Kašel u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21992
14.9.11 21:32

Přesně jak píšou holky - záleží na tom, jaký kašel má. Jestli suchý a dráždivý, pomůže třeba Stoptussin nebo i ten Sinecod, ten se nám taky celkem osvědčil. Ale jestli má třeba kašel od rýmy, nepomůže nejspíš prakticky nic, nejdřív musí odeznít rýma. Malé děti kašlou nejčastěji kvůli tomu, že jim vleže tečou hleny do krku, což je dráždí ke kašli - a nebo naopak, když mají ucpaný nos a nutí je to dýchat pusou.

Že doktorka nepředepíše hned prášky a chemii, to svědčí naopak spíš o jejím zodpovědném přístupu (samozřejmě za předpokladu, že si dítě prohlédne a poslechne)… „Vydupávat si“ něco za každou cenu nemusí vždycky být úplně k věci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
14.9.11 21:34
fragola píše:
Jestli odkašlává, dala bych Prospan a kašel rozhodně netlumila Sinecodem aspol. :wink:

Souhlas :palec:

Pokud v noci spí bez kašle, není důvod to tlumit, naopak se tak zbaví zahlenění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
14.9.11 21:46

Holky děkuju, zítra nakoupím a vyzkouším, teda jestli mi to prodaj, když je prcek tak malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.9.11 21:48
26lenka píše:
Holky děkuju, zítra nakoupím a vyzkouším, teda jestli mi to prodaj, když je prcek tak malej.

Prodají, Prospan a ostatní léky na kašel jsou volně prodejné a vhodné i pro takové prťousky 8-) Bychom ti to přece neradily, ne? Ať je mimčo brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.9.11 09:56
26lenka píše:
Odkašlává, rýmu zatím nemá, nemá ani teplotu. Hlavně když je na bříšku to v něm hodně píská. Dr. si ho nejdřív poslechla a pak se mě zeptala jak se to projevuje. V noci pořád pěkně spinká bez kašlání. Ťuk.

jestli odkašlává tak sinecod určitě ne, ten kašel tlumí, používá se na dráždivý suchý kašel. a pokud v noci spinká, není ani potřeba nic tlumit.
pokud to v něm píská, poslouchej, pokud by se to zhoršovalo, chtěla bych nový poslech.. jednou se mi stalo, že manžel ve čt večer nic neslyšel a dr. v pátek ráno už ano.
zvlhčování vzduchu je dobré v každém případě, nám ještě doporučovala dr. krátkou procházku venku při hezkém počasí, prostě čerstvý vzduch - ale my bydlíme skoro na vesnici, ne ve městě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
15.9.11 15:08

Ráno jsem bobka měřila a měl teplotu, takže jsme vyrazili k Dr., ta naše má dovču, tak jsme byli u prý nej dr. v našem okolí. Celou dobu se na ni malej culil. Napsala nám Spiropent a máme zvlhčovat nos. V úterý jdem na kontrolu. Doufám, že už se to trochu zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.9.11 15:16
26lenka píše:
Ráno jsem bobka měřila a měl teplotu, takže jsme vyrazili k Dr., ta naše má dovču, tak jsme byli u prý nej dr. v našem okolí. Celou dobu se na ni malej culil. Napsala nám Spiropent a máme zvlhčovat nos. V úterý jdem na kontrolu. Doufám, že už se to trochu zlepší.

Spiropent je dobrý, roztáhne průdušky, takže jestli to v něm pískalo, bude brzo OK, nás několikrát zachránil před ATB. Přeju, ať je mimčo brzo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
17.9.11 20:03

Díky, prcek už je bez teplot a je po těch kapkách o moc lepší. :palec: Ještě kašle, ale už teď je vidět ten rozdíl. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
26.10.12 08:06

No ja tady čtu o Hedelixu pro půlroční mimi, ale tam pisou, že je to do 2let :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
26.10.12 08:31

Nám ho doktorka taky zakázala pro půlroční, jen Prospan :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
26.10.12 11:39

A pro 3,5měsíce???na netu jsem nic nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
26.10.12 13:01

Já myslím že ten prospan, my ho měli ve 4m :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
26.10.12 19:51

Naše holky měly taky ve 3 a půl měsících kašel a dostali jsme Tussin. Ale nejsem si moc jistá, jestli opravdu zabral.

• Citovat
  • Upravit
Tereziak
28.12.12 11:21

Hedelix je na odkašlávání opravdu dobrý, ale asi bych měla trošku strach podávat ho dětem mladším dvou let, protože u nich může vyvolat laryngospasmus (křečovité uzavření hrtanu). Nebála bych se po poradění se s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
7.11.13 10:27

Tak jsem si hledala složení všech těch léků co tu píšete:
Sinecod sirup - 200 ml
- Butamirati dihydrogenocitras 1,5 mg v 1 ml.
- Sorbitol 70% krystalizující, glycerol 85%, dihydrát sodné soli sacharinu, kyselina benzoová, vanilin, ethanol 95%, roztok hydroxidu sodného 300 g/l, čištěná voda.
STOPTUSSIN SIRUP 1X100ML Sirup
- butamirati dihydrogenocitras 0,08 g; guaifenesinum 2,0 g ve 100 ml sirupu.
- Pomocné látky jsou roztok maltitolu, kyselina sorbová, monohydrát kyseliny citronové, dihydrát citronanu sodného, propyl-gallát, dihydrát edetanu disodného, draselná sůl acesulfamu, natrium-cyklamát, hyetelosa, karamelové aroma a čištěná voda.
PROSPAN 1×100 ml/700 mg sirup
- Hederae helicis folii extractum siccum (5 - 7,5 : 1), extrahováno ethanolem 30% (m/m) 700 mg ve 100 ml sirupu.
- Pomocné látky:
Kalium-sorbát, kyselina citrónová, krystalizující sorbitol 70%, xanthanová klovatina, třešňové aroma, čištěná voda.
Hedelix sirup 1×100 ml / 2 mg Roztok
- Léčivou látkou je hederae helicis extractum (2,22,9 : 1) 0,8 g ve 100 ml
extrahováno směsí ethanolu 50% (v/v) a propylenglykolu (98:2)
- Pomocné látky: makrogolglycerol hydroxystearát, badyánová silice, hydroxyethylcelulóza, sorbitol 70 %
(nekrystalizující), propylenglykol, glycerol, čištěná voda.

Vysvětlivky:
Butamirat neboli Brospamin je nějaká sloučenina - nevim našla jsem to pouze na wiki v angličtině a nejsem chemik, nechápu to :D, jinak o tom na internetu vůbec nic není
Sorbitol: E 420 - Sorbitol: Zvlhčující látka, Zahušťovadlo, Sekvestrant, Náhradní sladidlo, Emulgátor
Využití:
Používá se jako náhradní sladidlo pro diabetiky a v potravinách bez cukru. Účinky na lidský organismus:
Látka není vhodná pro nemluvňata a malé děti a může způsobovat podráždění žaludku a břišní bolesti. Velké dávky sorbitolu mohou působit nadýmání, prudké průjmy a plynatost.
hederae helicis extractum = výtažek z břečťanu
guaifenesinum:
- Gvajfenesin patří do skupiny centrálních myorelaxancií odvozených od propandiolu. Snižuje psychické a emoční napětí s pocitem úzkosti, má mírně sedativní účinky, snižuje svalový tonus a působí expektoračně. Guajacuran 5% se podává intravenózně k tlumení svalových křečí u tetanu; k prolongování svalové relaxace při chirurgických výkonech, k myorelaxaci v anesteziologii, k premedikaci před bronchografií.!!! Přípravek je určen pro dospělé a děti starší 6 let.!!!
Badyánová silice
Vůně: příjemně nasládlá vůně podobná anýzu, ale jemnější
Použití:

• působí jako afrodiziakum
  • pomáhá proti nespavosti
  • má antiseptické účinky
  • pomáhá při nachlazení, ulehčuje dýchání
  • pomáhá při nadýmání
  • odpuzuje hmyz

Kalium-sorbát
konzervant
xanthanová klovatina
polysacharid co se používá do jidel jako zhuštovadlo
Maltitol
Maltitol je sladidlo, stabilizátor, emulgátor a zvlhčující látka v potravinách. Používá se k nahrazení sacharózy. Jeho sladkost dosahuje cca 75-90% sladkosti sacharózy, ale obsahuje poloviční energii. Stimuluje růst probiotických bakterií v tenkém střevě. Nezpůsobuje kažení zubů.

závěr si udělejte samy..
osobně se mi nelíbí přípravky se Sorbitolem..
a rozdíl mezi Prospanem a Hedelixem je že Hedelix má 800mg břečťanu na 100ml sirupu s 50%ethanolu a Prospan 700mg se 30%ethanolu
jestli se tu ale najde někdo chemicky vzdělán, budu ráda za lepší vysvětlení..
:mavam:

takže já sirupy na kašel miminku zatím dávat nebudu, jsou v tom samé srágory :cert: víceméně jsou to samý sladidla, konzervanty a vůně, oblbováky a břečťan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí