Katastrofa na Moravě

• Fotoalbum (22)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1069
26.6.21 07:05
@lucenka píše:
Je to smutný, ale to už je problém těch lidí. A neměli by to odnášet daňový poplatníci. Navíc by to bylo i nefér vůči těm, co si platí správnou pojistku, nebo těm by opravu platil taky stát? :think:

Já třeba nechápu kde na to chce stát vzít. Nejdříve si nechá rozkrádat majetek, všechny firmy zruší, propustí lidí, potom co může rozprodá, aby se nažralo pár prasat u koryt a potom bude dávat penize, které nemá? Obzvláště po tom co předvedl s covidem. Schodek je 300 miliard, ne li víc :pocitac:. Kdyby raději vláda a podobný dostali rozum a začali řešit zadlužení státu :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 07:08
@topazio píše:
Co to tu píšeš? :poblion: Správná pojistka? Vždyť tu nikdo nečekal tornádo.
Zase tu jen blábolíš. Dej si facku.
Některé tvoje příspěvky jsou mimo.

V ČR tornáda jsou, je jich několik ročně. Navíc podle toho, co se píše na netu, tak v běžném pojištění na přírodní katastrofy zahrnuto je ;)

• Citovat
  • Upravit
19388
26.6.21 07:09

@Kelsey tak to mě mrzí! Peníze muž poslal.
Kdybys potřebovala materiálně konkrétně něco, osobní věci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.6.21 07:10
@lucenka píše:
V ČR tornáda jsou, je jich několik ročně. Navíc podle toho, co se píše na netu, tak v běžném pojištění na přírodní katastrofy zahrnuto je ;)

5 tornád ročně. Ano přírodní katastrofy u nás bohužel jsou. Ale ty tvoje příspěvky jsou kolikrát úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 07:11
@krajta píše:
Já třeba nechápu kde na to chce stát vzít. Nejdříve si nechá rozkrádat majetek, všechny firmy zruší, propustí lidí, potom co může rozprodá, aby se nažralo pár prasat u koryt a potom bude dávat penize, které nemá? Obzvláště po tom co předvedl s covidem. Schodek je 300 miliard, ne li víc :pocitac:. Kdyby raději vláda a podobný dostali rozum a začali řešit zadlužení státu :pocitac:.

Kde na to vezme je snadné. Po volbách se zvýší daně a zadlužíme i naše děti. Blíží se volby, tak je jasné, že teď budou rozhazovat, co to jde, udělají si na tom hezké PR. Lidi budou spokojení, jak je vidět že zdejší diskuze a získají si hezky zpátky voliče. Bohužel většina lidí nedohlédne na důsledky, které tohle rozhazování přinese.

• Citovat
  • Upravit
79841
26.6.21 07:12

@Kelsey Je mi to moc líto. Nabízím pár věcí do domácnosti - peřiny, ručníky nádobí. Jen nevím jak doprava, prý se nemá jezdit. Ale raději bych dala někomu přímo, než na charitu. Peníze dobře, jsou poslané. Ale věci? Je to objemné, jak to poslat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 07:12
@topazio píše:
5 tornád ročně. Ano přírodní katastrofy u nás bohužel jsou. Ale ty tvoje příspěvky jsou kolikrát úplně mimo.

Nemyslím si, že příspěvek o tom, že se nejdřív musí zhodnotit škody, než stát rozdá peníze, je nějak mimo :nevim: ona státní pokladna není bezedná a teď už máme dluh, ze kterého se budeme dostávat dost těžko.

• Citovat
  • Upravit
79841
26.6.21 07:17
@topazio píše:
Co to tu píšeš? :poblion: Správná pojistka? Vždyť tu nikdo nečekal tornádo.
Zase tu jen blábolíš. Dej si facku.
Některé tvoje příspěvky jsou mimo.

Přece logický, ne? Běžně se u nás pojišťují lidi na tornádo. Stejně jako na tsunami na rybníku Svět a pokousání žralokem na Brněnské přehradě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.6.21 07:17
@g.sandova píše:
Kdybys potřebovala materiálně konkrétně něco, osobní věci..

Mas vyřešené kočky? Máte hlídání pro ně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 07:21
@inkakřivák píše:
Přece logický, ne? Běžně se u nás pojišťují lidi na tornádo. Stejně jako na tsunami na rybníku Svět a pokousání žralokem na Brněnské přehradě, ne?

Něco si o tom nejdřív zjisti ;) ale samozřejmě, pokud někdo šetří na pojistce, tak má smůlu. Ale každý rozumný člověk má snad barák pojištěný na přírodní katastrofy způsobené větrem :nevim: Ale to je jako když si někdo nepojistí auto na srážku se zvěří a pak by čekal, že dostane od státu peníze, když se srazí se srnkou.

Lidé se podle asociace nemusí obávat, že by škody způsobené tornádem pojišťovny neproplácely. Škody způsobené tornádem jsou připraveny plně hradit, a to z pojistek pokrývajících škody z přírodních katastrof způsobených silným větrem. „Škody po tornádu jsou tedy zcela likvidní,“ ujistila ČAP.

• Citovat
  • Upravit
44192
26.6.21 07:22
@krajta píše:
Já třeba nechápu kde na to chce stát vzít. Nejdříve si nechá rozkrádat majetek, všechny firmy zruší, propustí lidí, potom co může rozprodá, aby se nažralo pár prasat u koryt a potom bude dávat penize, které nemá? Obzvláště po tom co předvedl s covidem. Schodek je 300 miliard, ne li víc :pocitac:. Kdyby raději vláda a podobný dostali rozum a začali řešit zadlužení státu :pocitac:.

Psali, že pro tyto případy mají nějaké fondy.
A podle článků, které vyšly, tornádo není povodeň, kdy nepojistí majetek v záplavove oblasti, ale druh vichřice. Pojišťovny se chystají urychleně vyplácet zálohy, protože likvidace událostí jinak trvá dlouho.
Je mi líto, co se stalo, soucítím s těmi, kdo byli zranění nebo přišli o někoho blízkého. To je největší tragédie. Ale taky souhlasím s tím, že v první řadě mají plnit pojišťovny, potom až stát. Takže rozumím přístupu Schillerové. Kdo má řádně pojištěný majetek, měl by dopadnout líp. I když vyplacení pojistky bude trvat a nebude vše opravené hned. Taky znám hodně lidí, co si pojištění nemovitosti nebo domácnosti neplatí. Pojistka jim přijde drahá vzhledem k riziku. Což je normálně pravda. Pojišťovny mají narýžované od těch, co platí celý život pojistku naštěstí „zbytečně“.

Na FB taky nacházím statusy, že zatímco vláda čumí a čeká, neziskovky jednají a lidé posílají pomoc. I v této diskuzi to nepřímo zaznělo, stačí si ji pozorně přečíst znovu.

Za mě v pořádku. Lidé bez pomoci nejsou. Na místě jim vyplácejí v hotovosti mimořádnou okamžitou pomoc z hmotné nouze. Vyberou se peníze prostřednictvím neziskovek, materiální pomoc.
Stát má v první řadě řešit ty výše uvedené záležitosti-infrastruktura, školy. Oprava soukromého majetku občanů by měla jít z jiných zdrojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.6.21 07:22
@g.sandova píše:
Kdybys potřebovala materiálně konkrétně něco, osobní věci..

Klidně mi napiš SZ, až budeš mít chuť. Nedela mi problém pomoct finančně, poslat něco dětem, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
26.6.21 07:30

@lucenka Souhlasím s Tebou. Lidí, kteří nechtějí platit pojistky, znám celkem dost. Ale taky znám dost lidí, kteří platí a pojišťovna okamžitě vyplatila peníze i na škodu, kterou způsobilo dítě nebo nedbalostí jiný člen domácnosti. Třeba puštěný kohoutek.
My máme taky pojištěnou každou blbost a vím, že to zvyšuje roční pojistnou částku i několik stovek.

Taky nikde nečtu, že by se pojišťovny cukaly. Naopak, chtějí urychleně vyplácet zálohy. Ten, kdo si řádně platil pojistku, by měl dopadnout líp než ten, kdo neplatil.Jen to nebude hned.

Chápu, že lidé jsou v šoku a chtěli by všechno hned, ale zhodnocení škod chvíli trvá.

Stát by se měl v takové situaci postarat lidem o ubytování, jídlo a zajištění základních potřeb(vyplacení té mimořádně pomoci, mají otevřené úřady i přes víkend), což se děje. Ale nikdo nemůže čekat, že dostanou peníze od státu do výše svého majetku :nevim: K tomu slouží pojistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 07:34
@Pears206 píše:
@lucenka Souhlasím s Tebou. Lidí, kteří nechtějí platit pojistky, znám celkem dost. Ale taky znám dost lidí, kteří platí a pojišťovna okamžitě vyplatila peníze i na škodu, kterou způsobilo dítě nebo nedbalostí jiný člen domácnosti. Třeba puštěný kohoutek.
My máme taky pojištěnou každou blbost a vím, že to zvyšuje roční pojistnou částku i několik stovek.

Taky nikde nečtu, že by se pojišťovny cukaly. Naopak, chtějí urychleně vyplácet zálohy. Ten, kdo si řádně platil pojistku, by měl dopadnout líp než ten, kdo neplatil.Jen to nebude hned.

Chápu, že lidé jsou v šoku a chtěli by všechno hned, ale zhodnocení škod chvíli trvá.

Stát by se měl v takové situaci postarat lidem o ubytování, jídlo a zajištění základních potřeb(vyplacení té mimořádně pomoci, mají otevřené úřady i přes víkend), což se děje. Ale nikdo nemůže čekat, že dostanou peníze od státu do výše svého majetku :nevim: K tomu slouží pojistky.

Přesně tak. Navíc stát se o ně stará už teď. Nebo si tu snad někdo myslí, že policie, armáda s technikou, co tam teď je, se platí sama? Stát by se měl postarat o obnovení infrastruktury, získat dotace z EU (což už psali, že se snaží). Ale neměl by platit lidem, co chtěli ročně ušetřit pár stovek na pojistce, opravy.

• Citovat
  • Upravit
44192
26.6.21 07:43
@lucenka píše:
Přesně tak. Navíc stát se o ně stará už teď. Nebo si tu snad někdo myslí, že policie, armáda s technikou, co tam teď je, se platí sama? Stát by se měl postarat o obnovení infrastruktury, získat dotace z EU (což už psali, že se snaží). Ale neměl by platit lidem, co chtěli ročně ušetřit pár stovek na pojistce, opravy.

Přesně, stručně, výstižně. Navíc já sama strkám ročně nemalé peníze do pojistek, protože máme hodně dětí a malér může být na světě hned. Ať pojišťovny platí těm, co potřebují. Někde jsem četla o toku financí v pojišťovnách, roční finanční obraty velké. To, co se vyplatí ročně na pojistných událostech je jen zlomek celkových obratů. Věřím, že pojišťovny ty peníze mají. Proč by je měl dávat stát.

Někdo to tu srovnával s covidem, na to se moc připravit nešlo. Tam chápu kompenzace státu těm, kteří nemohli pracovat.
Ale pojistit pracovní neschopnost, dny hospitalizace a OČR jde taky. Jen taková pojistka stojí rapidně více než bez těchto bonusů.
Muž měl těžký covid, měsíc v PN a čerpal bez problémů vše, co měl v pojistce zahrnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný