorkšíra, prostě psy nemají rádi. Se sousedy nemáme nijak vřelé vztahy, navštěvujeme se a nedovedu si představit, abych jim jakožto téměř cizím lidem psa svěřila. Jinak má základní výcvik, nás poslouchá, ale k cizím je silně nedůvěřivý až ostrý. K dětem se doposud choval ukázkově, ale změna režimu asi udělala své. Samotnou mě to překvapilo ![]()
@BeaL píše:
No pozor, Russet. Covid mohou dostat a pak přenášet i kočky. Takže asi i psi. (A zase si rýpnu: to jenom zaočkovaní ho mohou/povinně musej roznášet v celej světa kraj.)
Fakt? Já nic podobného doma nemám, ale dítě bych pro jistotu v karanténě nevenčila. To by jistě venku někomu řeklo, že jsme v karanténě a jdem tajně ven, abychom se doma nepřizabili. Ono je doma rádo, já si zaměstnání najdu, trpěl by ponejvíc tatínek jeho milovaný ![]()
@Anonymní píše:
@Russet On je zrovna v pubertě a zkouší, co si na koho může dovolit. Má teď hrozný přetlak energie.Mí rodiče by nevenčili ani jorkšíra, prostě psy nemají rádi. Se sousedy nemáme nijak vřelé vztahy, navštěvujeme se a nedovedu si představit, abych jim jakožto téměř cizím lidem psa svěřila. Jinak má základní výcvik, nás poslouchá, ale k cizím je silně nedůvěřivý až ostrý. K dětem se doposud choval ukázkově, ale změna režimu asi udělala své. Samotnou mě to překvapilo
No, je to problém. Protože se prostě stát může, že nikdo z vás se o psa nepostará. Na tom malém dvorku psa nejde trochu zabavit?
No chodila mi kamarádka. Když byla kolegyně nakažená, tak jsem jí nákup nosila já, bydlíme kousek od sebe… zkrátka v březnu to bylo prostě zakázané, a přišlo mi to logické.
@kalie píše:
@Anik tak maji nakazeni umrit hlady, nebo jak bys to vymyslela, kdyz je nekdo sam a neumi/ nemuze kvuli financim bakupovat pres net?
@Anonymní píše:
To my ho nikomu ani nemůžem předat, moji rodiče, tchán i sousedi z něj mají respekt a neposlouchá je. S nikým jiným bych ho nepustila, holt 45 kg drobek momentálně totálně adhdKdyž mě tedy někdo uvidí venku se psem, není to důvod nahlášení porušení karantény na hygienu - chápu to dobře? Ono totiž zrovna v těch domcích cestou k lesu bydlí pár lidí, kteří ví, že jsme v karanténě, protože sami jsou taky zavření…(spolužáci ze školy atd.)
Není jako psa někdo venčit musí a když nepůjde všichni na 5 hod. procházku, tak s tím žádný problém nebude…
Jinak hygiena to už ani neřeší, nemá kapacity vše řešit a vyšetřovat… Když se lidem budete vyhýbat, tak to bude v pohodě ![]()