Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
potřebovala bych se poradit. Partner je od neděle nemocný - kašel, rýma. Syn mi dneska ráno začal hodně kašlat, ale jen ráno, zároveň strašně slintal, nechtěl spát. Kolem 12 usnul na 30min cca a pak v kočárku cca 30min jen opět, ale až do 18h byl skoro klid, maximálně zakašlání 3×, kolem 18h začal hysterický pláč, který trval přes 45minut, všimla jsem si, že má nateklou dáseň a je tam něco bílého, asi prořez zubu, ale ještě není venku. Do toho dnes nechce vůbec ani pít, vypil jen ranní dávku a od ty doby po max 70ml, po paralenu mi teď konečně usnul a spí 2hodiny. Může být nastydnutý, nebo jsou to jen zuby? Doktorka doporučila oscillococcinum a případně kdyby to trvalo a zhoršilo se přijít se ukázat.
Naše zubařka tvrdí že tohle jde vždy ruku v ruce…že zuby častou začnou růst při nemoci nachlazení atd…
Kasel od zubu je nesmysl…nejspis chytil virozu od partnera a zaroven mu klidne muze rust ten zub.
Drahe cukrove kulicky bych vynechala a spis se podivala po nejakem Ccku, pokud si dobre pamatuji, jsou i kapky co muzou mimina…
Při růstu zubu je oslabená imunita, takže většinou deti i něco chytí.
Každopádně na zoubky můžeš zkusit homeopatika Camilia nebo čípek Viburcol.