Kašel u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
270
3.7.06 08:57

Kašel u kojence

Nemůžu najít ve vyhledávači ani pak postupným prohledáváním odpověď na to, jak se zachovat, když moje půlroční miminko kašle. Viditelně ho to moc netrápí, ale mě ano. Není to zatíj nic horšího, v noci spinká, občas ze spaní trošku zakašle. Včera dokonce vykašlal hlen, který byl průhledný. Dávám mu Hedelix, protože to je asi jediné, co jsem tak zjistila, že můžou takhle malé děti. Dr poradila Tussin, ale ten do něj nedostanu ani náhodou. Můžete mi napsat vaše zkušenosti. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11326
3.7.06 09:04

Já myslím, že to co děláš je OK. Dávej na to vykašlávání Hedelix a kdyby se to zhoršilo nebo cca do týdne nezlepšilo, tak jdi k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
3.7.06 09:06

Já Dalisovi zvlhčovala vzduch kolem postýlky sušákem s prádlem nebo mokrými ručníky a mazala jsem mu hrudníček takovou kafrovou mastí na prohřátí pro malé děti, nevím, jestli se to tu dá koupit, dostali jsme ji od švagra z Anglie, ale po zkoušce, jestli se mimi neosype, by se možná dala použít i nějaká pro dospělé. Za pár dní kašel přešel - taky mu jinak nebylo nic, ani teplota, ani rýma, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
3.7.06 09:31

Mně teď kašle Silva. Zatím jí nic nedávám, není to tak hrozné. Aničce dávám už dlouho homeopatika Stodal. Moc jí chutnají. Léky hrazené pojišťovnou snad ani pro děti nejsou. Malá mi je vždy vyzvracela. Já bych si je vzala s odporem. Hedelix je taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
3.7.06 09:37

mame to stejny, dr. konstatovala ZADNI RYMA- a to ted konecne rymu nema 8O ,ale pry videla jak to tam styka- v krku a kdyz si lehne tak mu to tam natece a podrazdi a on musi kaslat…taky nam dala tussin,ale to se nelepsi, udelala jsem malemu vyter -ale jen nosu,pac do krku mu to nezvladnu-a ejhle breberka Streptokok je tam,takze i kdyz nema viditelnou rymu,kapeme vincentku- zvlhci a procisti a pak Pamycon- antibiotikum na zbaveni breberky…
Ale normalne bych se nevzrusovala-ale ten kasel byl skaredej a navic ja jsem ted prodelala hemofilovy zanet nosohltanu,se bala ze ma hemofila taky- ale ockovani hexavakciny to zvladlo :roll:

rady jak Maxik- zvlhcovat, i nosanek vincentkou ci sterimarem a hlavne hodne pit, Hedelix zvlada tlumit i vykaslavat,ale potrebuje k tomu tekutiny.

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
3.7.06 18:44

Na kašel mi naše doktorka doporučila koupit Sinecod, kapky pro děti proti kašli, je to bez předpisu a dětem to pomohlo (dětem je 5 měsíců).
Jana s dvojčaty

• Citovat
  • Upravit
6907
14.9.11 20:39

Kašel
Prosím o radu, malej (5 měsíců) má už cca týden kašel. Byla jsem u dr. a ta mi řekla ať mu dám heřmánkový čaj, pak jsem si vydupala aspoň kapky na odkašlávání Solvolan a přijde mi, že to má ještě horší. Nemáte někdo nějakej tip co by mohlo pomoct? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
14.9.11 20:43

Ahojky Ondrášek má teď také kašel , tak zvlhčuju vzduch mokrýma plenama na radiátoru a dávam Sinecod je bez předpisu . Tak ať se ti dítko brzy zotaví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
14.9.11 20:45
26lenka píše:
Kašel
Prosím o radu, malej (5 měsíců) má už cca týden kašel. Byla jsem u dr. a ta mi řekla ať mu dám heřmánkový čaj, pak jsem si vydupala aspoň kapky na odkašlávání Solvolan a přijde mi, že to má ještě horší. Nemáte někdo nějakej tip co by mohlo pomoct? Díky.

Cože ? jen čaj pro mimino s kašlem? Trochu divná doktorka teda, nám zabíra ten Sinecod a je bez předpisu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
14.9.11 20:48
26lenka píše:
Kašel
Prosím o radu, malej (5 měsíců) má už cca týden kašel. Byla jsem u dr. a ta mi řekla ať mu dám heřmánkový čaj, pak jsem si vydupala aspoň kapky na odkašlávání Solvolan a přijde mi, že to má ještě horší. Nemáte někdo nějakej tip co by mohlo pomoct? Díky.

Cože ? jen čaj pro mimino s kašlem? Trochu divná doktorka teda, nám zabíra ten Sinecod a je bez předpisu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
14.9.11 21:13

Díky, zkusím Sinecod. Mě to přišlo dost málo, tak jsem ji řekla ať mi něco napíše. Chvíli je to horší, chvíli lepší, ale vůbec z toho nemám dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.9.11 21:20
26lenka píše:
Kašel

A jaký ten kašel je? Suchý? Dráždivý? Vlhký? Odkašlává? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.9.11 21:21
Petusii píše:
26lenka píše:
Kašel
Cože ? jen čaj pro mimino s kašlem? Trochu divná doktorka teda, nám zabíra ten Sinecod a je bez předpisu …

když on není kašel jako kašel. někdy jsou bylinky pro malé dítě lepší, než hendka prášky a sirupy a kdesi cosi. jenže to musí posoudit dr. poslechově..
navíc, typ kapek odhadnout taky není vždycky jednoduché, sinecod třeba není na všechny typy kašle… stejně jako stoptussin, mucosolvan, apod.

jinak kašel a zadní rýmu s představit dovedu přesně to má teď mladší.. evidentně se v leže dusí soplama chudák.. a na to by mu teda žádnej prášek na kašel prostě nepomohl.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
14.9.11 21:28

Odkašlává, rýmu zatím nemá, nemá ani teplotu. Hlavně když je na bříšku to v něm hodně píská. Dr. si ho nejdřív poslechla a pak se mě zeptala jak se to projevuje. V noci pořád pěkně spinká bez kašlání. Ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.9.11 21:30

Jestli odkašlává, dala bych Prospan a kašel rozhodně netlumila Sinecodem aspol. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí