Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pošlete mi přes SZ mail, dodám Vám info. MG není zlý, ale dost žere ve srovnání s TSI od Škodovky, jízdně taky bude karoq lepší.
Škoda Karoq je celkově spolehlivější auto, lepší jízdní vlastnosti. lepší zůstatkovou hodnotou, dostupnějším servisem. Co se týká stability. Karoq dopadl výborně při losím testu má ESC, toho bych se fakt nebál. MG znám jenom, jak ho potkávám, já osobně bych vždy radši sáhl po škodovce než po MG.
Jenom doplním, na čtyřkovou octávku jsi nekoukala?
Ja MG poznam, teda tie prve rady, ktore prisli v roku cca 2022.. pracovala som priamo na importe. A to boli tie ZS a HS.. poviem rovno.. tieto prve auta, ktore sa u nas predavali boli tak technologicky 7 rokov dozadu. V automate strasne prevody, trhanie, zmacknes plyn a odozva o 5 sekund.. spotreba kludne aj 10 litrov.. na ten vykon zalostne vela.. ano dizajn je dobry, aj interier vyzera prepracovanie.. mulimedia atď fajn.. vybava bohata, ale jazdne vlastnosti su strasne… neviem ako je to momentalne uz tam nepracujem, ale mala som to auto ako sluzobne a neverila som, ze toto v dnesnej dobe niekto kupi..
Před rokem jsme vybírali stejně. Mezi Škodou Karoq a MG…
Na doporučení našeho automechanika jsme šli nakonec do Karoqa a nemůže si vůbec na nic stěžovat, je to náš miláček ![]()
Vypadá moc hezky vizuálně, jezdím s ním převážně jen já a spotřeba se mi pohybuje od 5.0 - 5.5 (běžně ale tak 5.2l). Máme benzín, jezdím kratší vzdálenosti. Auto je naprosto parádní, má super jízdní vlastnosti a je velice pohodlné na řízení.
Je tak ideálně velký, máme ještě Kodiaqa a ten je třeba na mě osobně už moc velký a jen těžko bych s tím parkovala, Karoq mi v tomto přijde naprostý ideál.
Takže za mě - jdi do Škodovky
![]()
Karoq je super auto, neměnila bych a rozhodně ne za MG, jehož zůstatková cena oproti Karoqu bude směšná.
Karoq se rozhodně nepřeklápí, dojeli jsme v něm až na jih Itálie a super držel v serpentinách při sněžení ve Švýcarských Alpách a to nemáme ani čtyřkolku - je to bezpečné, akorát tak velké, pohodlné, prostorné, stabilní a spolehlivé auto, manžela super podrželo při nehodě - vrátili ho naváděcí systémy po srážce se zvěří zpět do pruhu, že si po odpisu a škodě za 400 tisíc koupil dalšího Karoqa ![]()
Ahoj, hezky den:) potrebovala bych radu. Budu si v brzke dobe kupovat auto a celou dobu mam vyhlidnutou Skodovku Karoqa. Co ale chodime po bazarech, tak me zaujalo SUV od MG. Nikdy jsem o tehle znacce neslysela, ani nikoho neznam, kdo by ji mel. Byla tam i o dost prijatelnejsi cena, Karoqa za 480 rocnik 2020 se mi moc brat nechce
jela jsem v nem kousicek, na zkusebni jizdu v bazaru, neprislo mi to, ale je fakt, ze jsem nejela zadne ostre zatacky. To druhe vyzkousene nemam.
Navic jsem cetla, ze u tech starsich Karoqu byl problem s motorem.
Muzu se zeptat na nejakou radu? Jste spokojeni s Karoqem, nebo je tu nekdo, kdo by mel to MG a poradil mi? Slysela jsem, ze u Karoqu byl problem co se tyce stability, napr. na kruhaci, ze to auto se preklapi
Co se tyce toho Karoqa, oplati se vzit neco, co ma najeto treba kolem 130-140 tisc? Nebo uz to je moc? Dekuji za rady a vase zkusenosti