Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pears206 píše:
Tak to není pravda. Od noci se tu vesele diskutuje dal a nikomu to moc nevadí. Ale když napsala Lucenka, tak určitě milion hlášení a zásah admina
Ale to není hon na Lucenku, lidem prostě vadí, že i v takové diskuzi, kde se řeší taková tragédie zase opět nastoupí a tím, aby všechno prekroutila a držela se jako klíště zase jedné věci. V tomhle případě bude tisíckrát dokola psát, že to jsou jen cihly a život je cennější. Ale přitom nikdo nenapsal, že to tak s tím životem není. Je nejcenější, ale to je snad jasný ne. Já vím, že je to jeji styl a baví jí to, to je vidět v každé diskuzi. Někdy se člověk i tomu zasměje, často je to taková neškodnà zábava, ale někdy se to opravdu nehodí a tohle je přesně ten případ a o to víc, když to tu čte někdo koho se to týká. Co tím jako sleduje, vždyť je to hnus a trapný k tomu.
Příspěvek upraven 27.06.21 v 12:07
@jkra píše:
Nereaguje na Lucenku. hloupa, omezena bez sociálního cítění. Zažila jsem povodně, jo bezva že jsme to přežili. Ale byla jsem rozsekana. Poslala jsem peníze a email s konkrétní nabídkou pomocí na krizový štáb. Doufám, že stát těm lidem pomůže, pojistka, nepojistka. Toto je katastrofa.
mě to tak vytočilo, že jsem musela
@mojmira píše:
Mě Lucenka vytočila s některými komentáři.
@Matt 02 píše:
Ale to není hon na Lucenku, lidem prostě vadí, že i v takové diskuzi, kde se řeší taková tragédie zase opět nastoupí a tím, aby všechno prekroutila a držela se jako klíště zase jedné věci. V tomhle případě bude tisíckrát dokola psát, že to jsou jen cihly a život je cennější. Ale přitom nikdo nenapsal, že to tak není. Já vím, že je to jeji styl a baví jí to, to je vidět v každé diskuzi. Někdy se člověk i tomu zasměje, často je to taková neškodnà zábava, ale někdy se to opravdu nehodí a tohle je přesně ten případ a o to víc, když to tu čte někdo koho se to týká. Co tím jako sleduje, vždyť je to hnus a trapný k tomu.
Takže nemám právo na svůj názor, že to jsou jen cihly? Ty se znovu postaví. Mrtvý člověk znovu neobživne.
Ale popravdě nečekala jsem. Jakou nenávist dokáže vyvolat nevinný příspěvek o tom, že život je cennější než majetek.
@lucenka píše:
Takže nemám právo na svůj názor, že to jsou jen cihly? Ty se znovu postaví. Mrtvý člověk znovu neobživne.
Ale popravdě nečekala jsem. Jakou nenávist dokáže vyvolat nevinný příspěvek o tom, že život je cennější než majetek.
Ja už na to reagovat nebudu, je to pořád dokola a dělá vám to radost, takže už raději budu mlčet ![]()
@mojmira píše:
To mě taky už ![]()
@Pears206 co tě seje, že vyklizet skříně a posílat tam pytle obnošeného šactva, aby jsi si doma uklidila a vydávat to za charitu, já vím, psala jsi značkového, úplně si vzpomínám, když jsem pracovala u pomocí po povodních, ty dederonové šatičky z padesátých let a flekatá trika, však co přišli o barák, tak si nemůžou vymýšlet a frfňat a můžou to nosit.
Aniž by tu někdo napsal, že požadují oblečení i obnošené.
A nespolehlivé auto před sešrotovanim, které jim ještě přidá starosti s jeho likvidací.
To je pomoc pro tebe, že se zbaviš krámů a ještě se prezentuješ, že jsi pomohla.
V době, kdy potřebuji plachty a hřebíky, ty už vidíš, jak děláš čistku skříně a posíláš zimní věci lidem, kteří nemají ani postel a budou někde řešit skladování zimních věcí. Kdy ani ty skladovací prostory těch obci nejsou nafukovací a lidi mají jinou práci teď, než třídit staré oblečení.
To podle mě není pomoc. To je přidávání starostí těm lidem, kteří už teď mají starosti až nad hlavu. Protože dobrovolnik pomůže s úklidem, ale všechno to papírování, termíny, úřady, shánění materiálu, vyřizování půjček, hypoték, pojistek, podpor, vyřizování nových dokladů… to vše už bude ležet na těch místních lidech.
Auto ano, ale spolehlivé, funkční, bezpečné. Oblečení těm, kdo si o to napíšou a konkrétně to, o co si napíšou.
@lucenka píše:
Nikdo nezpochybňuje, že život je nad majetek, jenže ne vždy je vhodné to napsat. Ačkoli z toho vychází snad každý, tady to prostě teď jako,, útěcha,, nezafunguje. Je jasné, že si to neumíš představit.
Příspěvek upraven 27.06.21 v 12:17
Ja rada pomůžu i jinak, než penězi.
Pohlídat děti, ale pochybuji, ze mi někdo svěří děti.
@jkra píše:
Tábor nemám, ale vezmu si klidně dvě děti na celé léto.
S tím už jsem kontaktovala neziskovku, je to trochu složitější právně. Přemýšlím, že si k vůli tomu otevřu živnost chůvy, mám na to vzdělání(nemůže otevřít každý), ale v plánu jsem to neměla. Musím zjistit, co to obnáší, když nebudu mít zisky.
Jsme v dojezdové vzdálenosti a děti by mohly být v kontaktu s rodinou.
@mado Prosím Tě, dej si mokrý hadr na hlavu, já jsem psala, že právě tak to nesmí být, hned první příspěvek. Už jsem se na něčem podobném podílela a bylo to skladiště krámů.
Takže postupně a jen o to, co si řeknou.
Cituj příspěvek, na který reagujes, nic takového jsem nikde nepsala. Všechny příspěvky opak. Žádný takový příspěvek, na který jsi napsala litanii a mě zmínila, tady ode mě není.
@g.sandova píše:
Ja rada pomůžu i jinak, než penězi.
Pohlídat děti, ale pochybuji, ze mi někdo svěří děti.
Právě, to není jen tak. Sama bych svoje děti k cizím lidem neposlala, jedině ke známým nebo na prověřený tábor. Chápu, že to lidi myslí dobře.
@Popeladym píše:
Nikdo nezpochybňuje, že život je nad majetek, jenže ne vždy je vhodné to napsat. Ačkoli z toho vychází snad každý, tady to prostě teď jako,, útěcha,, nezafunguje. Je jasné, že si to neumíš představit.Příspěvek upraven 27.06.21 v 12:17
Ale zpochybňuje. Vždyť celá tahle dnešní debata je kvůli tomu, že jsem se zastala Palomy, která napsala zdejší poškozené uživatelce, že nesmyslně riskuje život kvůli kuchyňské lince. Co bys jí tedy na to napsala? Že je to v pohodě a ať tam dál leze, ačkoliv i její manžel sdílí názor, že je to nesmyslný riskování? Nebo dělat, že ten příspěvek tady není? ![]()
@Pears206 ja právě nejsem v dojezdove vzdálenosti.
Dite by nebyl žádný problém.
I domácí zviratko, morce, králík. Pes a kočka nevim, to by bylo složitější.
@mado píše:
@Pears206 co tě seje, že vyklizet skříně a posílat tam pytle obnošeného šactva, aby jsi si doma uklidila a vydávat to za charitu, já vím, psala jsi značkového, úplně si vzpomínám, když jsem pracovala u pomocí po povodních, ty dederonové šatičky z padesátých let a flekatá trika, však co přišli o barák, tak si nemůžou vymýšlet a frfňat a můžou to nosit.
Aniž by tu někdo napsal, že požadují oblečení i obnošené.
A nespolehlivé auto před sešrotovanim, které jim ještě přidá starosti s jeho likvidací.
To je pomoc pro tebe, že se zbaviš krámů a ještě se prezentuješ, že jsi pomohla.
V době, kdy potřebuji plachty a hřebíky, ty už vidíš, jak děláš čistku skříně a posíláš zimní věci lidem, kteří nemají ani postel a budou někde řešit skladování zimních věcí. Kdy ani ty skladovací prostory těch obci nejsou nafukovací a lidi mají jinou práci teď, než třídit staré oblečení.
To podle mě není pomoc. To je přidávání starostí těm lidem, kteří už teď mají starosti až nad hlavu. Protože dobrovolnik pomůže s úklidem, ale všechno to papírování, termíny, úřady, shánění materiálu, vyřizování půjček, hypoték, pojistek, podpor, vyřizování nových dokladů… to vše už bude ležet na těch místních lidech.Auto ano, ale spolehlivé, funkční, bezpečné. Oblečení těm, kdo si o to napíšou a konkrétně to, o co si napíšou.
Přesně. My jsme to udělali tak, aby nám lidi napsali, co fakt potřebujou. Někteří psali, že nemají opravdu nic, protože jim tam tu pomoc nikdo nedopravi, navzdory zprávám v médiích.