Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8644
26.6.21 00:20

@Kelsey :hug: :hug: :hug: držte se, finančně už jsem přispěla, doufám že pak budou i nějaké sbírky na materiální pomoc. U nás v Alze se dnes uvolnilo na následné vybavení do domů (ledničky, pračky atd.) 5 mega, požádat můžeš na adrese pomoc@alza.cz
 https://www.facebook.com/…812691545815

pro ostatní, kdo bych chtěl přispět finančně, sdružili jsme prověřené dnes vyhlášené sbírky, jsou to všechno organizace, se kterými spolupracujeme dlouhodobě a 100 % jde na pomoc, určitě přibydou další
 https://www.alza.cz/…18890663.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
26.6.21 00:22
@debra.morgan píše:
@Kelsey jsi tam tedka? Už zase začíná pršet i blesky :,( teď do toho zatece a konec. Musí nějak vymyslet jak tam pustit dobrovolníky, těch lidí je plno, ale k čemu když je tam nepustí. A stará babka na kole tahá suť sama. :pocitac:

Doprdele, at ta charita uvolni prachy a mezitim nekdo obvola stavebniny a domluvi ty plachty na strechu. :zed: :,( Jestli tam lidem prsi do baraku, tak je to pekne pitomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 05:30
@debra.morgan píše:
@Kelsey jsi tam tedka? Už zase začíná pršet i blesky :,( teď do toho zatece a konec. Musí nějak vymyslet jak tam pustit dobrovolníky, těch lidí je plno, ale k čemu když je tam nepustí. A stará babka na kole tahá suť sama. :pocitac:

Nám tam zatékalo během toho masakru a tu první noc opakovaně pršelo. Voda prosakuje i v pokojích, kde jsem to nečekala. Třeba u jedné dcery a i obráceně u syna v pokoji téměř sucho. Pod
oběma je garáž. Když jdeme garáži, tak pod jejich pokoji jen taky mapa. Teprve to prosakuje. Už vstáváme, že jsme domluvení, že kolem 6-7h. začneme zase pracovat. Tak uvidíme. Večer jsme odcházeli a v kuchyni byly 3 kýble, kde to nejvíc kapalo. Takže teď uvidíme, jak to bude plné.
Našla jsem včera skvělou partu hasičů. Šla jsem si pro dva, že potřebuji pomoc pro muže a sousedku. Ať shodí tašky, protože se to postupně posouvá, ať to na někoho nespadne a zaplachtují to. Asi to byl velitel. Že on mi tam místo dvou poslal 6 chlapů. Takže zaplachtované máme a včera večer nám tam znovu nezapršelo.
Sousedka včera zaslechla, že elektrika nepůjde až dva měsíce. Což se nedivím. Všude trčí dráty, jsou vyrvané na sloupech. Takže el. spotřebiče teď nikdo řešit nemusíme. Asi většina může vyhodit obsah mrazáku atd. Nejhorší asi je, ale nevím, jak by to obec vyřešila. Aby někde v části obcí, kde jim el. půjde, ať nám udělají provizorní prádelny nebo něco podobného. Protože nedovedu si představit, že dva měsíce nebudeme mít, kde prát? Zásoby věci se budou tenčit. Dneska chci letět na místní šťáb obecní, ať tohle taky řeší. My jsme si zatím půjčili nějaký ten agregát něco co. Takže sousedky mrazák je zaplý. Něco jsem tam přenesla a zbytek vyhodíme. Je to pakárna, kterou nikdo nečekal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 05:42

Neviděla jsem zprávy. Není kde. Včera už šly data. Tak měl muž zaplé nějaké video před spaním, kde Schillerová povídala, že se musí první zjistit, jaké jsou tady vůbec škody. Mi to vytočilo, že jsem mu nadala, ať to vypne nebo mu rozšlapu ten telefon a zahodím nabíječku, aby ani na tom agregátů si to nenabil.
Ať ta madam zvedne zadek a přijede se podívat, že si nevymýšlíme. Že to tady vypadá, jak kdyby bylo po válce. To vyznělo, jako by nevěřila, že jsou obrovské škody všude. Mějte se. Opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 05:58
@Kelsey píše:
Neviděla jsem zprávy. Není kde. Včera už šly data. Tak měl muž zaplé nějaké video před spaním, kde Schillerová povídala, že se musí první zjistit, jaké jsou tady vůbec škody. Mi to vytočilo, že jsem mu nadala, ať to vypne nebo mu rozšlapu ten telefon a zahodím nabíječku, aby ani na tom agregátů si to nenabil.
Ať ta madam zvedne zadek a přijede se podívat, že si nevymýšlíme. Že to tady vypadá, jak kdyby bylo po válce. To vyznělo, jako by nevěřila, že jsou obrovské škody všude. Mějte se. Opatrujte se.

Ale ona věří. Už je to zmapované i od policejních dronů. Ale oni zatím neví, kolik uvolnit celkově peněz, protože něco pokryjí pojistky. A je dost naivní si myslet, že rekonstrukci domů lidem zaplatí jen tak stát. Neměl by. Ten by se měl primárně postarat o infrastrukturu, o rekonstrukci školy, apod., ale o financování rekonstrukce domů by se měli postarat majitele nemovitostí z pojistky. Pokud ji neměli, tak je to smutný, ale je to jejich hloupost a neměli by to odnášet ostatní daňový poplatníci. Státní pokladna totiž není bezedná.

• Citovat
  • Upravit
60142
26.6.21 06:32
@lucenka píše:
Ale ona věří. Už je to zmapované i od policejních dronů. Ale oni zatím neví, kolik uvolnit celkově peněz, protože něco pokryjí pojistky. A je dost naivní si myslet, že rekonstrukci domů lidem zaplatí jen tak stát. Neměl by. Ten by se měl primárně postarat o infrastrukturu, o rekonstrukci školy, apod., ale o financování rekonstrukce domů by se měli postarat majitele nemovitostí z pojistky. Pokud ji neměli, tak je to smutný, ale je to jejich hloupost a neměli by to odnášet ostatní daňový poplatníci. Státní pokladna totiž není bezedná.

Prosimte cituj, kde pise o tom, ze rekonstrukci by mel zaplatit stat.
Jo vlastne nemuzes, protoze to nikde nepise. :roll:

Uvedomujes si vubec, ze se hadas sama se sebou? Neco si vymyslis a pak s tim polemizujes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 06:36
@Baba píše:
Prosimte cituj, kde pise o tom, ze rekonstrukci by mel zaplatit stat.
Jo vlastne nemuzes, protoze to nikde nepise. :roll:Uvedomujes si vubec, ze se hadas sama se sebou? Neco si vymyslis a pak s tim polemizujes :roll:

Já se s nikým nehádám. Jen mám pochopení pro přístup Schillerové, že neuvolní jen tak desítky/stovky milionů korun z rozpočtu před tím, než se určí na co ty peníze konkrétně budou.

• Citovat
  • Upravit
66815
26.6.21 06:37

@Kelsey posilam hodne sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
26.6.21 06:38

Škoda že lidem nedojde že si za to můžou sami, protože se k přírodě chovají jako prasata :poblion:.Kdyby ty peníze raději investovali na ochranu přírody, než brečet když už je pozdě, stejně se polovina peněz ztratí nebo půjde nepotřebným, tak jako při každé katastrofě :zed:. Naše rodina raději přispěla na ZOO Hodonín a ochranu přírody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
26.6.21 06:42
@lucenka píše:

Hloupost je myslet si, že se každá pojistka automaticky vztahuje i na tornádo. Zvlášť v našich zeměpisných podmínkách. Mlčeti zlato…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
26.6.21 06:47

@Kelsey Hodně lidí tu na vás myslí a přemýšlí, jak pomoci. Spoustu praktických problémů si ale neumíme představit. Neměla bys sílu o tom napsat nějaký deníček nebo s pomocí @admin článek? Držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.21 06:56
@bertoldina píše:
Hloupost je myslet si, že se každá pojistka automaticky vztahuje i na tornádo. Zvlášť v našich zeměpisných podmínkách. Mlčeti zlato…

Je to smutný, ale to už je problém těch lidí. A neměli by to odnášet daňový poplatníci. Navíc by to bylo i nefér vůči těm, co si platí správnou pojistku, nebo těm by opravu platil taky stát? :think:

• Citovat
  • Upravit
18228
26.6.21 06:58
@lucenka píše:
Je to smutný, ale to už je problém těch lidí. A neměli by to odnášet daňový poplatníci. Navíc by to bylo i nefér vůči těm, co si platí správnou pojistku, nebo těm by opravu platil taky stát? :think:

K tomu můžu jen zopakovat, že mlčeti zlato…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.6.21 06:59
@lucenka píše:
Je to smutný, ale to už je problém těch lidí. A neměli by to odnášet daňový poplatníci. Navíc by to bylo i nefér vůči těm, co si platí správnou pojistku, nebo těm by opravu platil taky stát? :think:

Co to tu píšeš? :poblion: Správná pojistka? Vždyť tu nikdo nečekal tornádo.
Zase tu jen blábolíš. Dej si facku.
Některé tvoje příspěvky jsou mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.6.21 07:04

@Kelsey drž(te) se. :hug:
Poslala jsem nějakou částku.
Z našeho města pojede pomoc k vám. Chlapi z našeho se chystají pomoc i fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný