Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
A tobě přijde v pohodě, že stát se kvůli nezodpovědným lidem bude muset zase víc zadlužit? Budeš to dál podporovat, až to zvýší daně, zpoplatní dětem školy, zdravotnictví atd?
Toto je prostě potřebná pomoc, narodíl od řady naprosto nesmyslných a zbytečných výdajů, ke kterým tu dochází.
@sirikit píše:
Ale heleď, většina těch prachů jsou dobrovolné sbírky a že něco přikápne i stát, to je prostě solidarita a přijde mi to úplně v pořádku.
Vím, jak to myslíš, ale když si představím, jak jsou všechny tyhle domky a zahrádky po generace ňuňaný a opečovávaný, najednou fuuuuuuu… a trosky.![]()
![]()
On si za ten příspěvek od státu nikdo Hradčana nepostaví, toho bych se nebála.
Ale stát nad tím neštěstím se založenýma rukama a alibisticky (sytý hladovému nevěří) říkat - „Dobře jim tak, měli se pořádně pojistit" mi člověče ti přijde fakt moc.
![]()
Hele, jsem si jistá, že ti lidi by byli šťastní jak blechy, kdyby se jim nic takovýho nestalo a normálně si dál žili svoje "obyčejné“ životy.
Ať už jakákoli částka je jenom sádra na vícečetné zlomenině. Pomůže překonat nejhorší, ale bolet to bude dlouho, spoustu lidí pro zbytek života a podle mě vážně není čas na přemítání, jestli se někomu náhodou nepomůže nezaslouženě moc.
Tak záleží, kolik stát dá. Jak jsem psala, nemám problém s tím jednorázovým příspěvkem, co psali hned na začátku (to bylo nějakých 50 tisíc). Ale mám problém s tím, co slibovala Schillerová - každému dva miliony jako nenávratnou dotaci. To je vyhazování peněz ze státního rozpočtu, který už je na mizině. a hádej, kdo to zaplatí. My po volbách ze svých daní. A ty půjčky, co si teď stát bere nikdy nesplatíme.
@Popeladym píše:
Toto je prostě potřebná pomoc, narodíl od řady naprosto nesmyslných a zbytečných výdajů, ke kterým tu dochází.
Sama mám doslova houno, oproti jiným určitě. Ale závidět někomu peněžní i jinou pomoc tváří v tvář takové katastrofě…bože můj lidi ![]()
@Popeladym píše:
Potřebná pomoc není rozdávání peněz ze státní kasy těm, co si nebyli ochotní platit pojištění. Tohle je naprosto zbytečný výdaj.
@stinga píše:
ale ti lidi zažili tragédii, jsou jiné případy, kdy se sosá stát a je jich moc, a někdy stát rozdává sám, aniž by byl důvod - např. sociální pracovnice na úřadě, která se stará o důchody nesvéprávných osob dostala 65000,–- odměny jako zdravotnický pracovník, přitom byla poslední rok víc na HO než v práci a pracuje výhradně od počítače - proč?- no ale hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere
a to je jedna drobinka z milionů situací, kdy stát rozhazuje peníze,
a ne pomoc po tornádu mi jako vyhazování nepřijde
Mně to jako vyhazování peněz přijde. Stát má pomoct tak, že tam zajistí armádu, policii, obnovu infrastruktury. Postiženým lidem odloží platby daní a jiných úředních věcí. Ale ne aby jim dával peníze, když neměli pojistky.
@lucenka píše:
Potřebná pomoc není rozdávání peněz ze státní kasy těm, co si nebyli ochotní platit pojištění. Tohle je naprosto zbytečný výdaj.
Vážně? Prosím nech už si ty názory pro sebe. Zkus tje někdy říct svým rodičům, možná budou překvapení
![]()
Pomáhat lidem po tragédii NIKDY nebude zbytečný výdaj ![]()
@lucenka píše:
Znám mnoho zbytečnějšich.
@stinga píše:
@lucenka a ta armáda a Policie podle tebe má teda dělat co?
Opravovat a rekonstruovat místo řemeslníků, nejspíš
![]()
@Venett píše:
Vážně? Prosím nech už si ty názory pro sebe. Zkus tje někdy říct svým rodičům, možná budou překvapení![]()
Pomáhat lidem po tragédii NIKDY nebude zbytečný výdaj
V mé rodině i mezi přáteli máme stejné názory. Rozpočet ČR je v háji a je nefér rozdávat miliony jen tak a ukazovat lidem, že pojištění není potřeba, protože se postará stát.
@lucenka píše:
Tak záleží, kolik stát dá. Jak jsem psala, nemám problém s tím jednorázovým příspěvkem, co psali hned na začátku (to bylo nějakých 50 tisíc). Ale mám problém s tím, co slibovala Schillerová - každému dva miliony jako nenávratnou dotaci. To je vyhazování peněz ze státního rozpočtu, který už je na mizině. a hádej, kdo to zaplatí. My po volbách ze svých daní. A ty půjčky, co si teď stát bere nikdy nesplatíme.
No právě, ten schodek už je z často totálně nesmyslných důvodů takovej, že těma pár miiardami, zacílenými na pomoc ne vlastní vinou krutě postiženým konkrétním lidem, už mě vážně nedojmeš. ![]()
@sirikit píše:
No právě, ten schodek už je z často totálně nesmyslných důvodů takovej, že těma pár miiardami, zacílenými na pomoc ne vlastní vinou krutě postiženým konkrétním lidem, už mě vážně nedojmeš.
Když myslíš. V tom rozpočtu bude chybět každá koruna. Ale to lidem dojde po volbách.
@lucenka píše:
Tvl az budes zase nekde fnukat, ze ti nekdo v diskuzi rekl něco fuj, rada se ti přijdu vysmat. Tohle neni vyhazování peněz. Vyhazování peněz je sekera 500 miliard na jakože covid, přičemž skutečně na to slo kolik, 30%? Verejna doprava zdarma? Dotace oligarchovi ze státních peněz, neb EU to nezaplatí? To je vyhazování! Tyhle lidi jsou úplně v pr.deli a madam prijde a pošle je klidně na ulici, pac nebyli pojištění. Ani nemrkne. Jo, kdyby tak meli covid, to bys je tu litovala 24/7, co? Ze na ne nekdo prsknul, na chudacky. Ale ze jim priroda vzala i tu postel, to neva.
Ze ses mimo vim dávno, ze az tak brutálně, to mě prekvapilo, a hlavně, TY to opravdu z Vietnamu platit nebudeš. Tak tady zas nemel ty svoje moudra.
@lucenka píše:
Tak že to nesplatime, to nám zařídili už před tornádem.