Kaše na noc místo mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ondrášovka Ta kaše je celkem hustá, tak se musí dávat méně prášku a více vody, aby byla vláčnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem malému zkoušela zahustit kaši UM babylove, tak se mi z toho včera pozvracel. UM mám otevřené už asi 3 měsíce, může to být tím? Použivali jsme chvili, když byl růstový spur a pak už nechtěl. Může ho odmítat z tohoto důvodu? děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já bych taky chtěla požádat o radu
. Měla bych začít dávat naší malé kaši, jsou jí 4 měsíce a je bohužel na UM od začátku. Když dáváte do lahvičky, dělali jste kaši spíše řidší? Ať míchám jak míchám, nějaká hrudka se mi prostě vytvoří a dudlík je pořád ucpanej.Nebo to dnes zkusím nějak přes sítko..já nevím..
Tedy včera jsem to zkoušela poprvé, nejdřív lžičkou, pak sem to zkusila dát do lahvičky..byl to zatím jen pokus č.1, kaše malé evidentně chutnala jen se zatím obě pereme, aby toho taky pozřela trochu víc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korinkovna Já bych Ti určitě radila dát kaši do misky a krmit malou lžičkou. My to tak děláme od začátku a vyplatilo se
kaši má malý docela hustou a jede mu mnohem víc než ta řidší (ale už má přes 8 měsíců). Navíc kaše do lahve se prý nemá dávat, nevím.. Já používám kaše Babylove z DM nebo Nominu (z racio výživy) a žádné hrudky nemáme. Do čím teplejšího mléka kaši uděláš, tím bude lepší (ale my třeba máme HA mléko, takže stejně moc teplé být nemůže a i u ostatních mlék je max. teplota do 40-45 stupňů). Když nechám kaši odstát, vždy mi trošku vychladne, tak ji na pár sekund přihřeju v mikrovlnce, ideálně ve skleněné misce. Určitě to není ideální, ale malému stejně takto více chutná (je pak skoro úplně bez hrudek). Tak hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka Pokud máš otevřený sáček s mlíkem už 3 měsíce, tak bych to vyhodila, na obale se doporučuje skladovat otevřené mléko 2-3 týdny. Je ale taky možné, že jí to mléko jednoduše nesedí, to těžko říct, musíš pozkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korinkovna Taky bych zkusila dělat do misky na lžičku, aby si pomaličku zvykala jíst takhle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, malému je 7 měsíců, kaše na noc dáváme cca měsíc. Nejvíc mu chutná Sunarka rýžová kaše s banánem na dobrou noc. Zkoušeli jsme i rýžovou Sunarku s malinama a pak Hami s meruňkama, ale to mu tak moc nejede. Hustotu děláme podle oka, podle návodu to vypadalo všelijak. Krmíme se přímo lžičkou. Rostou nám zoubky, takže malej toho v noci stejně moc nenaspí, ale po těch kaších pořád víc, než když bych ho jen kojila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bajena - Ivka - Tina holky děkuju za rady a vaše zkušenosti…budu se jimi řídit.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak UM jsem vyhodila a druhý zavřený pytlík někomu dám. Myslím, že když má malý 7 měsíců, jeden zeleninový příkrm a večer nemléčnou kaši, tak se nic nestane. Po zbytek dne kojím tj. tak 4-5 za den, takže to nebudu řešit. Až odstavím a bude pít UM, tak mu budu dělat kaši z toho jaké mu pojede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka No, akorát ty nemléčné kaše samy o sobě nejsou moc dobré, to mléko v nich prostě chybí, je to taková břečka. Trochu si myslím, že to malému nepojede. Zkoušela jste koupit mléčnou kaši? My jsme začínali s Moje první kaše od Nestlé, dávala jsem ji malému asi tři týdny, než jsme přešli na tu Nominal. Je tuším od 4. měsíce a je fakt výborná, má takovou smetanovou chuť a není ani přehnaně sladká. Dodnes ji malému kupuju na přilepšenou. Nebo dělám taky to, že tu Nominal kaši nemíchám s UM, ale právě s mléčnou kaší, v poměru cca půl na půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tina007 S těmi nemléčnými kašemi máte pravdu, přidávám mu do toho buďto ovocnou přesnídávku nebo rozmačkaný banán a to papá. Mléčnou kaši mohu taky zkusit. Má nějakou mléčnou i DM? Já dávala tu nominal hned, jen to nechtěl s tím dlouho otevřeným UM. Díky za tip, vyzkoušíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, DM má mléčnou kaši Babylove, my kupujeme vanilkovou v modré krabičce. Je taky moc dobrá, zkuste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tu jsem dnes koupila a vyzkoušíme hned večer. Jen jsem zjistila, až doma, že obsahuje lepek a to je od 4.měsíců, to se divím. No stejně se to má zkoušet a čím dříve se alergie na lepek zjistí, tak tím lépe. Jsem zvědavá jak to bude malému šmakovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka a ten zeleninový příkrm dáváš v kterou dobu? A ještě by mě zajímalo, kdy jsi se zeleninkou začala…naše malá má čtyři měsíce, ale asi není nutné spěchat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Korinkovna No Ondra měl teď v sobotu 7. měsíců. Jelikož jsem plně kojila 6 měsíců, tak jsem začala se zeleninou na konci 6 měsíce a to v čase oběda - mrkev, brokolici, červenou řepu, brambor, cuketu, dýni a když jsem vše vyzkoušela, vždy po 4 dnech tak jsem začala různě kombinovat s bramborem. Kaši jsem začala dávat asi 14dní po zeleninovém příkrmu, protože se mi zdálo, že večer už mlíčka není tolik, tak abychom hezky spinkali oba celou noc
Pokud jen kojíš a malá se v noci často nebudí, tak nic navíc nedávej, jednak ušetříš peníze, ale i čas, kojení je nejrychlejší a nejpohodlnější nakrmení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit