Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118448
7.7.21 17:46
@LaPaloma píše:
To nevyřeší tím, že začne rozjíždět kampaň proti nemorálnímu vinaři, protože přemlouval turisty, aby nerusili rezervace. Čumilstvi se musí řešit jinak, systémově, přes policajty.
Turisti jsou tam všeobecně žádoucí, vysypou se tam z peněz.
Navíc pokud vím, tak ne všichni vinaři loni víno úspěšně prodali, protože dodávají do hospod a hotelů, což bylo zavřený. Všichni nejsou zalistovaní do sítě supermarketů, na to by museli mít hrozně velkou produkci a prachy.

Jakou kampaň? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
7.7.21 17:55

@aiwwa chtěla SZ, aby věděla, kdo je tak nemorální. Nevěřím, že by nešly dál klepy, sleduje lidi v okolí a ta tendence odměřit podnikateli z vedlejší vsi, kolik může tratit na svém podnikání, a že má strach jen o své víno - to mi nesedí a nasvědčuje, že pro sebe by si to nenechala.
Asi si to přečti celé znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118448
7.7.21 17:56
@LaPaloma píše:
@aiwwa chtěla SZ, aby věděla, kdo je tak nemorální. Nevěřím, že by nešly dál klepy, sleduje lidi v okolí a ta tendence odměřit podnikateli z vedlejší vsi, kolik může tratit na svém podnikání, a že má strach jen o své víno - to mi nesedí a nasvědčuje, že pro sebe by si to nenechala.
Asi si to přečti celé znovu.

Nebudu to dohledávat. Rozhodně tu nehodlám podporovat dohady o kravinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.21 18:05

@LaPaloma
Do SZ jsem chtěla pouze proto, aby jméno právě nepadlo vůbec veřejně.
Měla jsem trošku jiný odhad na jméno. A nikde s nikým jiným to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118448
7.7.21 18:07
@Kelsey píše:
@LaPaloma
Do SZ jsem chtěla pouze proto, aby jméno právě nepadlo vůbec veřejně.
Měla jsem trošku jiný odhad na jméno. A nikde s nikým jiným to neřeším.

Neboj většina to pochopila. :hug:
Jak je dneska? :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.21 18:21
@aiwwa píše:
Neboj většina to pochopila. :hug:
Jak je dneska? :kytka: :kytka:

My furt děláme tu střechu. Můj muž si vybral tašku Brněnku černou lesklou glazuru. Ta se mu líbila nejvíc. Mi je to úplně jedno. Všechny tašky mi přijdou stejné. Černá střecha je v takových vedrech masakr pro střechaře. Ještě dva dny a asi to bude. Dneska je zdržela montáž tři svetlovodů a dořezávání. Měl poslat pán na okna rozpočet nebo se stavit osobně a přivézt vzorník. Tak ho pořád vyhlížím, jestli ještě přijede. Tak snad zítra. Na okna se bude čekat moc dlouho. Vypadá, že jsme ulovili někoho na sádrokartony. Tak se zase kus pohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
7.7.21 18:56

Mě by to bylo blbý, jezdit na kole, užívat si volna když druzí makají.
Na fc se mi teď ojevili fotky od kámoše s nějakými známými a kamoška taky s nějakými známými, že byli na Moravě, ne u vás, ale poblíž ano. Jsem si říkala, proč místo dovolené, raději nejedou o pár km dál, pomoz než si užívat volna.

• Citovat
  • Upravit
6161
7.7.21 19:23
@smajlik345 píše:
Na fc se mi teď ojevili fotky od kámoše s nějakými známými a kamoška taky s nějakými známými, že byli na Moravě, ne u vás, ale poblíž ano. Jsem si říkala, proč místo dovolené, raději nejedou o pár km dál, pomoz než si užívat volna.

Tak zas Morava je velka. Ja nevim, ale i kdyz je mi líto postižených, tak tem nepostizenym jde zivot dal. Upřímně, také bych nechtela přijít o živobytí v důsledku soucitu, kdyby mně se nic nestalo. Pri vsi úctě, ja chapu obe strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66427
7.7.21 20:18
@smajlik345 píše:
Na fc se mi teď ojevili fotky od kámoše s nějakými známými a kamoška taky s nějakými známými, že byli na Moravě, ne u vás, ale poblíž ano. Jsem si říkala, proč místo dovolené, raději nejedou o pár km dál, pomoz než si užívat volna.

Tak jsou lidi, co mají náročné zaměstnání a prostě potřebují vypnout. Ono té dovolené není zase až tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.21 20:26

Pálava a Mikulov atd. okolí je pořád stejně krásné.
Po stezkách se dá do Rakouska. Pořád je tady dost možností v okolí. Tam si myslím, že si teď dovolené užijí daleko víc turisté. Tady u nás je to smutný pohled. Ani hřiště pro děti nemáme. Uletělo každé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13492
7.7.21 20:33
@smajlik345 píše:
@smajlik345 píše:

Tak třeba ti co jezdí na kole, přispěli finančním obnosem. Takže bych je fakt neodsuzovala. A musím za sebe říct, že mě velmi mile překvapilo, kolik se té pomoci sešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
7.7.21 20:37
@LaPaloma píše:
Asi si to přečti celé znovu.

A protoze tobe to nesedi a myslis si, ze by si to nenechala pro sebe, tak to bude rozhodne nemoralni kampan proti provozovateli nejakyho ubytovani. Diky za tve varovani. A za tvou moralku.

• Citovat
  • Upravit
14723
7.7.21 20:48
@Yorkmut píše:
A protoze tobe to nesedi a myslis si, ze by si to nenechala pro sebe, tak to bude rozhodne nemoralni kampan proti provozovateli nejakyho ubytovani. Diky za tve varovani. A za tvou moralku.

Já jsem jasně řekla, že se mi nelíbí, že jí vůbec připadá nemorální, že podnikatelé v okolí chtějí mít tržby. Slovo nemorální je od Kelsey. Nepřipadá jí morální, že chce pronajímat penzion, přitom není od nich ze vsi. :zed: :zed:
To je gró toho sdělení, nicméně na tomto vlákně je vidět velký problém s porozumněním textu a už asi nic mně nepřekvapí.

Ona i ta další myšlenka od další naivní duše, že by někdo neměl jezdit na kole okolo a raději jít pomáhat… OMG, tomu se říká přehnaná očekávání. Že by lidi zrušili i dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
7.7.21 21:16

Mí rodiče jsou zrovna na dovolené v Břeclavi, za deset dnů se přesouvají do Mikulova, kde se poznali. Mám je kvůli tomu zabít? 8o Hlavně mamku, která podniká v gastronomii a dovolenou už dávno potřebovala. Zrovna mi psala že chodí na wellness a na výlety, ale určitě nemá chuť a povahu sledovat zničené obce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.21 21:45
@krajta píše:
Mí rodiče jsou zrovna na dovolené v Břeclavi, za deset dnů se přesouvají do Mikulova, kde se poznali. Mám je kvůli tomu zabít? 8o Hlavně mamku, která podniká v gastronomii a dovolenou už dávno potřebovala. Zrovna mi psala že chodí na wellness a na výlety, ale určitě nemá chuť a povahu sledovat zničené obce.

Ta je dál od nás. Putují opačným směrem a okolo. Však píšu, že jsou tady stále krásná místa. Když projedou lesní stezkou, jestli mají i kola, tam to taky bude ok. Že tady na les to nešlo. Nevím vůbec, jak vypadají vykopávky v Mikulčicích. Tam se tou stezkou dostane a přijede do Hodonína lesem. Aniž by viděla tady ty zříceniny. Jak šel ten pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný