Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
28.6.21 07:56
@Božislava píše:
Bylo by dobré dát Romům na dávkách ze severních Čech do rukou lopaty a odvézt je na Jižní Moravu na odklízení škod po ničivém tornádu.

Nepracující Romové jsou všude. Nejenom na severu Čech. Místo protestů by měli jet na Moravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.6.21 07:58
@mimart píše:
Nejen ze severních Čech, ale i třeba od nás z JV Moravy :palec:

Bohužel je to tak. Realitky z lukrativních měst odklízejí tyto lidi na sever Čech a Moravy. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 08:14
@Kelsey píše:
Kdo chce nějak pomoct, tak na stránkách jednotlivých postižených obci i na fb na těch stránkách průběžně vkládají, co je potřeba. Prosím žádnou drogerii, oblečení atd. Toho je tady teď moc, ale úplně to zatím nevyužijeme. Spíš si to odnáší lidé, kteří nemají žádné postižení tornádem. Kamarádka dělala sbírku za jejich město a musela to včera nechat někde v Břeclavi, že sem ji s tím nepustili, protože to není, kde dát. Takže je to zatím někde uloženo. Na tyhle věci teprve čas přijde. U obecního štábu je rozdělování, kdo potřebuje něco, tak si tam vezme. Zaslechla jsem, že momentálně nejvíc potřebují všechny obce tenké rukavice, že s nima se dobře zatloukání ty hřebíky, A další takové věci na práci.
Baterky. Něco na postavení jednoduchých plotů. A spíš takové věci.

To je moc dobře, že to sem takhle píšeš. Lidi jinak, byť v nejlepším úmyslu, mohou spíš přispět ke komplikacím a zmatku věcmi, co nejsou potřeba. Dcera musela říct, komu co vezou, když tam včera byli. Jinak by je obrátili zpět. Byli ve třech vesnicích, rozdali, co si lidi objednali. Všichni prý úžasní. Prostě vlidná Morava. :srdce: Držte se, myslíme na vás. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.6.21 09:39
@Kelsey píše: Říkám sousedi všem okolo. Ale sousedka za našim humnem v jiné ulici, tak její dům i dům dcery je určen k demolici. Protože je narušena statika. Mají je proti sobě na stejné ulici. Je na prášky. Neví, kde půjdou. Co bude. Ale dnes bylo řečeno, že pro stavbu nového domu bude vyřízeno zrychlené povolení. Že si mají nakreslit plán. Nebudou je dlouze zdržovat. Ale kdo ví, jestli zas někdo neříkal milosrdnou lež. Jak s těmi křížky na baráku, který je určený k demolici. Používají zelenou, oranžovou a červenou jsem viděla. Až voják propálil, jak to je.
Vše si musí sednout. Ukáže to čas.

Děkuji.
Jak to je prosím s těmi křížky. Četla jsem že oranžové křížky znamenají demolici, ale viděla jsem na jednom domě oranžový kříž a u domů měli navezené tašky a dělali novou střechu.
Což by asi nedělali.
Je to šílené na fotkách, natož pro vás ve skutečnosti. Pořád doufám že těch domů k demolici bude co nejmíň a výstavba co nejrychlejší
Přejí Vám všem co nejrychlejší opravy a výstavby Držte se :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
76675
28.6.21 09:57
@topazio píše:
Nepracující Romové jsou všude. Nejenom na severu Čech. Místo protestů by měli jet na Moravu.

jenom to ne, ještě by vykradli to málo, co tam zůstalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 10:06
@stinga píše:

Jo, no. Už vidím, jak se tam ženou za prací. Ozdoby opřené o lopaty, tam teď fakt nepotřebujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.6.21 10:08
@stinga píše:

Máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 10:42
@Anna766 píše:
Jste moc stateční jak se držíte :hug: To je skvělé že rodiče se postarají o děti :srdce:
Rabovačům usekat ruce. :?

Nezbývá těm lidem nic jiného, než se držet. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
28.6.21 11:17
@Popeladym píše:
Nezbývá těm lidem nic jiného, než se držet. :?

A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 11:39
@Anna766 píše:
A?

A nic, to je celé. Je to pro ně teď jediná možnost, držet se. Velké nestěsti.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
28.6.21 12:09
@Popeladym píše:
A nic, to je celé. Je to pro ně teď jediná možnost, držet se. Velké nestěsti.,

Jasně. Jen jsem nepochopila co jsem napsala tak špatného. Chtěla jsem podpořit. Určitě nebudu psát jak jsou to jenom střechy a můžou být rádi že žijou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 12:26
@Anna766 píše:
Jasně. Jen jsem nepochopila co jsem napsala tak špatného. Chtěla jsem podpořit. Určitě nebudu psát jak jsou to jenom střechy a můžou být rádi že žijou :nevim:

Já vím, to nebylo o tom, že bys psala něco špatně. Opravdu ne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
28.6.21 12:43
@inkakřivák píše:
Přece logický, ne? Běžně se u nás pojišťují lidi na tornádo. Stejně jako na tsunami na rybníku Svět a pokousání žralokem na Brněnské přehradě, ne?

https://www.lidovky.cz/…n_domov_lros

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
28.6.21 12:45
@Anna766 píše:
Jasně. Jen jsem nepochopila co jsem napsala tak špatného. Chtěla jsem podpořit. Určitě nebudu psát jak jsou to jenom střechy a můžou být rádi že žijou :nevim:

No muž tam dnes přijel, působí v Hodoníně a do telefonu mi říkal, že je to horší než na fotkách vypadá. Víc po příjezdu :( :mavam:

Katastrofa, a to Stř. Č. Stebno taky nevypadá dobře, viděla jsem teď ve zprávách :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
28.6.21 12:49
@Pears206 píše:
@lucenka Souhlasím s Tebou. Lidí, kteří nechtějí platit pojistky, znám celkem dost. Ale taky znám dost lidí, kteří platí a pojišťovna okamžitě vyplatila peníze i na škodu, kterou způsobilo dítě nebo nedbalostí jiný člen domácnosti. Třeba puštěný kohoutek.
My máme taky pojištěnou každou blbost a vím, že to zvyšuje roční pojistnou částku i několik stovek.

Taky nikde nečtu, že by se pojišťovny cukaly. Naopak, chtějí urychleně vyplácet zálohy. Ten, kdo si řádně platil pojistku, by měl dopadnout líp než ten, kdo neplatil.Jen to nebude hned.

Chápu, že lidé jsou v šoku a chtěli by všechno hned, ale zhodnocení škod chvíli trvá.

Stát by se měl v takové situaci postarat lidem o ubytování, jídlo a zajištění základních potřeb(vyplacení té mimořádně pomoci, mají otevřené úřady i přes víkend), což se děje. Ale nikdo nemůže čekat, že dostanou peníze od státu do výše svého majetku :nevim: K tomu slouží pojistky.

Reaguju se skluzem, dočítám až teď..
Mně minulé úterý promokl strop (díky bohu za promoklej jenom strop přes nestíhající kanálek lodžie :andel: :andel: :andel: ), ve čtvrtek jsem to hlásila pojišťovně, protože mi došlo, že na atmosférické srážky vlastně pojistku mám, v pátek volal frajer z pojišťovny, vyřešil čistě na základě toho telefonátu - fotky si mám schovat pro případné pozdější prověřování události - spočítali to teda krásně, neřeknu půl slova, a dneska koukám, mám prachy na účtu. 8o
Takže proti pojišťovnám fakt nic. :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný