Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ani nevím, jeslti to napsat, ale tak pro zajímavost..
Měli jsme ubytování přímo ve dou bobcíh ještě s jednou rodinou.. Zrušili jsme to, protože i když jsme nevěděli, jestli vůbec penziony stojí, tak mnám přišlo blbé a trapné se tam někde válet a lidi okolo by makali..
A dneska volal moji sestřenici chlap s tím, že jsme to rušit nemuseli, že je to hrozně zmedializované, že taková hrůza to neni! že nabízel ubytování jak dobrovolníkům a rodinám, a nikdo se mu neozval, že to prošlo jednou ulici ostatní je v pohodě..
Už po tomto přístupu- mně se nic nestalo, co se to hrotí mi ten majitel penzionu přišel dost trapný.. A ještě dodal, že u žam měl i oslavy, že je to nafouklé tak fakt jsme zůstaly v šoku
Je pravděpodobné, že mu jde,, jenom o peníze.. což chápu, na jednu stranu na druhou mi to přišlo jako divné
@Janasas
Přijeď se fakt podívat, jak to prošlo jednou ulicí. Měla jsem tady v pondělí známého. Vezl auto té mojí nemocné kolegyni. Protože o obě přišli. Když chtěl někomu pomoct, tak jsem navrhla ji. Ona potřebuje auto, aby dojížděla na léčbu. A jeho reakce byla, když jsem ho provázela vesnicí, že už si dovede představit, jak muselo vypadat bombardování. Že tady chybí tanky, aby to bylo autentické.
U nás koni taky chtějí otevřené sklepy, chtějí turisty a vydělat na ubytování. Je to nemorální v tuhle chvíli.
@Janasas
Jestli můžeš, tak mi napiš do SZ, jak se ten člověk jmenuje. Mám pár favoritů, kdo by to mohl být. Kdo je takhle bez charakteru. Jestli jsem se trefila.
@Kelsey tak ted nechci aby to působilo, že kecám, ale to ubytování měla sestřenice, mi byly o jednu vesnici dál, ale byla to jakoby luxusní ubytovna,, cyklo turistika.. apartmany..já bych se jí musela zeptat.. ale myslím, že podle obrázků, fasáda byla zelená, a le jistá si nejsem.
@matkabagristy to beru, ale spíš že to okecávalm, že nabízel a nikomu nebylo vhod ubytování jak dobrovolníci, tak místní, a že se tam už i oslavy dělají atd.. takové to bylo, nevhodné. i dkyž mu jde o peníze stačilo říct, penzion stojí, jestli máte zájem přijeďte
Pravdou je, že je to dost medializované. Všude jen Morava a západní Čechy jen minimálně. Každopádně v obou případech je to velký průser.
@Janasas to je tezke. On mel kvuli covidu zavreno, na zadne finance v souvislosti se soucasnou situaci nema narok. Myslim, ze ten region je treba podporit nejen charitou.
@matkabagristy píše:
@Janasas to je tezke. On mel kvuli covidu zavreno, na zadne finance v souvislosti se soucasnou situaci nema narok. Myslim, ze ten region je treba podporit nejen charitou.
Komu to pomůže, kdyz zkrachuje.
Jeho situaci mu nezavidim.
@Janasas @Kelsey tak nevím, mně to zas tak trapné nepřijde, že pán chce hosty ve svém penzionu, pokud už má opraveno nebo pokud jeho penzion nepřišel k úhoně, pan Marada prodává víno, tenhle pán potřebuje peníze od ubytovaných hostů - já bych to zas tak neodsuzovala,
druhá věc je ta, jak by se tam cítili ti ubytovaní, ale majitele penzionu naprosto chápu, vždyť měl zavřené rok, tak z čeho má žít
@Kelsey píše:
@Janasas
Jestli můžeš, tak mi napiš do SZ, jak se ten člověk jmenuje. Mám pár favoritů, kdo by to mohl být. Kdo je takhle bez charakteru. Jestli jsem se trefila.
Ale on není člověk bez charakteru. Je to zoufalec, co přišel o výdělek. Nemůže si takový luxus dovolit.
Tenhle stát nepotřebuje další zkrachovalce. Po covidu jich je dost, pokud jde o hotelnictví a některé služby.
@stinga
Tihle velcí vinaři vydělávají dost na vínu. Ubytování je pouze drobný doplněk. Na léto to zavřít je neohrozí. Pro ně je důležité, jestli jim neuletěly hlavy vína a bude dost na lisování. My tady v tuhle chvíli turisty nechceme. Oni si nás fotí, natáčí. Nejsme cvičené opičky v cirkusu. To bylo od toho pátku. Celé léto měli uzavřít pro turisty, ať sem nejezdí, než se to dá trošku do normálu. Ono je to na 5-10r. oprav určitě. Taková spoušť nebude opravena za rok. Alespoň na to léto mohlo být uzavřeno pro turisty.
Někdo ubytování poskytnul hasičům, ať jsou k dispozici od rána do večera.
@Kelsey tak to chápu, že vy tam turisty nechcete - je to těžké
A stejně si myslím, kdo ubytoval ty hasiče nebo dobrovolníky ve svém ubytování. Že dostane nějaké kompenzace od obce. Tratní na tom nebudou.
Hasiče a dobrovolníky stále potřebujeme a budeme potřebovat. Dokud se bude bourat, opravovat.
Někdo teda spí ve vlaku v Hruškách. To k nám dneska přišli dva. Že spí ve vlaku.
@Kelsey píše:
@Janasas
Já tě úplně chápu, ve vaší situaci, a tvá známá ještě navíc nemocná,, jiní přišli o celý dům. Vám prostě musí každý takový člověk připadat jak největší sobec, mamonář. Chápu to. Ale chápu i jeho. On to vidí tak, že poškozeným se nějak pomůže, že něco dá charita, něco stát, něco pojišťovny. Že jim obec pomůže se spoustou věci. Demolice zdarma, jinak stojí statisíce. Kontejnery, technika. Že jim zdarma pomáhají dobrovolníci i hasiči. Uklízet, opravit, na střechách. On si říká, když mi to příští léto poškodí vichřice,, budu si muset platit každého podavače, zednika, brigádníky. A jim tam dělají zadarmo, ale já si na to musím nasetrit, vydělat.
Určitě by s vámi neměnil, to jen vůl, ale prostě ví, že se musí postarat, sehnat ty peníze.
Tak se snaží, no. Nevycitam mu to.
Ale vůbec se nedivím, že ty ano ![]()