Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@LaPaloma píše:
Jsou to jenom majetky. Život jde dál.V tomhle případě jde dál u všech kromě 5 lidí. Mohlo to být ještě horší. Máme štěstí, že tu lidi stavěli z cihel a ne dřevostavby. Mrtvých mohlo být ještě více. A taky to není takový rozsah škod jako byly povodně.Navíc - tohle se může kdykoliv zopakovat. Druhý den to bylo v Lounech. Není možný se na tom totálně rozložit.
V Ln to bylo ve stejný den.
@LaPaloma Marně přemýšlím, jestli si na něco hraješ /v tomto případě dost blbá hra/, nebo je to tvoje přirozenost, že některými svými mnoha příspěvky zde působíš jako arogantní bezcitná vylízaná dámskopohlavníorgán…
![]()
@LaPaloma píše:
A co jako?
Já se na věci dívám věcně. Bagatelizace není můj styl. Nedávno pás na Moravě, druhý den Louny. Za čas to může být jinde. Lidi se musí chtít posílit i sami. Vesměs si myslím, že to dají. Kdyby měli dřevostavby, bylo by více mrtvých nebo zraněných při takové síle tornáda. Můžou být rádi, že jsou živí. A je to jenom o nich, jestli se chtějí radovat ze života nebo ne. Normální člověk je rád, že se podruhé narodil.
Já jsem příznivec systémových řešení, ne na individuální bázi typu sbírka pro nějakou konkrétní paní, která má 86 let, co neměla pojistku na dům. I když to iní cítí emocionálně, mně to věcné nepřijde. O tu by se měla postarat obec. Zařídit jí bydlení. Paní nepotřebuje žádné statisíce.
Jenomže tady se to zase bude řešit hlavně přes prachy kvůli volbám, a to bude chyba. Viz ty projevy politiků, ani se pořádně neshodnou.
Jestli to půjde ve stylu zalíbit se a nedělat věci správně - viz reakce Šilerky, celkem se jí nedivím - tak to nedopadne dobře a udělá to zle mezi lidmi. Pak jim nepomůže žádný psycholog.Např. tohle, co řekl Babiš - ****Lidé mohou získat dotace až do výše 2 milionů korun**** s možností navýšení o zvýhodněný jednoprocentní úvěr až do výše dalších 3 milionů korun.
si myslím, že je systémově špatně a udělá zle mezi lidmi. Pak nepomůže žádný psycholog ani dlouhodobá podpora.
Zdroj: https://www.idnes.cz/…5_domaci_hm1
Tyhle věci jsou, jak říkala na začátku diskuse Lucenka.
Na Lounsku bylo ve čtvrtek večer.
@bse.pedro píše:
@LaPaloma Marně přemýšlím, jestli si na něco hraješ /v tomto případě dost blbá hra/, nebo je to tvoje přirozenost, že některými svými mnoha příspěvky zde působíš jako arogantní bezcitná vylízaná dámskopohlavníorgán…![]()
![]()
Ty komentáře si mohla nechat. Jsou nemístné.
@Kelsey k te diplomce. Az polevi ta hruza, muzes si zridit google ucet. Ziskas tak „disk“, ktery otevres kdekoli a nic z toho, co vytvoris, se ti uz neztrati.
Blbe komenty necti, normalni lidi vedi, ze nejde o cihly.
@Kelsey Jsi moc statečná! Držte se tam všichni a prosím nedělej si nic z těch sra. ček, co tady některým vůbec není trapný napsat, i když moc dobře ví, kdo to čte. Jsem ráda, že máš aspoň nadějné vyhlídky co se týče vašeho domu, bude to těžký, ale věřím, že ten „jen dům“
bude brzo zase pěkným a příjemným domovem, hlavně abyste mohli být co nejdřív spolu s dětmi
Bude to běh na dlouhou trať pro vás všechny, snad budete mít dostatek podpory a pomoci i poté, co už nebudete senzací č. 1. Klidně piš i později, co bude potřeba a co by vám to ulehčilo. Posílám aspoň na dálku hodně sil ![]()
@stinga píše:to všechno myslíš vážně? hraješ si na pánaboha? ty tvé výroky vyznívají tak, jako by si ti lidé za to tornádo mohli sami
povýšené, arogantní výlevy
Nereagovala bych. Tahle paní má podobně empatické komentáře o všech možných tématech. Nějaká autostylizace asi. Neztrácej čas s tím čas. řeči se vedou, voda teče. ![]()
@LaPaloma píše:
Nejsem žádná hvězda. Viděla jsem před chvílí nové a kvalitně natočené záběry z letadla nad tou oblastí, je to hodně srovnaný se zemí. Ty domy nejsou ani k opravě, to je vidět, jenom suť. A to působí depresivně na ty, co tam žijí. Takže je důležité odklidit rychle suť, a aby jim pojišťovny vyplatily odškodné.
Ale pořád to jsou jenom domy. Já říkám, že pro ty lidi bude horší, že tam budou mít zničené vzpomínky, že nejde o ty cihly. Źe třeba nenajdou rodinné cennosti nebo památky po blízkých. Z toho měli trauma i váleční uprchlíci, že přišli o tyhle věci.
A taky říkám, že za pojištěné domy budou stát jiné domy a pojištěné staré ruiny nahradí hezčí domy. Třeba ty vesice budou vypadat jako vesnice 20. století. Na záběrech ulic z prvních dnů bylo poznat, že domy nebyly z velké části upravované, neinvestovalo se.
A kdo má pojistku, dostane náhradu na znovupořízení. Může na tom být lépe, ale to bych se opakovala, přečti si předchozí příspěvky.
Každý si musí z té zkázy vybrat to dobré, jinak se zcvokne. A tím si nijak nepomůže.
Od kdy sem chodí starej Klaus?
@Kelsey
Když jsi psala diplomku v práci, nemáš to náhodou nakopírovaný v OneDrivu?
@LaPaloma No jistě. Z pojistek na ty stoleté domy si postaví krásné nové, to je úplně jasné.
@LaPaloma @lucenka Pokud nevidíte, jak nevhodné vaše komentáře k této situaci jsou, tak bude lepší dál to nepitvat. Za sebe jsem velmi ráda, že většina lidí řeší jak mohou pomoci, ne aby se náhodou nepomohlo až moc.
@inkakřivák píše:
@LaPaloma No jistě. Z pojistek na ty stoleté domy si postaví krásné nové, to je úplně jasné.
Já vím, že to myslíš dobře, ale tím jí ženeš vodu na mlýn.
@bertoldina píše:
@LaPaloma @lucenka Pokud nevidíte, jak nevhodné vaše komentáře k této situaci jsou, tak bude lepší dál to nepitvat. Za sebe jsem velmi ráda, že většina lidí řeší jak mohou pomoci, ne aby se náhodou nepomohlo až moc.
Většina lidí řeší, jak pomoct. Včera jsme se sešli se známýma a z řeči vyplynulo, že každý poslal nějaké peníze, normálka.
@bertoldina píše:
Tak se tedy omlouvám, že mi ztráta baráku, majetku přijde míň strašná než ztráta života. Myslela jsem, že pro lidi je život a zdraví cennější než majetek ![]()
@lucenka píše:
Tak se tedy omlouvám, že mi ztráta baráku, majetku přijde míň strašná než ztráta života. Myslela jsem, že pro lidi je život a zdraví cennější než majetek
tak zrovna ta stará paní říkala, že měla raději umřít. Pro ni ten dům, ve kterem celý živoz žila, prostě všechno.