Kaše na noc místo mléka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
427
18.7.12 20:59

Jj, holky. Také bych se ráda zeptala. Nám bude za pár dní 5 měsíců, jsme na UM. Na večer dáváme 180ml nutrilonu. S tou kašičkou se to míchá nebo se dádvá jen sama kaše? Mam nějakou tu na dobrou noc od Nestle nebo Hami, ted nevím přesně :nevim:

Moc děkuji'' :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
18.7.12 21:10

@gabriela82 Jo, jsou super, akorát nejsou vůbec sladké, jsou vlastně skoro bez chuti, tak jestli píšeš, že tvoje malá má ráda sladké kaše, přimíchej jí do toho trochu přesnídávky, rozmačkaný banán, jablko, nebo tak něco, ať to má nějaký šmak :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.12 21:19

Já ty kašičky taky nedělám moc podle návodu :oops: buď je moc tuhá nebo řídká tak to vždycky nějak od oka namíchám aby se to dalo papkat a malé to strašně chutná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
19.7.12 07:26

Ahoj, my používáme kaše od šestého měsíce. Hami ovocná kaše je opravdu břečka, i když tam přidáváš a přidáváš… Zkus Hami rýžovo mléčnou nějakou jinou příchuť. Nám nejvíc šmakuje Hami krupicová od šestého měsíce a včera jsem kupovala Hami medovou s rýžovými křupinkami od osmého měsíce. Jinak jsou Hami různé ovocné a ty jsou taky fajn, jediné, co mu moc nelezlo byla kaše jogurtová. Sunarka taky dělá dobré kaše. Zkus vyzkoušet.
Ale je fakt, že podle návodu, to bylo řídké vždy - dávám navíc jednu nebo dvě lžíce, aby to opravdu byla kaše.
( A teď, skoro v jedenácti měsících mu do toho dávám na noc trochu těstovin nebo rýže, popřípadě už větší množství kaše, nestačilo mu množství dle návodu a už konečně nepotřebuje v noci jíst.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bajena
15.8.12 09:14

No my sice dáváme kaši jen 3 dny.. :-) ale z diskuzí i od kamarádek mám info, že všechny značkové kaše (Nestlé, Hami atd.) jsou velmi přeslazené - i když je tam napsáno „bez přídavku cukru“.. My začali s rýžovou kaší Nomina - je tam 60% rýžové a 40% kukuřičné krupice. Bohužel čistá rýžová neexistuje (ještě je od Country Life kde je 80% rýže + 20% kukuřice). Nejsem vyloženě typ vyznávající zdravou výživu, ale bojím se, že by mi malý pak nejedl „nesladké“ a normální věci.. navíc tuto kaši můžou i miminka od 6. ukončeného měsíce. Zkoušela jsem, a tak mi přijde chutově docela dobrá (možná i trošku sladká). Se zeleninovými příkrmy začínáme později než s kaší, chci zkusit jestli mi malý zas bude celou noc spát - poslední měsíc ani náhodou, přitom předtím spal krásně 2 měsíce celou noc.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
15.8.12 17:05

Ahoj, nám se osvědčily kaše z DM Babylove, malé chutnaly, pěkně voní, taky jsem okoštovala a i mě chutnalo :palec:

• Citovat
  • Upravit
26.9.12 08:13
@Tina007 píše:
Já kupuju Nominal ze zdravé výživy, pohankovou, jáhlovou a kaši Super. Míchám je s UM od Babylove, je to výživné a fakt levné (to UM stojí 139 Kč a vydrží mi na ty kaše tak šest týdnů, kaše stojí 30-40 Kč, na měsíc mám tak jednu a půl).

Dobrý den, na diskusi jsem našla Váš příspěvek o přípravě kaše z UM Babylove a kaše Nominal. Můžete mi prosím prozradit přesnější dávkování - např. počet lžiček nebo odměrek kaše a UM. Smícháváte UM s vodou a pak s kaší nebo prášek UM a prášek kaši a pak vodu? Děkuji mnohokrát. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.9.12 10:51

Zdravím. Kaši Nominal jsem dělala tak, že nejprve UM s vodou (jako klasicky), vlít do hrnce, přidat kaši a vařit 1-3 min. Já vařila raději ty 3 min.. pořád jsem akorát řešila, že to už vlastně není HA mléko (malý je potenciální alergik, jako ostatně asi všechny děti dneska..), neboť už pak mělo příliš vysokou teplotu. Ale 1× denně to snad malému neuškodí :-)
Prášku kaše jsem dávala jak kdy, většinou do 120 ml mléka kolem 15 g, někdy i 18 když jsem ji potřebovala hustější, na začátku zase spíše méně (začínala jsem snad na 8 g). Uvidíte jak to bude malému vyhovovat.
Teď jsem měla od Hami rýžovou krupičku od Hami, stála 40 Kč, v DM, je to prý novinka. A byla jsem jsem spokojená já i malý - nebyla vůbec sladká plus ta supr cena :-)
Jinak mám doma ještě Babylove a Alnaturu z DM, 4zrnnou, ta vypadá velmi dobře, vše bez lepku - ale tyto jsem ještě nezkoušela, takže nemůžu poradit. Krásný den. Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.9.12 10:52

Jo ta od Hami je rýžová kašička, ne krupička :-) (ta je od Nestlé, ale prý děsně sladká).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
26.9.12 13:03

@Ondrášovka Já jsem kaši Nominal nijak nevařila, i na obale se píše, že se má jen vsypat do vlažného mléka (v našem případě vlažné vody).
Postup: Ohřeju vodu ve varné konvici, počkám, až zchladne na poživatelnou teplotu a pak 150ml odměřím do misky. Do toho nasypu 4-5 odměrek kaše, rozmíchám, aby se rozpustila; a pak vsypu 3-4 odměrky UM a zase rozmíchám do úplného rozpuštění. Používám tu modrou odměrku, co je u UM babylove. Pokud mi kaše přijde moc řídká, tak ještě trochu dosypu. Je dobré kaši po připravení nechat chvíli odstát, ona postupně houstne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 14:05

Děkuji mnohokrát za postup Tina007

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
26.9.12 14:14

Ještě poznámka - musíte mít Nominal INSTANTNÍ kaši, oni mají ještě i jiné obilné směsi, které se vaří jinak - ale ty jsem nikdy neměla.

Já používám tyhle http://www.nominal.cz/…ni-kase.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.9.12 14:22

Já dávala kaši od Nestlé v sáčku od 4měsíce a míchalo se to s mlíkem podle potřeby, nestlojí moc, přes 40Kaček, výborná, akorát trochu dochutit kakaem nebo cukříkem, decentně samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.12 08:26

Tina007, zkoušeli jsme kaši podle vašeho receptu, na pohled super, mě chutná, ale malý to nechce, kucá u toho, jako by ho to dusilo. Zřejmě mu nechutná to UM babylove, i když ho ve 3 měsících, při krátkodobém nedostatku MM pil. Když jsem mu ji udělala jen s vodou tak ji vzal. Nemáte někdo zkušenost s jinými kašemi, hlavně jak je směs jemná a tak. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.10.12 09:53

Já mám právě podobnou zkušenost s tím zakuckáváním malého u kaše Nomina když jsem ji nevařila (ale připravila normálně bez vaření). Dělá mu to teda u jáhlové, kterou teď máme, rýžovou jsem předtím vařila a bylo to v pohodě. Přímo na webu Nominy radil nějaký jejich doktor, že pro miminka se má kaše právě vařit 1-3 min (viz můj návod výše) - je to asi i logické, že dospělým stačí vmíchat, ale dětem raději vařit. Teď jsem hledala ten jeho příspěvek a nemůžu to tam najít..
Pak máme doma ještě kaši od Alnatury - 4-zrnnou a prý je výborná, ale my jsme ještě nezkoušeli. Je to podobný typ jako Babylove - chuťově (že není moc sladká) i cenově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí