Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@adresa těch 150 tis. se prý odečítá od těch 2 mil., to platí pro všechny. A musí se říkat, že se používají neúčelově. Což chápu, že to nesmí být na opravy.
@Kelsey píše:
@adresa těch 150 tis. se prý odečítá od těch 2 mil., to platí pro všechny. A musí se říkat, že se používají neúčelově. Což chápu, že to nesmí být na opravy.
nesmí být na opravy?
tomu nějak nerozumím
A co je horší. Tam budou další podmínky, které nikdo nevidí a nemluví o nich. Od známé otec zdědil po otci dům. Díky těm dotacím, že budou v pasti a snad až 10 r. jí to nepůjde přepsat. Ona si chtěla vzít úvěr, aby si barák dala do normálu a mohla zas žít. Teď ty úvěry budou za nízký úrok na tři roky. A pak se to zvedne. Takže jedná podšívka na lidi za druhou.
@aiwwa píše:
nesmí být na opravy?tomu nějak nerozumím
Tož co si představíš pod slovem neúčelově, jak to chápeš ty? To bylo řečeno k těm 150 tis. Pokud se použijí účelové, že může být člověk stíhán.
@Kelsey píše:
Tož co si představíš pod slovem neúčelově, jak to chápeš ty? To bylo řečeno k těm 150 tis. Pokud se použijí účelové, že může být člověk stíhán.
já tomu nerozumím, tak snad peníze ze sbírky by měl člověk moct použít právě na ty opravy ![]()
@vokishka píše:
Jo, vzdyt rikali, ze se vari tisice porci. I vcera mluvili s hasicema a ti rikali, ze dostavaji jidlo, i z nejake skoly
Byla jsem pro oběd našim střechařům. A oběd byl. Jen si člověk musí vystát frontu. Ale druhé zásobování tady už nemá. Bude mít za dvě hodiny zas uvařeno. Takže jsou výpadky jídla. Ale oni zas dodají. Naše jiné kolegyně nejsou zasažené. Tak doma ve sklepě vaří. Dělají co umí holky. Včera okolo jely slečny a v kolečkách plné tašky plněných rohlíků a ovoce. Minulý týden byl větší chaos. Teď bych řekla, že se to srovnalo.
@Kelsey píše:
K neúčelovosti - podle mne je příčina spíš ta, že podle zákona o veřejných sbírkách je povinnost prokázat krajskému úřadu využití a chtít to mohou i po příjemci. Když to není účelové, tak není co prokazovat a odpadá riziko administrativního pruzení. Velmi zjednodušeně řečeno. Radši si to ověř, ale jsem si tím celkem jistá…
@holka_z_hor píše:
Brácha byl před týdnem v Lužicích přes víkend. Jídlo bylo i pití bylo. Rozdávali jídlo přímo místní, byli hrozně vděční. Kdo mohl, něco dobrovolníkům přinesl.
ale jo, moji kluci tam byli také před týdnem, jídlo dostali, teď zavřeli kuchyn v Lužicích, proč? vaří v sokolovně jen pro hasiče.,píšu, co jsem slyšela, možná nastala změna, což by bylo fajn.
@Kelsey píše:
Ucelova dotace - je na neco konkretniho, musis to vykazat, zes ty penize pouzila jen a pouze na stanoveny ucel. Neucelova dotace ty konkretne vymereny podminky nemiva.
@Kelsey píše:
A co je horší. Tam budou další podmínky, které nikdo nevidí a nemluví o nich. Od známé otec zdědil po otci dům. Díky těm dotacím, že budou v pasti a snad až 10 r. jí to nepůjde přepsat. Ona si chtěla vzít úvěr, aby si barák dala do normálu a mohla zas žít. Teď ty úvěry budou za nízký úrok na tři roky. A pak se to zvedne. Takže jedná podšívka na lidi za druhou.
S tím se dalo počítat. Bohužel.
@jednoslunicko píše:
Jsem rada, ze jsem se tu dozvedela, kolik % si berou nektere organizace. Priste budu vedet 😊. Ja v tom prvotnim soku prispela na to, co se prvni nabizelo, nebyla to jako uplne spatna volba, ale podle toho, co psala Kelsey a co jsem si pak precetla, to priste poslu pres jinou organizaci. Teda, rada bych verila, ze zadne priste nebude, ale…
Jde o to, co čekáš, jak ty peníze pomůžou. Některé organizace plánují mnohaměsíční aktivity v postižené oblasti, jiné jsou shromažďovna a rozdělovna peněz (ty individuální sbírky). Je to úplně jiný typ činnosti s jinými náklady, mají jinak vystavěné financování a obvykle i právní formu, obojí má svoje místo a smysl.
Ted ctu na Seznamu, ze Babis zvazuje ty 2 mil. navysit.
Lidi v diskuzi temer do jednoho uz brblaji.
@Konnny píše:
Ted ctu na Seznamu, ze Babis zvazuje ty 2 mil. navysit.
Lidi v diskuzi temer do jednoho uz brblaji.
Myslíš že to Babiš zaplatí ze sveho
nebo z peněz daňových poplatníků
?
@krajta píše:
Myslíš že to Babiš zaplatí ze svehonebo z peněz daňových poplatníků
?
Nemyslim a uz me docela se. e.
@mojmira píše:
ale jo, moji kluci tam byli také před týdnem, jídlo dostali, teď zavřeli kuchyn v Lužicích, proč? vaří v sokolovně jen pro hasiče.,píšu, co jsem slyšela, možná nastala změna, což by bylo fajn.
Muž tam byl a dostávali jídlo v tom zničeném Domě seniorů v Hodoníně a i v tom vlaku, bylo tam celkové k dispozici cokoliv
![]()
@Kelsey držím stále palce a přeji pevné nervy ![]()