Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
27.6.21 11:42
@Kelsey píše:
Jak to máme hlídat, když nejsou zatím skla v oknech? Představ si, že máš vodu ve vatě a v sádrokartonech. Spát tam nejde. Chlap mi nadává, že tam přes den lezu. Dneska jsem se pokusila zachránit vyplavenou linku. Že ta plavala. V šuplikách voda. On mi nadává, ku.rva nelez tam. Máš tři děcka. Jak ty sádroše na tebe spadnou. Neuděláš nic. Policie sem v noci bez trvalého pobytu nikoho nepustí si obce. Byli jsme se včera jinde koupat u známých. A cestou zpět jsme se museli prokázat občankou, že tu máme trvalý pobyt. Takže policie, vojáci pomáhají hlídat. Ale stejně jako uděláš. Pokud někdo bude chtít krást, tak to udělá. Spát tam teď nemůžeme. Jsme u sousedů.

Myslíme tam na vás všecky. Máme to blízko. Dcera dnes vyrazila s adresnou pomocí k několika rodinám. Spojila se s nimi přes Fb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116042
27.6.21 11:44

Nechcete nechat toho handrkovani? To nikomu nepomůže. Já zažila povodně a bylo to strašné psychicky. Kdyby mi někdo tenkrát řekl, že mám být ráda, že jsem živá, tak dostane jednu do zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21849
27.6.21 11:45

@lucenka protože specielně ty, by jsi viděla, jak o nic nejde, přišli jsme o všechno, ale žijeme, tak se vlastně tak moc nestalo. Vždyť jsou na tom někteří ještě hůř.
Většina zdejších uživatelek má sociální inteligenci a ví, kdy je co velmi nevhodné psát a následně to ještě rozmazávat dokola, i když dostanou několik aviz, že opravdu už stop.

Na místě samém by ti to třeba docvaklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148687
@Pears206 píše:
Ty si myslíš, že lidé, kteří mají hluboko do kapsy, nepomáhájí? Já mám zkušenost, že právě oni pomáhají, i tím málem, co mají. Když mohou poslat stovku, udělají to :nevim:

Přesně tak. Obdivuju víc každou babičku, která z malého důchodu podle stovku, než milionáře který dá pět milionů a má dalších x nakradeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
@lucenka píše:
Ale ti slušní lidé mají pořád život. A to mi přijde cennější než mít sice nepoškozený dům, ale být mrtvý :nevim: navíc. ti slušní lidé, co přišli o střechu nad hlavou dostanou peníze z pojistek, dostává se jim pomoci od jiných lidí. Takže ano teď jsou na tom špatně. Ale pořád jsou na tom líp než ti, co teď musí řešit pohřeb svých blízkýchnevo mají příbuzné na JIP :nevim:

Fajn, tak ať si sednou na vypůjčený kempiknový židličky, uvaří si kafe na vypůjčeným vařiči, z benzínu, kterej jim tam dovezou a při pohledu na to jak to slunéčko krásně svítí a poslechu, jak ti ptáčci pěkně zpívají, si vykládají židovský vtipy a kochají se pohledem na svou hromadu sutin. A radují se z toho, že mají jeden druhýho. Nač si dělat hlavu z dneška, zítra je taky den. Teda kromě toho, že těch baráků je tam pobořených na dva tisíce, z toho šedesát jich půjde k zemi úplně (a to je jen prvotní odhad), nemají ani blbý trenýrky na převlečení, už tři dny se nezastavili. Než to všechno pojišťovny zlikvidují a vyřídí se takový ty nepotřebný formality, jako stavební povolení a sežene se materiál a zedník, tak uplyne pěkná řádka času a za tři měsíce mají na krku zimu. Takže na to jaksi nemají čas a musí řešit tyhle, pro tebe pravda trochu podřadné, záležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.21 11:47
@fera21 píše:
Fajn, tak ať si sednou na vypůjčený kempiknový židličky, uvaří si kafe na vypůjčeným vařiči, z benzínu, kterej jim tam dovezou a při pohledu na to jak to slunéčko krásně svítí a poslechu, jak ti ptáčci pěkně zpívají, si vykládají židovský vtipy a kochají se pohledem na svou hromadu sutin. A radují se z toho, že mají jeden druhýho. Nač si dělat hlavu z dneška, zítra je taky den. Teda kromě toho, že těch baráků je tam pobořených na dva tisíce, z toho šedesát jich půjde k zemi úplně (a to je jen prvotní odhad), nemají ani blbý trenýrky na převlečení, už tři dny se nezastavili. Než to všechno pojišťovny zlikvidují a vyřídí se takový ty nepotřebný formality, jako stavební povolení a sežene se materiál a zedník, tak uplyne pěkná řádka času a za tři měsíce mají na krku zimu. Takže na to jaksi nemají čas a musí řešit tyhle, pro tebe pravda trochu podřadné, záležitosti.

A když takovým lidem někdo nabídne oblečení po dětech, tak tady v diskuzi dostane vynadáno, že to nepotřebují. Nebo kdy to byla diskuze o tom, že staré auto na odvoz suti je rovněž podle některých nesmysl :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2160
27.6.21 11:51
@lucenka píše:
A když takovým lidem někdo nabídne oblečení po dětech, tak tady v diskuzi dostane vynadáno, že to nepotřebují. Nebo kdy to byla diskuze o tom, že staré auto na odvoz suti je rovněž podle některých nesmysl :nevim:

Pokud vím, tak proti těm uživatelkám, který to napsaly se taky zvedla vlna nevole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.6.21 11:52

Nevím, jestli jste zaregistrovali výzvu, pomohlo by, kdo má tábor, tak zdarma přijmout dítě nebo děti z JM. Kdo máte tu možnost, ozvěte se jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.6.21 11:52

Prosim, nereagujte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.6.21 11:53
@fera21 píše:
Pokud vím, tak proti těm uživatelkám, který to napsaly se taky zvedla vlna nevole.

Tak to není pravda. Od noci se tu vesele diskutuje dal a nikomu to moc nevadí. Ale když napsala Lucenka, tak určitě milion hlášení a zásah admina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65192
27.6.21 11:55
@mado píše:
@jege není to stejné srovnávat staré auto a statek, kde žily a dřely generace předků.
Ano, zdraví je to nejcenější, ale domov, zázemí, jistota je hned za ním.Takže tvoje letitá storka s autem je docela šejdrem v této situaci.

Ne jen ta chalupa, ale prisli i o fotky, pamatky na rodiče atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
27.6.21 11:57
@aiwwa píše:
Nechcete nechat toho handrkovani? To nikomu nepomůže. Já zažila povodně a bylo to strašné psychicky. Kdyby mi někdo tenkrát řekl, že mám být ráda, že jsem živá, tak dostane jednu do zubů.

Ano, o tom to je, kdo nezažil neví, natož rozdávat moudra po kilech. :pocitac:

P. S. už mizím, bo na rukách si sedět celý den opravdu nechci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
27.6.21 11:58
@matkabagristy píše:
Prosim, nereagujte :kytka:

Ne fakt už ne, ale tohle jsem už musela :oops: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56097
27.6.21 12:03

Nereaguje na Lucenku. hloupa, omezena bez sociálního cítění. Zažila jsem povodně, jo bezva že jsme to přežili. Ale byla jsem rozsekana. Poslala jsem peníze a email s konkrétní nabídkou pomocí na krizový štáb. Doufám, že stát těm lidem pomůže, pojistka, nepojistka. Toto je katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56097
27.6.21 12:04
@Pears206 píše:
Nevím, jestli jste zaregistrovali výzvu, pomohlo by, kdo má tábor, tak zdarma přijmout dítě nebo děti z JM. Kdo máte tu možnost, ozvěte se jim.

Tábor nemám, ale vezmu si klidně dvě děti na celé léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný