Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
25.6.21 09:46
@fera21 píše:
Hm, tak údajně už některé rodinky nastartovaly manžy, ovulky a mimísky, nabalili jim batůžky a vydaly se na páteční výlet do postižených oblastí fotit si lidi, jak odklízejí sutiny svých domů. Jako zvířata v ZOO. Pardon za to mimibazárkovské pojmenování, ale tenhle hyenismus nikdy nepochopím.

Tohle máš odkud a máš to potvrzené? Jen lidská hyena by se vydala na cumendu do postižených oblastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.6.21 10:16

Akutní pomoc mají, ale co za tři týdny nebo 2 měsíce, kde budou bydlet? Kolik domácnosti je bez bydlení? :think: Nový dům se staví půl roku, rok :nevim: je to masakr :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33344
25.6.21 10:53

K situaci na Jižní Moravě, kdyby někdo chtěl pomáhat, zkopiruju sem co jsem psala v naší skupině: žádali ať nikdo tam nejezdí, domluvte se s koordinatory pomocí, určitě budou sbírky věci a budou se tady shromažďovat a tam to budou odvazet hromadné, jako u povodní aj

Další možnosti pomocí, sbírky atd - weby Adra, Červený kříž, Diakonie, Člověk v tísni.

Linka, kam můžou lidi volat - 800 129 921 - říkal mluvčí HZS Jihomoravskeho kraje, ať tam lidi volají s nabídkou pomocí ale i kvuli jiným info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33344
25.6.21 10:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12572
25.6.21 11:00
@janickaIII píše:
Je to smutné. Bohužel se obávám, že kvůli změně klimatu se tyto katastrofy budou opakovat častěji.
Pevné nervy všem. :hug: :srdce:

Ano to jsou ty klimaticke zmeny o kterych vasek klauzi rika, ze neexistuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.6.21 11:04

Achjoo😔 😔 strasna tragedie😔 a nejhorsi je, ze z tech greenpeaceackejch zvastu o zmenach klimatu se stava realita.😔 🙈 Pokud se s tim neco neudela, takove katastrofy se tu stanou beznymi.😔 🙈 Preji silu vsem koho toto nestesti postihlo.🙏 ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20884
25.6.21 13:04
@Bubla Bůčková píše:
Akutní pomoc mají, ale co za tři týdny nebo 2 měsíce, kde budou bydlet? Kolik domácnosti je bez bydlení? :think: Nový dům se staví půl roku, rok :nevim: je to masakr :(
Četl jsem, že odhad je 2000 poškozených domů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33510
25.6.21 13:45

Je to strašná tragédie, ale naštěstí jsou lidi opravdu hodně solidární, a každý pomůže čím může. Myslím, že tohle nenechalo chladným nikoho, teda asponˇdoufám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.6.21 13:45
@lilith1 píše:
Ano to jsou ty klimaticke zmeny o kterych vasek klauzi rika, ze neexistuji..

To ne jen on. Ať si každý sáhne do svého svědomí. Ono to není jen o Greenpeace apod. ale klimatické změny se opravdu dějí. Jen je jednodušší je nevidět, než něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
25.6.21 13:46

Příroda už nás má dost. Kdyby to aspoň odnesli ti, co by si to zasloužili. Je to šílenost, neumím si to ani představit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.6.21 15:05
@fera21 píše:
Hm, tak údajně už některé rodinky nastartovaly manžy, ovulky a mimísky, nabalili jim batůžky a vydaly se na páteční výlet do postižených oblastí fotit si lidi, jak odklízejí sutiny svých domů. Jako zvířata v ZOO. Pardon za to mimibazárkovské pojmenování, ale tenhle hyenismus nikdy nepochopím.

Manžel (policista psovod) odjížděl včera v deset večer na Moravu pomáhat. A dnes, když mi volal, tak mi tohle taky říkal, že rodinky se chodí dívat na katastrofu jiných. Když se jich ptají, co tam dělají, tak „my chceme pomáhat“. No určitě. Jsou tam i s dětma v kočáru, točí si to na mobily, hned sdílejí dál. A ještě se rozčilují, když je hlídky posílají pryč. To je fakt pomoc, že bych je nakopala do pr*ele :cert:
Co se týká pomoci, tak si myslím, že nejlepší pomoc je, poslat finanční příspěvek. Peníze jsou potřeba vždy. Prý teď potřebují i plachty na zakrytí budov, střech. Věci jako oblečení, hračky, vybavení domácnosti atd., budou potřeba až později a je lepší fakt počkat na výzvu.
A pozor na to, kam přispíváte! Vždy si několikrát ověřte, že účet, na který posíláte peníze, je opravdu ten správný. Určitě se zase najdou vykukové, co se budou chtít nabalit na neštěstí jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.6.21 15:24

@Murka to snad neni pravda🤦 🤦 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.6.21 15:33

@Kalimba22 Ještě očekávají, že v noci se sem přijdou poohlédnout vykukové, kteří by si rádi odnesli něco z pobořených domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
25.6.21 15:34
@Murka píše:
Manžel (policista psovod) odjížděl včera v deset večer na Moravu pomáhat. A dnes, když mi volal, tak mi tohle taky říkal, že rodinky se chodí dívat na katastrofu jiných. Když se jich ptají, co tam dělají, tak „my chceme pomáhat“. No určitě. Jsou tam i s dětma v kočáru, točí si to na mobily, hned sdílejí dál. A ještě se rozčilují, když je hlídky posílají pryč. To je fakt pomoc, že bych je nakopala do pr*ele :cert:
Co se týká pomoci, tak si myslím, že nejlepší pomoc je, poslat finanční příspěvek. Peníze jsou potřeba vždy. Prý teď potřebují i plachty na zakrytí budov, střech. Věci jako oblečení, hračky, vybavení domácnosti atd., budou potřeba až později a je lepší fakt počkat na výzvu.
A pozor na to, kam přispíváte! Vždy si několikrát ověřte, že účet, na který posíláte peníze, je opravdu ten správný. Určitě se zase najdou vykukové, co se budou chtít nabalit na neštěstí jiných.

Já to vidím jasně. Jednou lopatou po tlamě, druhou do ruky, uvázat někde blízko hladovýho dobrmana na dlouhým špagátě a ať se pěkně snaží. Chtěli zážitek, tak ať si ho vyžerou pěkně se vším všudy. Nejsem zastánce toho, že každej musí na sílu pomáhat, dobrovolníků je hodně (a je to dobře) a když ti ostatní pošlou nějaký materiální zabezpečení, tak taky dobře, ale bezcílně tam postávat, aby dětičky viděly katastrofu i jinde než ve 22.15 na Nově, to je fakt nechutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.6.21 15:38

@fera21 Věř mi, že tohle by udělali moc rádi. Jenže je můžou jen poslat pryč. A za chvíli jim hlásí jiná hlídka, že rodinka se jen přesunula jinam :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný