Zvracení po příkrmech

163
2.7.06 08:55

Zvracení po příkrmech

Ahoj holky, asi týden a půl zkouším dávat našemu 5-ti měsíčnímu synovi (od 3. měsíce plně na UM) příkrm, konkrétně na páře udělanou rozmixovanou mrkvičku. Byl od začátku šikovný, krásně papal lžičkou, chutná mu, ale bohužel mi to vždycky postupně vyblinká. Zkoušela jsem dát mrkvičku a hned poté UM, pak jsme mrkvičku dávala spíš mezi krmením UM, tak že měl UM a asi za hoďku a půl mrkev a další UM až za hoďku a půl, ale bylo to stejné, vždycky mi blil. Když mrkev nedávám, tak sice sem tam ublinkne, ale ne moc. Máte některá stejnou zkušenost? UM dáváme nutrilon. Tak nevím, jestli třeba příkrm vynechat a počkat až do 6. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
2.7.06 10:38

Povidalku,
neporadim, jen jsem zvedava, co holky napisou. Mame uplne stejny problem, navic jeste Stella mrkev odmita. Kdyz do ni natlacim cca pul lzicky, pak sebousije tak dlouho, dokud se ji to nepodari komplet vsechno vyblinkat..... :(
V mrazaku na ni ceka aspon 5 kilo mrkve zmrazeny, jsem zvedava, co s tim budu delat :?: 8O
Patrne si to po kostickach rozmrazim sama k obedu :D :D
Nicol a Stella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
2.7.06 11:00

zdravím vás,
moje kamarádka má stejný problém se skoro 6měsíčním chlapečkem. ale on ublinkává i po MM,takže teď to spíše bylo více vidět. vyžádala si ultrazvukové vyšetření,ohledně refluxu jestli nemá- a má to v pořádku. primář jí doporučil aby mu dělala na zahuštění před každým jídlem nutriton (pěkný hnus, ale kluk jí to jí) a to jídlo dělala hustčí.a je to o hodně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
2.7.06 12:16

ahojky

já nemyslím že to je reflux.....teda nejsem dr. ale Michal ho měl a zvracel od narození komplet všechno… tj asi od druhého dne života do 14ti měsíců… Jak MM, tak příkrmy. Kdyby malej reflux měl, tak by ublinkával i UM (jo Michal klídopíďo blil i Nutriton - tj ten hnus na zhušení stravy v žaludku:o) co třeba zkusit něco jinýho než mrkev, abys zjistila jestli blinká i po tom. V 6. měsíci je doporučováno:

cuketa
brambory
mrkev
banán
jablko

U dětí na UM je to posunutý takže by to mohl… cuketu měl MIchal moc rád a ted bude jejich období… ovoce bych zatím nezkoušela aby ti pak jedl zeleninu…

Pokud by vyblinkal i jinou zeleninu, žla bych za dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.7.06 13:30

Můj refluxáček taky ubllinkával všecko, jen teď se to lepší, co je víc vertikalizovaný a jíme hustší jídlo. Co jiný druh zeleniny? To, co psaly holky výš. Mrkev každý nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
2.7.06 13:35

No zkusím to třeba s jiným druhem, bohužel jsem si poslední dobou se mi čím dál víc sátává, že hodně ublinkává i UM, ale to bude spíše tím, že je to velký neposeda, a to ho držím různě možně, aby alespoň půl hodky po jídle se neobracel na bříško, to by vyblil všichno, ale i tak je to vrťulínek a pořád háže nožkama rukama, takže mi skoro vždy (krom toho, kdy jedeme po jídle v kočárku) vyblije alespoň čtvrtinu toho co vypil. Ale je fakt, že po mrkvičce to bylo ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.7.06 13:40

A nedostává to UM hned po mrkvi (resp. společně k obědu)? Mohlo by to být i z toho…Nebo jestli toho UM není třeba k tomu jídlu moc
Jinak bych vyzkošuela něco jiného, nebo bych klidně na týden dala oraz a pak zkoušet znovu…
Jinak to je jasný, no…moc se vrtěj, hltaj, to se pak má něco udržet…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky