Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sirikit píše:
Já myslím, že na nahlášení je tvůj útok.
Ale nehlásila jsem, protože mi tento způsob řešení osobních animozit mezi lidmi staršími patnácti let připadá směšný.
Tvoje averze vůči Lucence je napříč diskusemi dlouhodobě naprosto zřejmáa viz můj názor výš - o Lucence nevypovídá vůbec nic.
A?? Ja se tim netajim. Ne, nemam rada lidi, kteri radi kopou do druhych. A tohle ma byt priklad argument bez argumentacnich klamu?
![]()
@lucenka píše:
Takže proto se máme zadlužovat ještě víc? Tohle je logika finančně negramotných lidí
Ale prosím Tě. To tu nemusíš psát mně. To jsi na špatné adrese. Vždy, ať je to ve velkém nebo malém hospodaření, se musí počítat s nenadalými událostmi. Korona nám tu fakt nezaručila, že se už nic zlého nestane. Těm lidem je teď ale potřeba pomoct. Když hoří, hasí se.
Příspěvek upraven 29.06.21 v 15:15
@Popeladym píše:
Ale prosím Tě. To tu nemusíš psát mě. To jsi na špatné adrese. Vždy, ať je to ve velkém nebo malém hospodaření, se musí počítat s nenadalými událostmi. Korona nám tu fakt nezaručila, že se už nic zlého nestane. Těm lidem je teď ale potřeba pomoct. Když hoří, hasí se.
Ano. Pomoct by stát měl - půjčkou.
@lucenka píše:
Pokud někdo nemá pojistku, tak je to jeho problém. Tím, že stát dá lidem peníze na novou nemovitost, když neměli pojistku, jen ukazuje, že je výhodné nemít pojistku a pak sosat stát.
A není to o závisti. Uvědom si, že stát nemá bezednou státní pokladnu a kdo tuhle srandu zaplatí. A tedy všichni lidé kolem mě, i ti staří, mají pojistku. Takže výmluva na stáří je jen výmluva.
Srandu? Tohle je podle vás sranda, no tak to potom už chápu vaše absolutně nemístný příspěvky. Nikdo tady netvrdí, že není lepší tu pojistku mít, ale prostě stalo se. Tak co už? To se mají ti lidé nechat stát bez pomoci na ulici(na místě, kde stál jejich dům, jejich domov, kde se nadřeli, zabydleli se, měli k tomu pouto a cit a teď je všechno pryč). To je jako řešení jo? Aby si jako pamatovali, že je lepší mít pojistku? To snad nemyslíte vážně už tohle. Ty lidi by mnohem raději neviděli ani korunu, myslím, že nikdo z nás kdo to nezažil si nedovede představit co všechno by ty lidi obětovali proto, aby se to nikdy nestalo. To, že si někdo myslí, že si ti lidé řeknou, juuu pecka, budeme mít nový barák, no co uděláme si ho modernější, ty jo my to vyhráli, tak to je naprosto zcestný uvažování a ten, kdo takto uvažuje to nemá v hlavě v pořádku. Takto to totiž vůbec není, těm lidem se zhroutil svět, přišli o všechno a opravdu si nezaslouží někde číst nebo slyšet takové bláboly, co někdo z pohodlí domova dokáže vyplodit. A vaše obavy o tom, že si z toho lidi vezmou to, že je lepší pojistku nemít jsou taky úplně mimo. Kdyby jste nežila tisíce kilometrů daleko, ve svém světě, kde umíte akorát rozdávat strašně chytré rady, tak by jste věděla, že tisíce čechů po této katastrofě řeší pojistky.
@lucenka píše:
Ano. Pomoct by stát měl - půjčkou.
Hm, tak já už fakt nevím.. Jdi to tam porovnat, sepiš třeba petici. To je teď moderní. ![]()
2 miliony v dnešních cenách stavebního materiálu a prací nejsou až tak ohromná částka. Pamatuji si naše zoufalství i, když nám při povodních zůstala v domě voda téměř po strop 14 dní. V tu chvíli byste za pomocnou ruku platili zlatem..
Mmch Hrad obdržel od vlády minulý týden mimořádných 200 milionů…
Pojišťovny své peníze zjevně nechtějí dát, takže to skončilo u státu.
Víš, jak by si pojišťovny pohoršily finančně? v takovém objemu. Ty si drží svůj finanční byznys, do kterého normálni smrtelník vůbec nevidí a určitě nemají zájem přijít o tolik peněz. Sem tam nějakou likvidaci, ale takový objem. Kdo ví, zda mají vůbec k dispozici tolik peněz, takové krytí.
