Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Papia acho jo ja ho naštěstí nemám a u nás souhra náhod 25+5…
@Papia aha.. tak mi to bylo podáno ![]()
To je mi moc líto..
Takže automaticky rizik. těhotenství?
Tobě to zjistili až po porodech, nebo se to stalo i přes preleceni?
Mužu se zeptat, kde ti pichali injekce, jak často a dokdy?
Moc děkuji..
@milas ja vim
-bud rada-lektinova draha 100% je pradni-ja mam 0%…
@Efka2015 -testy na ten komplement drive nebyly, delaji je asi dva roky cca… mam dcerku 2roky a 4mesice-v te dobe to jeste netestovali/neznali… test mi delali v zari 2016(Nikolce byly skoro dva roky)-deficit komplementu kde ma byt 10-100% mam ja v lektinove draze 0%, takze je to nejpravdepodobnejsi pricina toho proc se to vzdy pokazilo…rizikove tehotentvi ano, ale lecba neexistuje-mam 0%-takze mam vrozene, ze proste neco v tele nemam-nejake obrane latky v imunitnim systemu- neumim presne vysvetlit
-mimo tehotenstvi mi to v nicem nevadi
zadne preleceni neni… jen podpurna lecba…na infuze jsem chodila k malickove, do infuzniho centra-posledni IVIG tusim ve 34tt-uz si to presne nepamatuji-infuze kazde 3 tydny, mimo to jsem brala kortikoidy, ATb, fraxiparin 0,3 az do konce 6tinedeli, magnezko, utrogestan a mela jsem cerklaz + jsem lezela 4 mesice v nemocnici- a vyslo to, ale zadne jistota to nebyla- 50/50…bud a nebo…tak asi tak…
pardon nechodim sem uz tak casto, jen obcas nakouknu ![]()
Tak jsem dnes byla u Maličkové poprvé a snad i naposledy
i když mám ukázkové výsledky panelu, a to včetně komplementů, ona potvrdila podle anamnézy a lékařských zprav že mám skrytou poruchu imunity. Poslala mě na ještě jeden odběr, řekla ale že s největší pravděpodobností nic nezjisti teď, ale v těhotenství ta porucha se zase probudí. Rozhodneme-se li s manželem pro další pokus o dítě, od pozitivního TT budu muset pichat injekce, brát leky, možná půlku tehu od 15. týdně budu ležet u Apolináře, nemůže ale zaručit, že to dopadne dobře. A poněvadž jedno zdravé dítě mám, musíme to doma vážně přemyslet.
@Evženie77 injekce a leky to se zmaknout da, horsi je to lezeni kdyz je doma uz prcek, ale i to se zvladne pokud je podpora rodiny…jinak se lezi, kdyz doma neni nic a clovek se snazi vybojovat to miminko, je to o dost jednodussi a cloveku se tolik nestyska…lezela jsem 4 mesice, tak vim ![]()
ve finale jsou to jen 4 mesice…clovek proflaka daleko vic casu nesmysly ![]()
@Papia alespoň se nám povedlo že jsme dostaly do péči Kouckého a Maličkové… manžel řekl že to přemýšli a musíme když ano trochu předem naplánovat život abychom mohla klidně ležet. Tentokrat to nás překvapilo, tak chlap musel všechno zařídit v práci a z prckem.
@Evženie77 -k lepsim doktorum jste se dostat nemohli, bohuzel lecbu kterou jsou oni dva schopni poskytnout jinde neni sance dostat…to je velke plus byt u nic v peci, ikdyz ani tak neni vysledek 100% zarucen…drzim palce ![]()
Ahoj, mate nekdo prosim zkusenosti s Metypredem? Na podzim jsme mela Medrol, ktery zabral, bohuzel ale tehotenstvi skoncilo jako zamlkle.. Ted mam napsany Metypred tak jestli ocekavat nejake nezadouci priznaky atd. Diky moc!
@milas Aha, to je mi moc lito:( A jak na to prisli, ze to bylo tim Metypredem? Mela jsem za to, ze kdyz Malickova predepisuje Medrol, Metypred atd tak to musi byt v tehotenstvi bezpecne?
@Sisi5 no ja měla i hyperstimulák tehdy. No a pak zase inunita i prpez Medrol si postavila hlavu. Pak jsem měla injekce Dexanedu kortikoidů to jsem měla biochenické těhotenství.
A s intralipidy se nám zadařilo a narodil se Maličký ale nečekaně brzo z beobjasběného důvodu ve 25+5tt a v měsíci svůj boj prohrál.
@milas Cetla jsem tu tvuj pribeh, je mi moc lito, co vas potkalo a drzim palce at vse dobre dopadne!
Ja mela ten Medrol a na mou imunitu zapusobil dobre (mam zvysene NK bunky, jinak ok) a dle histologie po revizi se pricina samozrejme nenasla. Jen tedy doufam, ze Metypred na me nezapusobi nejak blbe:( V dubnu snad pujdu na IUI tak uvidime, jake budou kontrolni hodnoty.
@Sisi5 jj to moje výsledky po těch lécích byly vždy ukázkové