Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AZ29 ano a nestve jen tebe v diskuzích… Je na hlavu a měla by se léčit 👍🏻 🤦🏻♀️ 😁
@AZ29 píše:
@lucenka Prosimtě ty bezedná pokladno, státní pokladna bezedná sice není, zato tvoje palice je bezedná černá díra. Už mě tady na emiminu se(reš) pěkně dlouho, zajdi si na cvokárnu.Schillerová by zasloužila šlápnout do ksichtu za ty selfíčka, co si tam fotila. Škoda že jsem tam nebyla, normálně bych jí napálila, nebo po ní hodila cihlu. Piz(d)a.
Proč ji urážíš? Doufám že si @admin bude stát za tím, co napsal a budeš potrestána podle „nouzového stavu“ tady na emiminu.
Hodně lidem tady jde hlavně o hon na Lucenku. Ona svůj názor vyjádřila slušně. Kdo zná principy sociální politiky tak ví, že nejprve by si měl člověk pomoct sám, potom rodina, neziskovky, až potom stát. Učivo střední školy.
Protože to opatrně napsala Lucenka, s těmi pojišťovnami, mělo to bambilion hlášení a okamžité reakce. Jakmile se vyjádří někdo jiný, je to cajk. To nebaví zase mě.
Lucenka uposlechla vyjádření admina, ale pořád dokola se do ní někdo naváží.
@Pears206 píše:
Proč ji urážíš? Doufám že si @admin bude stát za tím, co napsal a budeš potrestána podle „nouzového stavu“ tady na emiminu.Hodně lidem tady jde hlavně o hon na Lucenku. Ona svůj názor vyjádřila slušně. Kdo zná principy sociální politiky tak ví, že nejprve by si měl člověk pomoct sám, potom rodina, neziskovky, až potom stát. Učivo střední školy.
Protože to opatrně napsala Lucenka, s těmi pojišťovnami, mělo to bambilion hlášení a okamžité reakce. Jakmile se vyjádří někdo jiný, je to cajk. To nebaví zase mě.
S tímhle souhlasím.
@Pears206 píše:
Proč ji urážíš? Doufám že si @admin bude stát za tím, co napsal a budeš potrestána podle „nouzového stavu“ tady na emiminu.Hodně lidem tady jde hlavně o hon na Lucenku. Ona svůj názor vyjádřila slušně. Kdo zná principy sociální politiky tak ví, že nejprve by si měl člověk pomoct sám, potom rodina, neziskovky, až potom stát. Učivo střední školy.
Naprostý souhlas, jsem zvědavá, jak se k tomu admini postaví.
Před chvílí jsem četla, že budou zřízena informační centra, kde se občané mohou ptát na konkrétní materiální pomoc(nabídka i poptávka) právě do budoucna. Až se vyčerpá sklad v Hodoníně, rodiny budou mít výdaje a zimní oblečení pro děti jim třeba ulehčí situaci.
Právě toto jsem měla na mysli. Člověk v Tísni je sice fajn, ale nemá přehled, co je potřeba v konkrétní obci a rodině. U nás máme sociálně aktivizační služby, spolupracují se školami a OSPOD. Není to stejné, ale myslela jsem takovou úzkou spolupráci, někoho, kdo má konkrétní přehled o svých klientech v dlouhodobějším horizontu.
@Pears206 zimní oblečení je teď asi to poslední, co ty lidi zajímá. Hodně to tu zdůrazňuj a zase mraky lidi začnou vyklizet skříně, posílat a vozit staré krámy s pocitem, jak pomohli.
Ti postižení nejsou žádný socky z pod mostu, aby klekali vděkem za staré, obnošené hadry, co už někdo nepotřebuje.
Až tady na podzim někdo napíše, že potřebuje zimní věci a nemá na ně, protože všechny peníze momentálně vrazil do oprav bydlení před zimou, pošlu klidně peníze, ať sobě a dětem pořídí, co potřebují. Ale opravdu posílat těm lidem pytle obnošeneho šatstva ze kterého děti vyrostly a staré spotřebiče, co doma překáží, to fakt není pomoc, jen alibismus.
Tito lidé nejsou žádné socky, co propily dávky a musí se spokojit s odloženými krámy a starými věcmi po X lidech.
