Katastrofa na Moravě

• Fotoalbum (22)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148296
25.6.21 22:19
@stinga píše:
to se zas vyrojí podvodných účtů :(

Proto dávám ty prověřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.6.21 22:26

Premejslim, ze prachy nikam posilat nebudu - jako pro me je tisicovka dost a myslim, ze jak to vypada, tak se vybere i tak hodne. Pristi tyden tam s kamoskou asi zajedem, v kulturaku nebo u hasicu nebo nekde se zeptame, co je treba, obcihnem to, a az se dostanem na konkretni stanoviste, tak v prubehu kdyztak dojedem koupit, jestli bude neco potreba. S prachama nevim, pomuzu osobne radsi rukama, nebo pohlidat decka, nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.6.21 22:31
@topazio píše:
Syn má rád ty malá ochucená mléka a také už jsou u mlék papírová brčka. Nedá se z nich pít. Budu muset skleněná brčka.

Já na to teď narazila v Kinder joy, kartonova lžička, ani vosk na tom nebyl. Tuhle jsem koupila balík brcek jako zásobu 8o ještě budou lžičky z Pelisku opět vzácností 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
25.6.21 22:52

Taky možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.6.21 23:52

My patříme mezi ty rodiny, které tahle kurva, kurevská potkala a zamíchala karty jinak, než bylo plánované. Máme barák na sračku. Může začít od střechy, vyrvat promáčené podlahy, sádroše. Dneska jsem odcházela, že kape sádrošem. Vše je mokré. Okna se musí udělat nové. Že netěsní. Vchodové dveře netěsní. Vše půjde do háje. A znovu udělat. Rok starý betonový plot není. Jsem bez auta.
Prosím, nehádejte se. Je to zbytečné. Lidi jsou úžasní. Celý den tady chodí úplně cizí lidi. Ptají se, jak můžou pomáhat. Vezmou lopaty, klidně přivezou jídlo atd. a pomáhají při tom průšvihu.
Moje děcka jsem nechala včera odvézt do bezpečí k mojí rodině. Nevím, kdy je uvidíme. My patříme mezi ty, kdo má pojištění nemovitosti. Takže to postupně snad opravíme. Máme fajn rodinu a známé, sousedy. V pondělí nám měla nastoupit firma na pergolu. A místo toho je barák v pi. i. Pardon. Ale jsou na tom lidé hůř. Někdo zemřel. Bohužel. Tady chodí statik a značí baráky, které půjdou na demolici. U nás taky dneska byl, že nám patro poskočilo. Aby to bylo naprosto autentické, tak chybí tanky. Vypadá to, že tady byl nájezd bomb a tanků. Včera večer byl každý v šoku. Ráno kolem páté snad každý vyšel a šel se dívat, co nám zůstalo v obci. Tak byla krásná :,(. Nehádejte se. To nikomu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 00:02

A nejhorší je teď bezmoc, jak honem sehnat materiál na opravu. K nám dnes naběhlo snad 10-12 lidí a vše se uklidilo na zahradě. Šest jsem jich vůbec neznala. Pak jsme se přesunuli o barák dál všichni, pak k dalšímu, dalšímu. Protože je třeba si pomoct. Fungují hasiči, policie i vojáci dneska. Těch by bylo třeba víc. Teď hřmí. A my máme hrůzu. Jestli zas něco přijde. A druhé auto rozbité nemáme. Byli jsme zrovna ve městě. Kde jsme potkali pouze zbytek tornáda. Mezi tím volala ubrečená sousedka, ať se okamžitě vrátíme. Že nemáme střechy, baráky jsou rozpadlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
26.6.21 00:03

@Kelsey :hug: nemám slov, je mi to moc líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
26.6.21 00:05
@Kosopemi píše:
Cetla jsem, ze kazdy rok CR postihne prumerne 5 tornad a tohle silne proste melo idealni podminky, aby se takto vystupnovalo.

A právě ty ideální podmínky pro vznik tornáda budou prý díky oteplování, přibývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
26.6.21 00:08
@stinga píše:
dcera byla včera ráno se školkou v té zoo na výletě - a večer :nevim:

No teda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
26.6.21 00:09

@Kelsey Ty kraso… Ja kdyz tohle od nekoho ctu, tak me uplne mrazi. Ale zas si rikam, ze lidi jsou skveli. Prachu se vybira hodne, pojistovny zaplati aspon neco, lidi pomuzou, baraky se znovu postavi, atd. Hlevne ze jste ZIVI!!! Nejdriv jsem byla uplne v soku vcera, jak jsem se to dozvedela, ale to nebylo nic proti tomu, kdyz jsem se dovedela, ze tam nekdo i umrel. :,( To je v hajz(lu), to vratit nejde. Ale hmotné skody se opravi, neboj, spousta lidi vam s tim pomuze. :hug: Ze ktere obce jsi? Snad se tam pristi tyden taky dostanu, budu zrovna na Morave na baraku - tam to zrovna nastesti nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8633
26.6.21 00:10
@stinga píše:
jo také si to říkám, až pojedu kolem mekáče, jedině své brčko sebou

hele a vy všichni tady neumíte pít bez brčka? :lol: Nikdy ho nepoužívám ve fast foodu ani jinde, ani když mívali plastová, to je taky možná účel těch papírových, aby je lidi přestali používat úplně, protože proč taky, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 00:11

Momentálně je nejvíc třeba plachty, plachty, hřebíky, latě a sehnat pro všechny materiál na opravu. Nebo zajistit ubytování lidem, kteří mají dům určený k demolici. A lidi se hodí, kteří pomáhají, když mohou.
Ale pustit do obce trvá dlouho. Mi dneska kamarádka a její přítel čekali hodinu, než je pustili. Problém jsou auta pomocníků, které brání v odklízení suti. Nechápeme, proč je neodkloní na pole. Ať jdou zbytek pěšky teda. Raději je nepustí vůbec do obce, že pomáhat nemohou. Mi má zítra přijet rodina ráno. Asi se budu muset jít, abych to policii na kraji obce vysvětlila, že patří k nám. A opravdu dalšího zedníka potřebujeme. Je to nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.6.21 00:15

@Kelsey :hug: držte se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.6.21 00:18

@Kelsey jsi tam tedka? Už zase začíná pršet i blesky :,( teď do toho zatece a konec. Musí nějak vymyslet jak tam pustit dobrovolníky, těch lidí je plno, ale k čemu když je tam nepustí. A stará babka na kole tahá suť sama. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
26.6.21 00:19

@Kelsey Zednicky prace zvladam v cajku, kamoska nevim. :lol: Mame jet spolu. Muzu vzit nejaky hrebiky a stavebni drevo, ale do auta se mi vejdou max 1,5 metru a jeste nejsou hoblovany - bude vam to k necemu? :? Nevim no, asi si vemu lopatu, kybl a lzicu a udelam spis neco takhle, nez neco vozit.

A ty plachty - vybrala se hromada penez, tak oslovte majitele uctu, at to uvolni na ty plachty a spol, sednete nekdo do auta a vykupte bauhausy, nebo to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný