Kaše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
876
19.5.10 21:00

kojím přes den každé dvě hodiny. v noci ne- celou prospí.takže myslím že na MM ji nešidím.ja myslím že kaše ji chutná jen ji sní málo-snad se rozpapa asi to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.5.10 21:00
Lizbeth píše:
No to slyším poprvé, že do vody je to hnus..
Dělala jsem a dělám výhradně do vody. Také jako první rýžovou..Asi první 2 m jen nemléčné.
Kojila jsem až do 10 m a výživu jsem doma neměla.
Kaše chutnala naprosto normálně i do vody a rozhodně nevypadala šizeně ani hnusně. malé chutnala. :palec:
Na návodu je napsáno, že lze dělat do vody, MM nebo UM.Nevidím v tom žádný problém.
Když v té fázi kojí 5× denně, tak jí určitě kaše do vody neublíží :nevim: :nevim:

tak to jsem netušila, nikdy jsem to nechutnala, ale nemléčná rýžová kaše bez příchutě je 100 rýže. takže předpokládám, že to musí chutnat jako rozvařená neslaná neochucená rýže. jinak nemyslím, že by to nějak výživově vadilo.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
19.5.10 21:02
verenika píše:
neczuz píše:
verenika píše:
critline píše:
Kaši dávam lžičkou.Dr. říkala že nemá cenu ji zatežovat UM v mléčne kaši když je kojená. asi skusim delat s MM a dát víc prášku.Jako první nám dopor. Sinlac ale ten ji nejel vůbec tak jsem ji ho necpala.

Je to tvoje volba,je spousta mamin co dělají mléčné a přitom kojí a jiné dělají nemléčné z MM.Určitě to zmákneš a malá bude spokojená. :wink:

Jen by mě zajímalo co je za zátěž umělé mléko?Kort když jí kaši dáváš lžičkou a nedáváš z flašky?
Zátěž bílkovinou krsvského mléka. :wink:
Když není alergie?No vidíš,jak mi Ady pěkně vyrostl .Od narození zatěžovaný UM a kravskou bílkovinou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nikdo to nemyslel zle. psala jsem to jako možný důvod. předpokládala jsem, že pokud dr. doporučí Synlac, tak dítě je alergik. nikdy by mě nenapadlo, že to doktorka doporučuje paušálně. :zed:

• Citovat
  • Upravit
12978
19.5.10 21:03

No ano, je to víceméně bez chuti - ale stejně jako dalších X kaší které jsem kupovala :mrgreen: :mrgreen: Oni ani jiné extra nijak nechutnají, naštěstí mimi na žádné chtě zvědavé nejsou.

Critline - kupovala jsem Sunarku a ta drzela dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
19.5.10 21:03

holky nechutná to jak rozvařená rýže- celkem to jde. dávam od Nestlé a skusila jsem i Sunarku ale ta je s cukrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
19.5.10 21:04
Lizbeth píše:
Critline - nenech se zvyklat od lidí, co nemléčnou ani nezkusili a píšou, že to musí být hnus.
Dr má pravdu, že když kojíš je nelogiské dělat kaši do UM.
Pokud je to řídké přidej kaši - dle sebe, né návodu.
Jen jestli jí opravdu nechutná, tak vyzkoušej i jiné kaše..
Začínat příkrm nemléčnou je standart.
Ale proti gustu, žádný … :palec:

my jáí přece nechceme zvyklat :mrgreen: :mrgreen: Jen se ptala na náš názor ne?Na návodu jsem nikde nenašla že se má dělat do vody…rozdělat do MM nebo UM :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.5.10 21:05

Rýžová nemléčná kaše se z vody dělá v případě průjmů. Buď bych dávala nemléčnou do MM (to že je řídká jsem zjistila taky a víc prášku bych nedávala - u nás to bylo tak, že i když jsem ji udělala hustší, po čase zřídla) nebo nemléčnou do UM nebo mléčnou do vody. Myslím, že je to jedno. Pokud máš dost MM, tak ta první volba vyjde o dost levněji (nemléčné kaše jsou levnější). Já jsem kaše dělala z MM, protože jsem ho měla moc v mrazáku. Odstříkávala jsem pro jistotu a naštěstí jsem ho pak nepotřebovala, tak jsem ho zužitkovala do kašiček. Navíc pro mě dalším velkým plusem bylo to, že ty nemléčné obsahovali čistě jen kukuřici nebo rýži (nic jiného - podívej se na složení mléčných kaší..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
19.5.10 21:06

neczuz -já to taky zle nevzala.Stejně bybylo pozdě něco změnit ne? :mrgreen: :mrgreen: Kojit jsem měla zakázaný tak nebylo jiné řešení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.5.10 21:07
verenika píše:
Lizbeth píše:
Critline - nenech se zvyklat od lidí, co nemléčnou ani nezkusili a píšou, že to musí být hnus.
Dr má pravdu, že když kojíš je nelogiské dělat kaši do UM.
Pokud je to řídké přidej kaši - dle sebe, né návodu.
Jen jestli jí opravdu nechutná, tak vyzkoušej i jiné kaše..
Začínat příkrm nemléčnou je standart.
Ale proti gustu, žádný … :palec:
my jáí přece nechceme zvyklat :mrgreen: :mrgreen: Jen se ptala na náš názor ne?Na návodu jsem nikde nenašla že se má dělat do vody…rozdělat do MM nebo UM :think: :think:

ano , každá značka to má jinak..Chtěla jsem dělat do vody a musela jsem vždy mrknout, zda to jde..Některé vážně byly jen do mléka..Ale kdo hledá ten najde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.5.10 21:08

Pokud ti spí celou noc, tak bych neřešila, jestli kaše sní málo :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.5.10 21:09
hkac píše:
Rýžová nemléčná kaše se z vody dělá v případě průjmů. Buď bych dávala nemléčnou do MM (to že je řídká jsem zjistila taky a víc prášku bych nedávala - u nás to bylo tak, že i když jsem ji udělala hustší, po čase zřídla) nebo nemléčnou do UM nebo mléčnou do vody. Myslím, že je to jedno. Pokud máš dost MM, tak ta první volba vyjde o dost levněji (nemléčné kaše jsou levnější). Já jsem kaše dělala z MM, protože jsem ho měla moc v mrazáku. Odstříkávala jsem pro jistotu a naštěstí jsem ho pak nepotřebovala, tak jsem ho zužitkovala do kašiček. Navíc pro mě dalším velkým plusem bylo to, že ty nemléčné obsahovali čistě jen kukuřici nebo rýži (nic jiného - podívej se na složení mléčných kaší..).

Stejná zkušenost. Také dělám do MM, hlavně kvuli ceně a litrum MM na mrazáku, ktteré z flašky stejně nechtěl. Proti UM nic nemám. Zvlášt pokud už mimčo jí mléčné výrobky - jogurt. Pak už to se zátěží BKM vyjde nastejno.

• Citovat
  • Upravit
17310
19.5.10 21:11
hkac píše:
Pokud ti spí celou noc, tak bych neřešila, jestli kaše sní málo :palec: .

zakladatelka to asi nedělá,že jí zlobí v noci,ale že jí malá málo přibírá-aspoň tak jsem to pochopila :think: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
19.5.10 21:13

Holky
dík za názory nejlepší pro mne bude delat nemlečne do MM.Máte některá vyskoušeny kaše Hami? ty delaj nemlečny i ochucený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
19.5.10 21:15
verenika píše:
hkac píše:
Pokud ti spí celou noc, tak bych neřešila, jestli kaše sní málo :palec: .
zakladatelka to asi nedělá,že jí zlobí v noci,ale že jí malá málo přibírá-aspoň tak jsem to pochopila :think: :wink:

Kaše jsme začli dávat když se zač. budit v noci. mysleli jsme že hlady tak kaše. a ono to byli prvni zuby tak možná ta kaše byla zbytečne ale myslim že to už je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.5.10 21:16

Pokud to chceš ochutit, proč ne nějakým ovoecm. tam máš jistotu co do toho dáš. já dávám banán, jablko, hrušku. zkrátka co zbyde od svačiny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko