Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den děvčata. Můj 11-měsíční syn má kašel a nejspíše ho trošičku pálí v krku. Doktor mi na to nic nedal, jen má hodně pít. Nekašle moc, jen sem tam. V noci spí normálně nebo cca jednou zakašle. Není to nic hrozného, ale už to má dlouho. Nemáte nějaké babské rady co mu dát? Nechce se mi dávat nic z lékárny, jelikož si myslím, že ještě ten kašel není tak vyvinutý. Díky za rady
@Digiivca dej Stodal…je to jen přírodní, takže žádná chemie
jestli mu je 11 měsíců, tak dávej podle síly kašle 1ml : normální kašel 3×denně, silnější 4× denně a hodně silný 5×-6×denně (cca 3-4dny)…jinak klasika - nakrájej si cibuli, přidej lžicí medu a nech pustit šťávu, kterou mu pak dávej po lžičkách…
Syn taky kašle a je mu také 11 měsíců. Na radu doktorky dávám jen fenistil. Ale v noci nekašle vůbec a ani přes den nevypadá, ze by ho to bolelo.
@Ladybird146 Do roka by děti med neměly vůbec jist. Ale ten jeden měsíc možná už nevadí.
@Ladybird146 s tou cibulí to znám ale místo medu znám cukr, jen mi je blbí mu dávat cibuli ![]()
Holky děkuju zkusím ![]()
![]()
@Digiivca neeee nedávat cibuli!!! Jen tu šťávu, kterou ta cibule pustí!!! A med je lepší než cukr
Dobrý den, měla bych tskovy dotaz jestli se s tim některá z vas nesetkala. Mam 7 týdenní miminko a k doktorce na kontrolu chodíme pravidelně, ale na tohle mi nic koc neřekla..:
Naše malá občas přes den zakucka a kychne, nepřijde mi nemocná a doktorka nic k tomu neřekla, ze když z nosu neteče, tak ji nic neni, jen nechápu, proč tedy kycha a kucka občas, nevíte čím to muže byt? Člověk ma strach o takové malé miminko. Dekuji
@nicolaprokopova píše:
Dobrý den, měla bych tskovy dotaz jestli se s tim některá z vas nesetkala. Mam 7 týdenní miminko a k doktorce na kontrolu chodíme pravidelně, ale na tohle mi nic koc neřekla..:
Naše malá občas přes den zakucka a kychne, nepřijde mi nemocná a doktorka nic k tomu neřekla, ze když z nosu neteče, tak ji nic neni, jen nechápu, proč tedy kycha a kucka občas, nevíte čím to muže byt? Člověk ma strach o takové malé miminko. Dekuji
To kýchnutí dělá každé miminko. Nemají vyvinuté chloupky v nose tak ho to dráždí a to kuckání mi dělal prcek taky. To můžou být jen sliny
nemusíte se bát
Ahoj myslíte že můžeme používat Hedelix sirup u 3 měsíčního miminka má kašel plný krk hlenů. Byli jsme u doktorky ale zrovna nekašlala a měla čistej krk tak nám to doktorka nevěřila doporučila nám jen kapky na rýmu. je to tenhle - https://www.drmax.cz/…-sirup-100ml?… ? DÍKY ![]()
Maminky co na kašel u půlročního prcka když nejsem schopná rozlišit, zda je kašel suchý nebo vlhký?
děkuju
@Josefka473 píše: Více
Dej kapky Fenistil. Sirupy ještě nesmí.
Jen k tomu ethanolu, nedávno byl na netu článek o tom, jak Dr.Max zadává farmaceutickým firmám výrobu svých privátních výrobků a tlačí dolů cenu např. tím, že echinaceové kapky má pouze v 30% alkoholu (ethanolu), zatímco originál je v minimálně 40%, nějaký farmaceut se tam vyjadřoval v tom smyslu, že účinnost látky se při extrahování v alkoholu 30% nedá garantovat, je to prý na hranici účinnosti a platí, že čím vyšší procento alkoholu, tím lepší výkon účinné látky. Ale já chemik nejsem, jen jsem se hodně podivovala nad tím, že většina lidí si porovná, že levnější výrobek Dr.Max má stejně té echinacey, ale už ho nenapadne, že i při stejném množství echinacey může být účinnost nižší díky použitému alkoholu.