Karyotyp plodu

neznámá známá
13.2.15 11:12

Karyotyp plodu

Výsledky vyšetření chápu tak, že plod byl naprosto zdravý, chyba byla v placentě a tedy ve mne. Znamená to, že jsem to zavinila já?

Příspěvek upraven 21.04.15 v 08:16

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
13.2.15 11:16

Jak v tobě? Jak zavinila? Máš pocit, že tohle se dá ovlivnit vůlí nebo čímkoliv co děláš? Neblbni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
13.2.15 11:17
@Run píše:
Jak v tobě? Jak zavinila? Máš pocit, že tohle se dá ovlivnit vůlí nebo čímkoliv co děláš? Neblbni :hug:

Já nevím. Celý ten první trimestr jsem prozvracela. Nebyla jsem schopná ani vstát z postele. Ležela jsem s tím i v nemocnici. Taky mi pořád padal tlak. Třeba jsem prckovi nedala dost živin. Nebo jsem něco špatného snědla. Vysprchovala se moc teplou vodou. Já nevím. Přece nemohl umřít jen tak…

• Citovat
  • Upravit
10248
13.2.15 11:20

Ne vše se dá podle mě geneticky takto zjistit, takže plod v pořádku být nemusel, mohl…
Ale určitě nejsi viník a není chyba v tobě… tím, že něco sníš nebo se osprchuješ nějak teplou vodou nezabiješ dobře se vyvíjející plod v sobě, neblázni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.2.15 11:32
@neznámá známá píše:
Já nevím. Celý ten první trimestr jsem prozvracela. Nebyla jsem schopná ani vstát z postele. Ležela jsem s tím i v nemocnici. Taky mi pořád padal tlak. Třeba jsem prckovi nedala dost živin. Nebo jsem něco špatného snědla. Vysprchovala se moc teplou vodou. Já nevím. Přece nemohl umřít jen tak…

Bohužel mohl. Je mi to líto, ale ber to tak, že v případě těhotenství se se smrtí musí počítat, možná víc než v „běžném“ životě. Dělo se to dřív, děje se to teď a bude se to dít i dál. Na tom nenese vinu nikdo, určitě ne ty. Prostě je to tak a člověk se s tím musí smířit. A věř mi, že vím, o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.2.15 11:44

@neznámá známá jéžiš, co plašíš? jak jsi to asi mohla ovlivnit? :zed: chyba není v Tobě, to se prostě stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
13.2.15 12:01

Blbost si nezavinila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.2.15 12:29
@neznámá známá píše:
Já nevím. Celý ten první trimestr jsem prozvracela. Nebyla jsem schopná ani vstát z postele. Ležela jsem s tím i v nemocnici. Taky mi pořád padal tlak. Třeba jsem prckovi nedala dost živin. Nebo jsem něco špatného snědla. Vysprchovala se moc teplou vodou. Já nevím. Přece nemohl umřít jen tak…

Kdybys mu nedala dost živin, poznala bys to jako první na sobě. Plod se chová jako predátor, čerpá a vysává matčino tělo, je to tak. Tohle se prostě stává a velmi často. Nemůžeš za to, nezavinila jsi to. Proč dochází k ZT nebylo nikdy objasněno, zkrátka něco bylo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
13.2.15 13:54

V 12tt většinou nejde o chybu na straně matky, ale chybu konstrukce a řízení placenty. To nijak neovlivníš, to si koučuje miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.2.15 14:46
@neznámá známá píše:

Prosim Tě, přestań blbnout a hledat chyby, tam kde nejsou. :hug: Prostě těhotenství nebylo ok a basta. Dál se v tom nepatlej. Z horké sprchy, jídla a těhotenské nevolnosti se nepotrácí.
maximálně si pro budoucnost nech udělat vyšetření na hematologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.2.15 16:22

@neznámá známá ze mel plod normalni karyotyp, vubec neznamena, ze byl zdravy. Karyotyp je uplne zakladni geneticke vysetreni, asi jako kdyz se podivas na cloveka a vidis, ze mu chybi ruka, nebo noha. Pokud nechybi, taky o nem nemuzes prohlasit, ze je s jistotou uplne zdrav. Daleko vic (tisicinasobne vic) genetickych mutaci se karyotyem nevysetri nehlede na to, ze jeste daleo vic vad genetickych vubec neni.
A placenta neni tvoje, ta je mimina - z jeho tkane.

Nic spatneho jsi neudelala, vsechno z toho, co pises, by zdravy plod vydrzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty