Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tuto diskuzi jsem založila pro ty, kteří pomoc potřebují a kteří mohou pomoc nabídnout. ![]()
Když jsem ráno otevřela internet, tak mě polilo horko… Strašně mě mrzí, co se tam stalo. S malým miminkem nedokážu přijet a pomoct manuálně. Mohu ale poslat nějaké oblečení, hračky. Držte se!
Také bych chtěla nabídnout pomoc ve formě oblečení nebo hraček, přiložit ruku k dílu nemohu, kromě vzdálenosti přes celou republiku, mám tři děti a jsem na ně často sama, manžel je pracovně pryč.
Ale pochybuji, že někdo, koho ta katastrofa zasáhla, má teď čas a myšlenky chodit na eMimino a hledat, kdo a čím mu pomůže.
@lll2220 neboj určitě zkušené organizace jako např červený kříž, člověk v tísni apod. sbírky uspořádají a budeme se přes ně moci zapojit. Je hezké, že chceš pomoct, ale je potřeba pomoc poskytovat koordinovaně. Jinak všem v zasažených obcích přeji pevné nervy. ![]()
Kdo chce pomoci, tak primarne budou potřeba a prachy, dieceze a charita uz mají myslim zrizene dms sluzby a ucet. Pak samozřejmě konkrétní fyzická pomoc, ale nikdo se tam nevydavejte na blind, pomoc ridi koordinatori bezpecnostnich složek, urcite se da najit, kde a komu se hlasit.
Materialni pomoc se bude sbirat urcite tez, ale opet bych pockala na primy dotaz a nejakou koordinovanou vyzvu kam vozit a co.
Nejvíce pomohou peníze. S podporou konkrétních věcí bych vyčkala na výzvu. Rozhodně nejezdit na místo katastrofy. Vyčkat, až se bude něco organizovat.
Na fb už jsou na to skupiny, tam to bude aktuálnější než tady.
Holky je to hrozný
včera mi psal přítel z práce, že je to děs co se stalo na Moravě a myslela jsem, že je tam jen bouřka nebo něco. Pak otevřu internet a tam tohle neštěstí
Sledovala jsem na fb skupinu kde psali lidi z postižených oblastí jak je nechtějí pustit do vedlejší vesnice kde mají příbuzné v troskách domu. Paní psala že manžela odmítli pustit do vesnice kde v polorozpadlém domě byla babička
Od večera přemýšlím jak se vůbec zachovat ve chvíli kdy se blíží tornádo. Myslím, že můžeme teď jen doufat a modlit se, aby se to neopakovalo. Přeju všem které to zasáhlo (i rodinám které to sledují z jiné části republiky) hodně sil ![]()
Když vidím fotky ze zasažených míst, tak musím zadržovat slzy. Je mi jich hrozně líto a určitě pomůžu jak budu moct. Je mi jasné, že tam jsou teď nejspíš bez elektriky a internetu, ale nabídnout tu věci bylo první co mě napadlo. Vaše nápady jsou rozumnější, uznávám. (Potřebovala bych tu smajlíka blondýny.
)
@barbarossa píše:
Také bych chtěla nabídnout pomoc ve formě oblečení nebo hraček, přiložit ruku k dílu nemohu, kromě vzdálenosti přes celou republiku, mám tři děti a jsem na ně často sama, manžel je pracovně pryč.
Ale pochybuji, že někdo, koho ta katastrofa zasáhla, má teď čas a myšlenky chodit na eMimino a hledat, kdo a čím mu pomůže.
@lll2220
jim tam ani nejde elektřina, a teď potřebují demoliční čety, posléze stavební firmy - beton, cihly, armaturu
@lll2220 píše:
Když vidím fotky ze zasažených míst, tak musím zadržovat slzy. Je mi jich hrozně líto a určitě pomůžu jak budu moct. Je mi jasné, že tam jsou teď nejspíš bez elektriky a internetu, ale nabídnout tu věci bylo první co mě napadlo. Vaše nápady jsou rozumnější, uznávám. (Potřebovala bych tu smajlíka blondýny.)
neee, to vubec nebylo na tebe, spis at to tu zazni, kdyby chtel nahodou někdo proste hned vyjet, to by spis momentálně praci zkomplikovalo. Z tech zaberu to je vazne jako valecna zona, sileny…
V TV teď říkali, že si nemohou uvařit ani kávu a čaj na co jsou zvyklí. Taková,,blbost". Snad jim to tam někdo brzy poskytne.je to strašný. Vůbec si to nedovedu představit.
Nevím jestli to sem už někdo psal, ale na fb je stránka Hodoňáci, kde nabízí lidi pomoc, atd, tak pokud chcete, tak tam můžete také napsat a nabídnout pomoc.
Jednim slovem - strasny. Urcite se zapojim alespon financne. Sama nevim, co ted potrebuji nejvic.