Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alriga píše:
Moje info bylo z vládního programu z 28.6.2021. Tak teď nevím…
jo, ono to tam je. Ale ted se k tomu nikdo nehlásí, prý to zavinili úředníci. A chtějí to vyjmout.
@vokishka píše:
nejlepší ovšem je, že jak DOstálová, tak Schillerka, tvrdí, že to není pravda, že to jsou jen dezinformace. Přitom to rozhodnutí je jasné, samy ho podepsaly a odsouhlasily.
Alča si nepamatuje co měla k snídani, ty její zbrklé výkřiky jsou vždy průser. Nadělá ve všem binec, pak sepne ruce a složí básničku.
Nebojte se psát na ministerstva, musí vám odpovědět, každý mail má číslo jednací, odpoví do 3 dnů
@Kelsey píše:
A co je horší. Tam budou další podmínky, které nikdo nevidí a nemluví o nich. Od známé otec zdědil po otci dům. Díky těm dotacím, že budou v pasti a snad až 10 r. jí to nepůjde přepsat. Ona si chtěla vzít úvěr, aby si barák dala do normálu a mohla zas žít. Teď ty úvěry budou za nízký úrok na tři roky. A pak se to zvedne. Takže jedná podšívka na lidi za druhou.
Tak je to asi normální. divné, ale normální. Bavila jsem se o tom doma a prý se takhle chrání aby si někdo nezvýšil hodnotu domů za státní peníze a pak dům prodá a vydělá na tom.
My jsme měli zelenou úsporu asi před 10 lety možná víc, taky státní peníze. Podmínka byla, že asi během 5 lety nesmíme dům prodat bez jejích souhlasu. A mohou přijít na kontrolu, aby viděli, že peníze byli použité na to na co měli být.
To stejné prý je i u kotlíkové dotace.
My teď půjdeme znova do zelené úspory a prý je tam 10 let kdy se nesmí s domem hnout… tedy přepsat.. Podmínky nic moc, ale nás nikdo nenutí do toho jít. Tedy chcete od nás peníze, dodržíte naše podmínky
Hnus, ale bohužel
@smajlik345 píše:
Tak je to asi normální. divné, ale normální. Bavila jsem se o tom doma a prý se takhle chrání aby si někdo nezvýšil hodnotu domů za státní peníze a pak dům prodá a vydělá na tom.
My jsme měli zelenou úsporu asi před 10 lety možná víc, taky státní peníze. Podmínka byla, že asi během 5 lety nesmíme dům prodat bez jejích souhlasu. A mohou přijít na kontrolu, aby viděli, že peníze byli použité na to na co měli být.
To stejné prý je i u kotlíkové dotace.
My teď půjdeme znova do zelené úspory a prý je tam 10 let kdy se nesmí s domem hnout… tedy přepsat.. Podmínky nic moc, ale nás nikdo nenutí do toho jít. Tedy chcete od nás peníze, dodržíte naše podmínky
Hnus, ale bohužel
No ale představ si třeba rodinu, která spraví ten dům, ale prostě se jim vrací vzpomínky, nedokážou už tam žít. Nebo starší člověk, kterému se zhorší zdravotní stav třeba za dva roky a potřebuje péči, tak jde do domova nebo k příbuzným. A stojí jim tam barák, který nemůžou prodat.
@vokishka píše:
No ale představ si třeba rodinu, která spraví ten dům, ale prostě se jim vrací vzpomínky, nedokážou už tam žít. Nebo starší člověk, kterému se zhorší zdravotní stav třeba za dva roky a potřebuje péči, tak jde do domova nebo k příbuzným. A stojí jim tam barák, který nemůžou prodat.
Jako říkám jaké jsou podmínky u normálních dotací. U tohoto mi to přijde hnusné, tam vůbec nějaké podmínky mít, ale to už je asi pak potřeba buď řešit s nimi osobně. Protože jak ty píšeš, tak se to může takhle klidně stát a nebo to potom řešit přes tv.
Te se většinou zaleknou, že by to viděli všichni a s člověkem se pak domluví
Možná jim bude stačit, že jim část té dotace vrátíš. Ale nevím, nevím ani jak to bude u zelené úspory.
Možná tam něco takového bude napsáno, pak si to přečtu a když tak dám vědět
@smajlik345 oni to prodat nechtějí. Chtěl ho napsat dceři. Ona by si vzala úvěr, aby si to opravila. Takhle je to blbé. Že otec musí opravit svůj barák a ona si chtěla po tom dědovi. Oba mají zásah tornádem. Co jim dají za úvěr, když má skoro 60r.? A teď budou v hrsti 10 let.
Chápu, kdyby to chtěli prodat. Že to ovšem nesmí darovat vlastní dceři. Tak to mi příjde přehnané.
@jednoslunicko píše:
To jsou hovada. Jestli tohle projde, tak se jim priste lidi na nejake sbirky zvysoka.Příspěvek upraven 06.07.21 v 09:15
No, napadlo mě to. Neuvěřitelná sprosťárna, ovšem u nás už nepřekvapivá.
@Popeladym píše:
No, napadlo mě to. Neuvěřitelná sprosťárna, ovšem u nás už nepřekvapivá.
Každopádně bych se být zasaženými radovala, až ty podmínky uvidím. Protože jestli ta „podpora“ bude něco podobného, jako podpora živnostníků při covidu, kdy jsou podmínky takové, že na to dosáhne málokdo, tak není proč jásat. Hlavně že to v lidech vzbudí závist a rozděli to národ. Ale já bych se nedivila, kdyby to nakonec domotali tak, že tam bude jako podmínka právě to pojištění. Vždyť to nedává smysl.
@jednoslunicko píše:
Každopádně bych se být zasaženými radovala, až ty podmínky uvidím. Protože jestli ta „podpora“ bude něco podobného, jako podpora živnostníků při covidu, kdy jsou podmínky takové, že na to dosáhne málokdo, tak není proč jásat. Hlavně že to v lidech vzbudí závist a rozděli to národ. Ale já bych se nedivila, kdyby to nakonec domotali tak, že tam bude jako podmínka právě to pojištění. Vždyť to nedává smysl.
Přesně. Alenka všude hlásala, že každý živnostník má nárok na 1000 Kč na den. Cha cha. Kolik jich to skutečně dostalo! ![]()
@jednoslunicko píše:
Ano, naprosto výstižné. ![]()
@Alriga píše:
Přesně. Alenka všude hlásala, že každý živnostník má nárok na 1000 Kč na den. Cha cha. Kolik jich to skutečně dostalo!
Jo, toto bude podobné. A i ty pojišťovny se z toho budou vyvlikat, jak to půjde. Ne, těm lidem fakt neni co závidět.
@Kelsey píše:
@adresa těch 150 tis. se prý odečítá od těch 2 mil., to platí pro všechny. A musí se říkat, že se používají neúčelově. Což chápu, že to nesmí být na opravy.
Ahoj, kolem poledne na ct24 mluvila Valachova, že dary ze sbírek se z dotace nebudou odecitat, že to zavádějící znění upraví.
No, mysím si, že nebylo zavádějící, že to tak prostě chtěli udělat a pod tlakem veřejnosti a vzhledem k tomu, že je před volbami, to změnili. Byl by to hnus, vlastně by stát ty, peníze ukradl lidem, co je dali, i lidem, co je měli dostat.
Ale to už je jedno, podstatne je, že peníze ze sbírek dostanete a neponíží se o to státní příspěvek.
@Popeladym píše:
Jo, toto bude podobné. A i ty pojišťovny se z toho budou vyvlikat, jak to půjde. Ne, těm lidem fakt neni co závidět.
To není. Nikdy není u takových tragediich co závidět, ale vždycky se najdou hlupáci co závidí. Vidí za 5 let nový opravený dům, ale nechtějí vidět dřinu, unavu, dluhy, starosti, nervy, smutek, ztracené osobní věci, fotky, nejistotu, provizorní žití,, co se muselo oželet.
Nemluvě o zdraví.
@adresa taky mi to tak připadá.
Odvolávám, co jsem přikázal a přikazuji, co jsem odvolal.
Tak to celé působí. Mi už to tak strašně nebaví a unavuje.
@Kelsey chápu. Musíte být hrozně vycerpaní ![]()
Teď koukám na fb hejtmana, taky tam zmiňuje, že se to ošetří, aby peníze ze sbírek nebyly odečteny z dotací.
A ještě řeší i to, aby o ně nepřišli lidé v exekuci. S tím také souhlasím. Udělali asi chybu, ale proč je trestat ještě víc v této těžké situaci, my neposlali exekutorům, ale na pomoc pro lidi zasazene katastrofou. Tak jsem ráda, že to tak bude. Akorát to lidi musí u darovací smlouvy uvést, že jsou v exekuci. Když neuvedou, zamlčí to, není jak to pohlidat, aby jim to exekutor nesebral z účtu. Je v jejich zájmu odložit stud a říct to.