@Matt 02 píše:
Srandu? Tohle je podle vás sranda, no tak to potom už chápu vaše absolutně nemístný příspěvky. Nikdo tady netvrdí, že není lepší tu pojistku mít, ale prostě stalo se. Tak co už? To se mají ti lidé nechat stát bez pomoci na ulici(na místě, kde stál jejich dům, jejich domov, kde se nadřeli, zabydleli se, měli k tomu pouto a cit a teď je všechno pryč). To je jako řešení jo? Aby si jako pamatovali, že je lepší mít pojistku? To snad nemyslíte vážně už tohle. Ty lidi by mnohem raději neviděli ani korunu, myslím, že nikdo z nás kdo to nezažil si nedovede představit co všechno by ty lidi obětovali proto, aby se to nikdy nestalo. To, že si někdo myslí, že si ti lidé řeknou, juuu pecka, budeme mít nový barák, no co uděláme si ho modernější, ty jo my to vyhráli, tak to je naprosto zcestný uvažování a ten, kdo takto uvažuje to nemá v hlavě v pořádku. Takto to totiž vůbec není, těm lidem se zhroutil svět, přišli o všechno a opravdu si nezaslouží někde číst nebo slyšet takové bláboly, co někdo z pohodlí domova dokáže vyplodit. A vaše obavy o tom, že si z toho lidi vezmou to, že je lepší pojistku nemít jsou taky úplně mimo. Kdyby jste nežila tisíce kilometrů daleko, ve svém světě, kde umíte akorát rozdávat strašně chytré rady, tak by jste věděla, že tisíce čechů po této katastrofě řeší pojistky.
Jsi fakt ještě dítě. Nebo si myslíš, že nesleduju, co se doma děje? ![]()
A jen tak mimochodem, v průzkumech si většina lidí myslí, že by stát neměl hradit škodu těm bez pojistky
.a opravdu si myslíš, že lidé o domov přišli jen na Moravě? Ona v ČR nikdy nebyla vichřice, povodně, kroupy neničily lidem majetek? Jen ti měli smůlu, že to nebylo před volbami, takže se kompenzace od státu nedočkali a museli se spolehnout na pojistky.
Že tu pomalu rok a půl tečou peníze proudem do kapes individuí, která si podnikají v dodávání respirátorů, testů atd., že cenu za PCR testy stanovila díky téměř monopolu laboratoř jednoho majitele, který pochopitelně nemá vuuuubec nic společného s tvorbou státního rozpočtu, že už vlastně 8 let a tedy i to, jak teď schodek vypadá, řídí jeden člověk, rouškovný, hromadná doprava pro studenty a důchodce za hubičku a další a další, to nikoho netankuje, ale jak jdou konečně peníze na něco smysluplného, tak je oheň na střeše. Asi že je to pomoc pro obyčejné lidi, kterým abnormální meteorologický jev zničil majetek, zdroj obživy, vzpomínky, auta a životní jistoty. Tak to si tu budeme do nich kopat a ukazovat jak jsou píp, že nemají pojistky… Bože ![]()
Za mě je takhle pomoc od státu jedině správná, můj voličský hlas za to rozhodně nikdo nezíská, protože tohle jednání by podle mě mělo být automatické, tak na co ovace.
Přemýšlím, jestli vůbec v poslední době republiku zasáhlo něco v podobném rozměru. Možná povodně 97, ale netuším, kolik domů se muselo tehdy zbourat… Jenže tehdy a i v 02 byla trošku jiná situace. Dneska aby člověk chodil na pojišťovnu pomalu co měsíc, aby pojistka kryla tržní hodnotu.
@lucenka v takových případech byly vždy kompenzace, od státu, kraje. Bylo to v menším objemu, pojišťovny to ustály.
Pokud někdo vyhoří a není pojištěn, tak má smůlu, ale pokud přijde tornádo, co zlikviduje několik vesnic, tak je to snad rozdíl.
@mado píše:
@lucenka v takových případech byly vždy kompenzace, od státu, kraje. Bylo to v menším objemu, pojišťovny to ustály.
Pokud někdo vyhoří a není pojištěn, tak má smůlu, ale pokud přijde tornádo, co zlikviduje několik vesnic, tak je to snad rozdíl.
Rozdíl v tom není. V obojím případě člověk přijde o střechu nad hlavou a ne vlastní vinou.
@lucenka píše:
Tohle není závist. Tohle je střízlivé konstatování toho, že ČR nemá rozpočet na to, aby lidem rozdával milióny. Co když za měsíc přijdou povodně, tak všem poškozeným zaplatí stejné peníze? Co když na podzim orkán, taky lidem zaplatí peníze za zničené lesy?
jestli to přijde před volbami, tak ano, zaplatí
nemá sice z čeho, ale zaplatí, natiskne peníze
a dorozhážou další miliardy na mimořádné důchody, ano, kupování voličů…bohužel celé volby už jsou jen o jednom…jen o kupování si voličů
s krátkou pamětí
a po volbách?? jooo, to se budem všichni jen divit
@mado píše:
Pojišťovny své peníze zjevně nechtějí dát, takže to skončilo u státu.
Víš, jak by si pojišťovny pohoršily finančně? v takovém objemu. Ty si drží svůj finanční byznys, do kterého normálni smrtelník vůbec nevidí a určitě nemají zájem přijít o tolik peněz. Sem tam nějakou likvidaci, ale takový objem. Kdo ví, zda mají vůbec k dispozici tolik peněz, takové krytí.
zajímavá úvaha, díky za ni
hmm, něco na tom bude…
![]()
@Borrealis píše:
jestli to přijde před volbami, tak ano, zaplatí
nemá sice z čeho, ale zaplatí, natiskne penízea dorozhážou další miliardy na mimořádné důchody, ano, kupování voličů…bohužel celé volby už jsou jen o jednom…jen o kupování si voličů
a po volbách?? jooo, to se budem všichni jen divits krátkou pamětí
No právě, po volbách se budou lidi divit. Ale to už bude nová jiná vláda, na kterou se bude nadávat. A lidi si už neuvědomí, kdo za to zvyšování daní a jiných plateb, ve skutečnosti může ![]()