Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ambra132 bylo to nějak před transferem, nebo celé těhotenství? To Ti je vydali, nebo dali recept?
Doplácela jsi něco?
Děkuji!
Tyto leky může napsat jen dr jako MUDr. Maličková. Vše je na pojišťovnu. Mně nezabiraly kortikoidy (ani Dexametazon)tak pak mi napsala pani dr toto. TNF Alfu jsem mela 77procent a pak mi to kleslo na 46.Ale ja i začla chodit běhat. Paní primařka je úžasná a ví co předepisuje a proč to předepisuje. Úplně jí zboznuji. A její lidsky přístup. Top ![]()
Také se přidávám. První spontánné a bezproblémové těhotenství v 35 letech a zdravý kluk. Pak dva porody-potraty v 21tt a mezi nimi ZT 13tt
Můj dr považuje to za blbou náhodu a souběh okolnosti… Naštěstí kdy se mi poslední těhu začalo komplikovat, jsem napsala dotaz MUDr. Kouckému do e-poradni. On se mi ozval. Po porodu/potratu jsem mu napsala zase, on mi nabídl pomoc.
Už jsem byla loni na imunołogickem vyšetření v Podolí, nenašli nic
. Pak jsem otěhotněla, v 18tt začal se zkracovatt čípek. V 20tt se nález výrazně zhoršil. Hospitalizace v Podolí, hned udělali amnio a zjistili vysoké markry zánětu/infekci. Nasadili infuze atb, injekce na ředění krve, zůstal původně doporučený utrogestan a magnosolv… ale CRP ve krvi stoupal dal… výsledky kultivaci z pochvy a kultivaci z plodové vody negativné. 21+1 odtekla plodová voda, tak zase jsem musela porodit v 21+2 úplně zdravou holčičku ![]()
Teď jsem byla na konzultaci u Kouckého, poslal mě na vstupné odběry, tedy čekám na výsledky, a 8.března jdu poprvé k Malickové.
@Evženie77 Dobrý den, takto přesně jsem to měla i já, jak přes kopírák… Bohužel na odběrech u dr. Malíčkové nic nezjistili… Zřejmě moje tělo prostě reaguje na těhotenství tak, že ho chce vyloučit…i když naděje je pořád… otázka je, kolikrát to člověk psychicky zvládne, rodit zdravé děti, které nemají šanci na život… Zažila jsem to takto 2× ze 4 těhotenství (2 v 21 tt a 2 do 12 tt) a nemám pořád odvahu to sama dál zkusit…
@Anonimni také nejsem ještě rozhodnuta, ale uvidíme. Jedno dítě máme, uvažujeme také i o adopci. V červnu bude mi 40, musím myslet na syna, že potřebuje zdravou a psychicky stabilní maminku. Všechno je v bozích rukou.
@ambra132 děkuji! Běhání, nebo celkově pohyb pomáhá?
Mi vyšel blbě jen komplement, jinak vše OK..
MUDr Maličkova se tehdy potupně zasmála a řekla, že i to může být diky tomu. Že nekdy klesne a ani se neví proč
.
@ambra132 no toto pohyb a já nejsme kamarádi jedine dlouhé pochody a rychla chůze to mi jde docela dobře…
Včera přišel mail od Kouckého, immuno panel OK, mám se teď ozvat po pozitivním TT, a vezme mě do své rizikové poradní. No i utrogestan vaginalně od první bledé //. Výsledky pitvy dostal můj gyndr, nic ňového, zánět
jsem to ale věděla. Žádná bakterie ani virus nezjištěný. Když už tu žadanku mám, nebudu rušit termín u Maličkové, zda ještě něco muže vyšetřit a najít…
@Evženie77 raději di to ověř dvakrát jspu i nové vřci co se teď začaly na záněty vyšetřovat…
@Efka2015 píše:
@ambra132 děkuji! Běhání, nebo celkově pohyb pomáhá?
Mi vyšel blbě jen komplement, jinak vše OK..
jen komplement bohuzel neni „jen komplement“.- to je celkem zasadni -u me muze za tri porody v blbem tydnu 24,19,22…