Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@admin odhalte tu
.
Paní zemřel syn a druhý je nemocný. Z tvého příspěvku se mi chce
. ![]()
@topazio Hele ale já docela chápu, že nemocný člověk by raději to zdraví než dům. Zkus si představit situaci, že za tebou běhají dvě malé děti, třeba 3 a 5 let, a ty dostaneš diagnózu,, nádor slinivky". Věř, že bys dala všechno.
Tím neříkám, že paní mi není líto. Celý život má v troskách. Strašné. Konkrétně této bych ráda pomohla, přímo.
@inkakřivák píše:
@topazio Hele ale já docela chápu, že nemocný člověk by raději to zdraví než dům. Zkus si představit situaci, že za tebou běhají dvě malé děti, třeba 3 a 5 let, a ty dostaneš diagnózu,, nádor slinivky". Věř, že bys dala všechno.
Tím neříkám, že paní mi není líto. Celý život má v troskách. Strašné. Konkrétně této bych ráda pomohla, přímo.
Jako že je tam jediná? No spíše baba měla štěstí, že si ji Nova vybrala. ![]()
@Mar__tanka1983
Co vás ve škole učí? Nevědět, že Břeclavsko, Hodonín je vinný kraj.. to je smutné
Neznáš písničku: Morava je krásná zem, osázená vinohradem..
Příspěvek upraven 29.06.21 v 07:58
@samá práce ne, protože je mi přece jen věkem dost blízko a protože nefnukala. A protože je mi jí líto. Stačí? Protože nad matkami samozivitelkami a mladými rodiči, její Hz dětem vzal vítr všechno, se bude rozeznívat víc lidí, než nad nějakou, jak hezký píšeš, babou.
@DanielaD píše:
@Mar__tanka1983
Co vás ve škole učí? Nevědět, že Břeclavsko, Hodonín je vinný kraj.. to je smutnéNeznáš písničku: Morava je krásná zem, osázená vinohradem..
Morava právě není jen Břeclavsko, Hodonínsko, když už tedy cituješ písničku
![]()
@inkakřivák píše:
@samá práce ne, protože je mi přece jen věkem dost blízko a protože nefnukala. A protože je mi jí líto. Stačí? Protože nad matkami samozivitelkami a mladými rodiči, její Hz dětem vzal vítr všechno, se bude rozeznívat víc lidí, než nad nějakou, jak hezký píšeš, babou.
Přitom ta babča je v dokonalý kondici, na ty roky. Nehrouti se.
@DanielaD píše:
@Mar__tanka1983
Co vás ve škole učí? Nevědět, že Břeclavsko, Hodonín je vinný kraj.. to je smutnéNeznáš písničku: Morava je krásná zem, osázená vinohradem..
ježiš, samozřejmě, že vím, že na Moravě se pěstuje víno. Ale Morava je široký pojem.
Opravdu se ženský budete točit na tom, že když jsem skoro už před týdnem viděla první reportáž, první zapnutí televize skoro o půlnoci, kdy tomu člověk ani nevěří, že se to děje v ČR, tak jsem pět minut nevěděla, že v Hruškách se pěstuje ve velkém víno? Vždyť já ani nevěděla, že taková obec existuje
Že já radši nemlčela. Člověk se přizná, že prostě nemůže vědět všechno - bydlím na druhé straně republiky. Vy snad víte, co se pěstuje v Křimicích (no to možná víte, jejich výrobky se nejspíš prodávají ve vašem krámu, a jestli ne, nebudu se zlobit, přísahám ), nebo že se v Dobřanech vaří pivo? Víte, co jsou Dobřany?
Ne, nebudu se rozčilovat, chápu, že pro Moravu je to citlivá situace, ale já tady (400 km daleko) pomáhám organizovat sbírky a výjezd pomoci, a vy se mi budete točit na zeměpisu… ![]()
@Kelsey píše:
Někdo se tady ptal na křížky na domech. Děcka, nevím. Někdo říkal, že to si hasiči dělali křížky, když byla kontrola nemovitostí, jestli jsme ok, neuchází plyn. Kde nikdo nebyl, tak si udělali křížek. Ale kdo ví, jak to je?
Některý barák má zelený křížek a nejde dolů. Pak je tady ulice, kde je několik vedle sebe domů. Mají zelený a jdou všechny čtyři v té řadě budou bourat. Pak jsem zahlédla oranžový a červený křížek. Nerozumím tomu. Je teda fakt, že přes den není čas pátrat. Jak jsou teď ty zahrady otevřené a někdo cizí projde. Tak se zastaví a nějaké info nám dá. To se vždycky dozvíme, který další jde bourat. A dneska hasiči povídali, že na středu je předpověď dešťů. A mají obavu, že déšť to na některých dokoná. Teď jsme zmatení, že co statik, tak jiný názor. To by se jeden pos… My jsme tady měli každý den jiného, dneska zas jiný a s ním stavební úřad šel dom od domu a každý jiný názor.Děkujeme, že přijel pomáhat. Vážíme si toho.
Neviděla jsem za celý život brečet tolik chlapů. Že je žena citlivá, viditelně prožívá emoce. To jsem zvyklá. V ten čtvrtek byl šok a takové to zděšení, že co budeme všichni dělat. Pocit že se můžeme jít oběsit nebo si lehnout na kolej. Myslím si, že nikdo nespal. A většina už kolem 5h. ráno šla ven a obejít obec, aby jsme vlastně zjistili, jaký se stal masakr. A to brečel snad každý tady, že je to v ha.zlu.
My nevidíme televizi. Asi je to i dobře. Máme pouze třeba net v mobilu a to taky blbne signál.
Nám opravdu hodně pomohla pomoc dobrovolníků i psych. uklidnit, že to bude dobré. Že to půjde. Takže teď je pocitově líp. Bez každé fyz. pomocí a jakékoli pomoci by to bylo strašné.
Ja uplne koukala, ze treba prijeli pomoct veterinari, udelali stanky na osetreni zvirat nebo dobrovolne tymy lekaru, aby zajistili lekarskou pomoc nad ramec te z kraje.
A musim rict, ze prace a jednani JM hejtmana je neuveritelna. Jsem moc prijemne prekvapena.
Drzte se! ![]()
Dle všeho jsi nemocná na mozek a nemáš rozum. Ještě dobře že ta paní nemá internet a něco tak hnusného si neumí přečíst.
Paní krom té tvoji vážné nemoci zažila všechno. Nemoc syna, smrt druhého a tornádo, takže ji nesuď a neříkej co je nebo není horší
Aspoň že existují lidé o dost slušnější než ty a pomohli ji.
Uvědomuješ si vůbec, že dle všeho pro ni v tu chvílí než dům bylo důležitější to, že se nestalo nic urně syna…
@admin odhalit nebo zablokovat navždy
@inkakřivák píše:
Paní je mi líto, ale já osobně raději pošlu peníze na sbírku kdy peníze půjdou všem než někomu konkretnímu.
Protože jak bylo včera řečeno v tv tá co mluvila. Sice chápe, že se dělají sbírky i na určité rodiny, ale raději přispět na sbírku pro všechny, protože nikdy nevíme zda tam není rodina více zasažená a jen nemá takovou mediální pozornost a tedy nemá svojjí sbírku Četla jsem právě včera. Pan kolem 80 let si ve čtvrtek připil s klempíři (snad to píšu dobře), že má skoro hotovou novou střechu a v pátek, že už mu ji dokončí.
Nová střecha za čtvrt milionů. Za pár hodin byl bez střechy…
@topazio píše:
@admin odhalte tu.
Paní zemřel syn a druhý je nemocný. Z tvého příspěvku se mi chce.
Tak ulevila si, no. Snad ji to pomohlo. ![]()
@smajlik345 Dala jsem i tam, na Adru. Ale tehle paní bych pomohla klidně zase. Je to bojovnice, líbí se mi. Hotovo. Některé sympatie nebo antipatie prostě přijdou. A jo, pán má asi smůlu, média vždycky hledají dojemné příběhy.