Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
@Kelsey Je mi to moc líto. Nabízím pár věcí do domácnosti - peřiny, ručníky nádobí. Jen nevím jak doprava, prý se nemá jezdit. Ale raději bych dala někomu přímo, než na charitu. Peníze dobře, jsou poslané. Ale věci? Je to objemné, jak to poslat?
už jsi to asi četla, má se to nosit na poštu - dobře zabalené a označené Pomoc pro JM
@lucenka píše:
Je to smutný, ale to už je problém těch lidí. A neměli by to odnášet daňový poplatníci. Navíc by to bylo i nefér vůči těm, co si platí správnou pojistku, nebo těm by opravu platil taky stát?
ty lidi jsou také daňoví poplatníci, a pravda - mlčeti zlato, nemusíš jízlivě rýpat do všeho
Dnes hejtman rikal, ze maji veci dost, ze tam zatim uz nikdo bez domluvy nema nic vozit. Ani dobrovolnici jeste nemaji jezdit.
@stinga píše:
ty lidi jsou také daňoví poplatníci, a pravda - mlčeti zlato, nemusíš jízlivě rýpat do všeho
Ale já se také divím, že jsem dosud nezaslechla nic na téma, že by tam najeli pojšťováci na dokumentaci škod.
Protože kdo má pojištění domu, tak má na znovupořízení - a to je v nových současných cenách.
Takže stát by neměl všem automaticky dávat, nýbrž půjčovat. Pak by totiž bylo zbytečné platit pojštění a byl by to vzkaz ostatním, neplaťte tisíce až desetiisíce za dům, když vás stát v případě neštěstí vyplatí.
U povodní například se o pojištění mluvilo jako o první věci a řešilo se, co s nepojištěnými. Tady v rámci předvolební kampaně slyším úplně jiné věci a nelíbí se mi to.
Měly by to být zálohy pro postižené, které se budou vracet zpět z pojistek. Něco jako půjčky, než se vyřídí pojištění. To je OK, ale dary státu jako dotace - to neberu.
Dary dávají lidé z těch sbírek.
Zatím v tom vidím akorát zmatek.
@vokishka píše:
Dnes hejtman rikal, ze maji veci dost, ze tam zatim uz nikdo bez domluvy nema nic vozit. Ani dobrovolnici jeste nemaji jezdit.
Pár hadrů na sebe jim dají snadno sousedi a příbuzní, kterým nespadl barák. Je jasný, že ti lidé potřebují řemeslníky, ale oni prý dělají v Rakousku.
Nevím, jak toto budou řešit. To bude větší problém než peníze. My měli firmu na krovy objednanou měsíce dopředu.
Já teda slyšela od Schillerove a Malacove nekolikrat, že v obcích budou mobilní úřady práce a bude se jako první vyplácet mimořádná dávka 58 tisíc. Takže @Kelsey zkus si pozjistovat víc o detailech a podmínkách. Nebo volat na úřad práce v BV nebo HO.
Nemám pocit, že by nedělali nic. Je to dva dny. Stalo se to večer. Myslím, že fungují s ohledem na vývoj, jak se má. Pojišťovny se taky vyjadřovaly hned druhý den. Já zas chápu, že ty lidi tam mají jiné starosti, než sledovat média, navíc k tomu ani nemají prostředky (elektřina, vypadla úplně mobilní sit), ale ostatní by aspoň nemuseli šířit nesmysly.
@Kelsey já si na tebe vzpomněla a doufala, že nebudeš přímo ztama.
Příspěvek jsem poslala na účet města Hodonín. Ale pokud bys potřebovala přímo něco ty a rodina, napiš prosím do SZ. Ráda přispěju ještě přímo konkrétní osobě. Držte se! ![]()
Jo. Jinak psali a vzkazuji v TV. Že jídla, piti, oblečení, čistících prostředků je dost. Potřebuji teď spíš ty technické věci. Sekery, kolečka, dlouhe hřebíky, plachty, kýble…
@LaPaloma píše:
Pár hadrů na sebe jim dají snadno sousedi a příbuzní, kterým nespadl barák. Je jasný, že ti lidé potřebují řemeslníky, ale oni prý dělají v Rakousku.
Nevím, jak toto budou řešit. To bude větší problém než peníze. My měli firmu na krovy objednanou měsíce dopředu.
Mno, já teď slyšela od pár řemeslníků, vzdálených známých, že jim volaly stavební firmy, co od nich berou materiál, jestli by nejeli pomáhat. Mno.. několik jich odmítlo
Co na to říct
. že přispějí finančně. Ale osobně ne. Problém nebudou peníze, ale lidské zdroje, ty odborne.
@AvajBr píše:
Mno, já teď slyšela od pár řemeslníků, vzdálených známých, že jim volaly stavební firmy, co od nich berou materiál, jestli by nejeli pomáhat. Mno.. několik jich odmítloCo na to říct
. že přispějí finančně. Ale osobně ne. Problém nebudou peníze, ale lidské zdroje, ty odborne.
Ale tak ono se nedá divit, že někteří odmítnou. Mohou mít již zajištěnou dovolenou, nasmlouvaného něco jiného, nechtějí odjet od rodiny
nikod by kvůli tomu na ně neměl být naštvaný.
@AvajBr píše:
Mno, já teď slyšela od pár řemeslníků, vzdálených známých, že jim volaly stavební firmy, co od nich berou materiál, jestli by nejeli pomáhat. Mno.. několik jich odmítloCo na to říct
Tak i jinde nez na Hodoninsku lide cekaji na remeslnika jak na smilovani, taky potrebuji treba bydlet. Takze si predstav, ze treba nekolik mesicu cekas a pak ti to odrekne. A zařadí te nekam na konec seznamu a zase cekas a cekas. Bohuzel to tak je, no.
@vokishka píše:
Tak i jinde nez na Hodoninsku lide cekaji na remeslnika jak na smilovani, taky potrebuji treba bydlet. Takze si predstav, ze treba nekolik mesicu cekas a pak ti to odrekne. A zařadí te nekam na konec seznamu a zase cekas a cekas. Bohuzel to tak je, no.
Je no. Já bych to v tyhle situaci asi pochopila. V tomhle případě ale vím, že plány určitě zrovna teď na víkend nebyly.
A o rodinu taky nejde. Jen poukazují na to, že ten problém s nedostatkem odborných pracantů asi bude ![]()
@AvajBr píše:
Je no. Já bych to v tyhle situaci asi pochopila. V tomhle případě ale vím, že plány určitě zrovna teď na víkend nebyly.A o rodinu taky nejde. Jen poukazují na to, že ten problém s nedostatkem odborných pracantů asi bude
To bude. A s materialem.
@lll2220 píše:
Tuto diskuzi jsem založila pro ty, kteří pomoc potřebují a kteří mohou pomoc nabídnout.Když jsem ráno otevřela internet, tak mě polilo horko… Strašně mě mrzí, co se tam stalo. S malým miminkem nedokážu přijet a pomoct manuálně. Mohu ale poslat nějaké oblečení, hračky. Držte se!
Hlavně by si měl každej uvědomit, že teď toho bude dost lidí zneužívat, kolik z těch peněz půjde těm lidem? Mnozí měli rozhodně pojistky, pokud ne, je to velká chyba. Takze za mě se zklidnit a zjistit si hlavně kam co komu posílám…neposilat splašeně na čísla z účtu všech pochybných fb profilu.
@lucenka Prosimtě ty bezedná pokladno, státní pokladna bezedná sice není, zato tvoje palice je bezedná černá díra. Už mě tady na emiminu se(reš) pěkně dlouho, zajdi si na cvokárnu.
Schillerová by zasloužila šlápnout do ksichtu za ty selfíčka, co si tam fotila. Škoda že jsem tam nebyla, normálně bych jí napálila, nebo po ní hodila cihlu. Piz(d)a.