Teď jedna paní sdílela na fb, že by nějaké postižené rodině věnovala starou, ale pojízdnou fabii. Což je taky podle mě celkem fajn nápad, protože velice brzo vyvstane otázka, že ti lidi, kteří tam jsou budou potřebovat něco odvýzt, dovýzt a auta mají většinou na jedné hromadě. Čili kdyby měl někdo auto, který má zbytkovou hodnotu, chystá se ho dát pryč, ale je pojízdný, tak to by taky mohlo pomoct.
Dobrý den.
Uživatelky @AZ29 a @Misasai dostávají do konce víkendu ban! V pondělí si mohou zažádat o přístup.
Ostatní důrazně varuju, aby se zdrželi OT diskusí a handrkování! A tím myslím i hodnocení ostatních uživatelů, co řekli a neřekli před tím, než jsem vás přišla upozornit na to, že budu rozdávat tresty… ![]()
Hezký víkend všem…
Petra
@fera21 a zase to samé, auto se zbytkovou hodnotou, těsně před sešrotovanim bude hodně zrádné, jednou nastartuješ, třikrát ne, za chvíli se něco rozbije, oprava nereálná a ti lidi ke všem starostem budou ještě řešit, jak zlikvidovat další nepojizdné auto.
Znovu opakuji, pomoc těm lidem se nerovná zbavim se doma starých krámů a starosti s jejich likvidaci přehodím na lidi, kteří už tak mají starostí nad hlavu.
Když už, tak bezplatně půjčit auto a kartu na benzín na několik měsíců, to bude pomoc určitě lepší, než se takto zbavit starého vraku, co mu dochází technická.
@mado píše:
@Pears206 zimní oblečení je teď asi to poslední, co ty lidi zajímá. Hodně to tu zdůrazňuj a zase mraky lidi začnou vyklizet skříně, posílat a vozit staré krámy s pocitem, jak pomohli.
Ti postižení nejsou žádný socky z pod mostu, aby klekali vděkem za staré, obnošené hadry, co už někdo nepotřebuje.
Až tady na podzim někdo napíše, že potřebuje zimní věci a nemá na ně, protože všechny peníze momentálně vrazil do oprav bydlení před zimou, pošlu klidně peníze, ať sobě a dětem pořídí, co potřebují. Ale opravdu posílat těm lidem pytle obnošeneho šatstva ze kterého děti vyrostly a staré spotřebiče, co doma překáží, to fakt není pomoc, jen alibismus.
Tito lidé nejsou žádné socky, co propily dávky a musí se spokojit s odloženými krámy a starými věcmi po X lidech.
Tak o tom jsem psala už v jiné diskuzi. Spolupracovala jsem na jednom projektu se soc. aktivizačními službami, byla to trága.
Ale ta materiální pomoc se nedá vyřešit hned, ale do budoucna. Já třeba nemám mraky obnošeného šactva(půdní a sklepní bordel), ale jen jednoho kluka, po kterým zůstávají docela pěkné věci(značkové). Bohužel už nemám, pravidelně ode mě odebírá jedna paní odsud. Nicméně nevidím důvod, proč to někomu v této situaci neposlat. Oblečení po více dcerách bych fakt neposlala.
Ne každý může poslat peníze, ať si nakoupí. Ale třeba má kvalitní značkové oblečení po jednom dítěti.
Pokud má někdo něco pěkného, přijde mi OK to poslat dál než posílat peníze, aby si člověk v rámci úspor nakoupil třeba v Pepcu-zbytkové materiály a dětská práce. To je kontraproduktivní i z hlediska udržitelnosti planety ![]()
@mado píše:
@fera21 a zase to samé, auto se zbytkovou hodnotou, těsně před sešrotovanim bude hodně zrádné, jednou nastartuješ, třikrát ne, za chvíli se něco rozbije, oprava nereálná a ti lidi ke všem starostem budou ještě řešit, jak zlikvidovat další nepojizdné auto.
Znovu opakuji, pomoc těm lidem se nerovná zbavim se doma starých krámů a starosti s jejich likvidaci přehodím na lidi, kteří už tak mají starostí nad hlavu.
Když už, tak bezplatně půjčit auto a kartu na benzín na několik měsíců, to bude pomoc určitě lepší, než se takto zbavit starého vraku, co mu dochází technická.
Podívej, je to asi tak deset let, kdy jsme prodávali naši deset let starou felicii. Neměla nikde ani špetku rzi, byla po kompletním servisu, přičemž ten servis předtím byl pravidelný, přesto nám za ni tehdy všude nabízeli akorát tak patnáct tisíc = zbytková hodnota. Nakonec jsme ji za tu cenu prodali, ale kdyby tedy byla situace, jako dneska, tak bych ji klidně někomu takhle postiženýmu zadarmo nabídnul, ať mu udělá službu. On je totiž rozdíl vyklízet si na úkor někoho sklep a cpát jim tam starý tatramatky a mrazáky ze Zlatých Moravců a nebo auto, u kterýho je míra údržby přeci jenom větší. Mimochodem, když byla v roce 2010 voda v Chrastavě, tak jeden člověk jedné postižené rodině nechal zadarmo starou Dacii z roku 1974. Oni za to byli šťastní, protože při vyklízení prostě potřebovali jezdit a jejich auto vzala voda. Dokonce mu ji pak asi za rok, když už ji nepotřebovali, vrátili, ačkoliv on jim kladl na srdce, že ji pak mají dát klidně rovnou do šrotu.
@Pears206 píše:
Tak o tom jsem psala už v jiné diskuzi. Spolupracovala jsem na jednom projektu se soc. aktivizačními službami, byla to trága.Ale ta materiální pomoc se nedá vyřešit hned, ale do budoucna. Já třeba nemám mraky obnošeného šactva(půdní a sklepní bordel), ale jen jednoho kluka, po kterým zůstávají docela pěkné věci(značkové). Bohužel už nemám, pravidelně ode mě odebírá jedna paní odsud. Nicméně nevidím důvod, proč to někomu v této situaci neposlat. Oblečení po více dcerách bych fakt neposlala.
Pokud má někdo něco pěkného, přijde mi OK to poslat dál než posílat peníze, aby si člověk v rámci úspor nakoupil třeba v Pepcu-zbytkové materiály a dětská práce. To je kontraproduktivní i z hlediska udržitelnosti planety
Ne každý může poslat peníze, ať si nakoupí. Ale třeba má kvalitní značkové oblečení po jednom dítěti.
Hlavně ti lidi taky budou mít jiné myšlenky, než teď běhat po obchodech (navíc mnohdy teď nemají ani auto) a shánět oblečení a další základní věci. Takže nějaké slušné kousky mi přijdou naprosto v pohodě ![]()
@mado píše:
Proč by starší auto nutně musel být vrak před sešrotováním? Já teda nevím, ale většina lidí, když si pořizuje nové auto, to starší prodá. A nejsou to žádné vraky, klidně dalších x let bez problémů jezdí. A když se někdo rozhodne místo prodeje takové auto darovat někomu, kdo o všechno přišel, proč ne.
@Pears206 takže až ti vypadne paní na odběr věci po synovi, tak to budeš valit na jih Moravy, protože co s tím že jo a ještě se to tváří jako charita, protože značka.
Zkus se do toho vžít, normální, slušná, pracovitá rodina a bohužel, žijí v oblasti, kde se prohnalo tornádo a mají střechu pryč a dům prolitý bouřkou. Čekají je měsíce práce a starostí a čím si zaslouží, že mají nosit obnošené hadry, co se bůhví komu už nehodí nebo brát za vděk starými krámy.
To nejsou socky, co propijí každou kačku a rozpadly se jim boty, tak berou obnošené z charitniho šatníku.
Vzhledem k tomu, že základní pojištění domu kryje i tornádo, tak se tu asi všichni rozcilují zbytečně. Normálně pojistka kryje znovuporizeni věci, čili všichni, komu spadla stará ruina si z toho vezmou to lepší, a to je, že aspoň budou mít nový barák, i kdyby to byl montovaných domek, co se postaví za 3 měsíce. To by mohlo být ready do podzimu.
Ostatní si zvolí, zda budou stavět cihlové domy, kde to trvá déle, ale každého volba. A někdo si koupí byt. Bude to jako po záplavách. Nakonec nebudou problém peníze jako spíš trauma ze ztráty majetku, na kterém osobně pracovali a třeba fotografií, čili vzpomínek.
Ti lidé potřebují hlavně zajistit odvoz suti, co stojí kontejner asi každý tuší. Tam by mohly směřovat peníze státu nebo dary, obce tolik peněz nemají.
A zálohy od pojišťovny by měly pokrýt nákup materiálu na opravu.
A to všechno bude stejne marný, pokud neseženou lidi na odbornou práci.
Základní zedničinu chlap z vesnice většinou umí, ale střechu už obvykle objednává.
Na starý krámy a hadry nikdo nečeká. Lepší je dát peníze.