Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
Jsi fakt ještě dítě. Nebo si myslíš, že nesleduju, co se doma děje?
A jen tak mimochodem, v průzkumech si většina lidí myslí, že by stát neměl hradit škodu těm bez pojistky.a opravdu si myslíš, že lidé o domov přišli jen na Moravě? Ona v ČR nikdy nebyla vichřice, povodně, kroupy neničily lidem majetek? Jen ti měli smůlu, že to nebylo před volbami, takže se kompenzace od státu nedočkali a museli se spolehnout na pojistky.
Já netvrdím, že nikde nebyly kroupy, vichřice a povodně, jasně, že jo. Ale prostě za mě by se těm lidem mělo pomoci, pokud přijde taková tragédie v takovém rozsahu a je jedno o jakou živelnou katastrofu se jedná a jestli je to na Hodonínsku, na Liberecku nebo na Karlovarsku a jestli se to stane před nebo po volbách je mi taky šumafuk. Prostě je to neštěstí a je mi těch lidí obyčejně, lidsky líto. Kdyby jste tohle (pomoc od státu) řešila v jiné souvislosti s rodinami, kde můžou oba dospělí pracovat, nechce se jim a ani se jim to nevyplatí, tak jsou doma na dávkách, tak to pochopím, to vadí všem ostatním. To samé kolik zbytečných peněz stál covid, kolik lidí si na tom nahrabalo a kolik šlo skutečně do něj? A takových zbytečných investicí a vyhozených peněz je, že to můžete řešit a vztekat se třeba až do Vánoc. To si klidně řešte a myslím si, že naprostá většina lidí by vám dala za pravdu, ale proboha neřešte nějakou státní kasu v téhle situaci, kdy spousta lidí zasáhlo takové neštěstí. To se prostě nedělá, to je hnus a je mi z toho blbě. Fakt nechápu, co na tom pořád nechápete. Zkuste si to po sobě přečíst, je to bez špetky emocí, bez nějakého projevení lítosti atd. Prostě neměli pojistku-jejich problém čau a tečka. Já to prostě nepochopím.
A ještě máte uplně mimo argumenty s půjčkami, našetřenými penězi atd. Já nevím jak ve Vietnamu, ale tady plno lidí je rádo, že vyjde za ten měsíc jen tak tak, tak z čeho by ty pujčky platili nebo, kde mají vzít ty našetřené peníze, když nemají?
@matkabagristy píše:
to je jenom nevychovanost, na to paragraf neni
A hyena je jenom vyraz pro takové jedince.
@sirikit píše: Čím konkrétně Lucenka porušila platný právní předpis či dobrý mrav?
Nazývat lidi, kteří zažili neskutečnou a výjimečnou tragédii, kterou si ještě před týdnem nikdo neuměl představit, hloupými a sosajícími stát, lidi, které nezná, nic o nich neví a jen do nich kope, dává rovnítko mezi ně a ty, kteří žijí jen ze sociálních dávek…to podle mne je v rozporu s dobrými mravy.
I to, jak předtím hodnotila a soudila, jak se chovají lidi pár hodin a dní poté, co se to stalo.
U nás už je bouřka a i když jsem měla bouřky a blesky vždy ráda, tak teď je ten strach šílení. Držte se všichni - vy co jste to zažili i vy všichni co máte strach aby už nikdy, nikde nepřišla taková pohroma
@krajta píše:
Buď ráda že jsi ty a tvá rodina zdravá, nevíš o čem mluvíš. Být vážně, nevyléčitelně nemocná je rozdíl, než mít chřipku +víš třeba jaké je, jet jednu zastávku MHD a muset si sednout, protože nevydržís stát?). A 100% ve všem souhlasím s lucenka.
A Ty víš, kdo sem píše? Proč jsi přesvědčena, že tady není nikdo s problémy jako jsou Tvoje, ba většími? Jakpak to víš?
Ne každý s těžkým osudem, přeje ostatním totéž.
@Popeladym píše:
Souhlasím s tím, že to mnozí asi podcenili. Tak teď už jsou poučeníA že to stát zvládne, si nemyslim. Nemyslela jsem si to už ani před tornadem. Pani ministryně asi neví, co činí, nebo to se stále stejným blaženym úsměvem, dělá záměrně. Vyhlídky jsou mizerný.
No a pak se div, že někoho nadzvedne ze židle, že tato dáma chce krátit dvoumilionový příspěvek o vyplacené pojistné plnění
Čili potrestat ty zodpovědné. Naštěstí jí to někdo z poradců vysvětlil polopatě
![]()
@Popeladym píše:
A Ty víš, kdo sem píše? Proč jsi přesvědčena, že tady není nikdo s problémy jako jsou Tvoje, ba většími? Jakpak to víš?Ne každý s těžkým osudem, přeje ostatním totéž.
Ja mam chronicky nemocneho syna a dala bych cokoliv za jeho zdravi. Presto nebo prave proto mam obrovsky respekt a obrovske ohledy k pocitum nestesti a zoufalstvi jinych lidi. Jakekoliv porovnavani „co je horsi“ povazuju proste za nevhodne.
Žít v nepojištěné nemovitosti je jistě nezodpovědné. Nicméně opravdu se mohlo stát, že jako „naschvál“ šlo o moment, kdy majitele pojištění řešili. Rozsah škod je výrazně tragický a postiženy jsou velké komunity, takže není, kdo by pomohl, v průšvihu jsou všichni. Možná by místní zodpovědné dámy mluvily jinak, kdyby byly mezi těmi nešťastníky.
V roce 2002 jsme prodávali dům, který byl ve vlastnictví naší rodiny 100 let. Naposledy v něm bydlela moje stará teta, která ve městě celý život pracovala, účastnila se veřejného života. Při první vlně povodní jsme zaslali jako rodina velkou částku charitě. Druhá vlna nás těžce zasáhla. Jelikoz ale už v té době neměla teta v domě trvalé bydliště, přešla do místního senior domu v 92 letech, tak jsme neměli nárok ani na přistavení kontejnerů ani na jinou pomoc od města. Tehdy mi to přišlo velice kruté a nikdy na ten pocit osamocení v nouzi nezapomenu…
@Matt 02 píše:
Já netvrdím, že nikde nebyly kroupy, vichřice a povodně, jasně, že jo. Ale prostě za mě by se těm lidem mělo pomoci, pokud přijde taková tragédie v takovém rozsahu a je jedno o jakou živelnou katastrofu se jedná a jestli je to na Hodonínsku, na Liberecku nebo na Karlovarsku a jestli se to stane před nebo po volbách je mi taky šumafuk. Prostě je to neštěstí a je mi těch lidí obyčejně, lidsky líto. Kdyby jste tohle (pomoc od státu) řešila v jiné souvislosti s rodinami, kde můžou oba dospělí pracovat, nechce se jim a ani se jim to nevyplatí, tak jsou doma na dávkách, tak to pochopím, to vadí všem ostatním. To samé kolik zbytečných peněz stál covid, kolik lidí si na tom nahrabalo a kolik šlo skutečně do něj? A takových zbytečných investicí a vyhozených peněz je, že to můžete řešit a vztekat se třeba až do Vánoc. To si klidně řešte a myslím si, že naprostá většina lidí by vám dala za pravdu, ale proboha neřešte nějakou státní kasu v téhle situaci, kdy spousta lidí zasáhlo takové neštěstí. To se prostě nedělá, to je hnus a je mi z toho blbě. Fakt nechápu, co na tom pořád nechápete. Zkuste si to po sobě přečíst, je to bez špetky emocí, bez nějakého projevení lítosti atd. Prostě neměli pojistku-jejich problém čau a tečka. Já to prostě nepochopím.A ještě máte uplně mimo argumenty s půjčkami, našetřenými penězi atd. Já nevím jak ve Vietnamu, ale tady plno lidí je rádo, že vyjde za ten měsíc jen tak tak, tak z čeho by ty pujčky platili nebo, kde mají vzít ty našetřené peníze, když nemají?
Takže pomoci se má jen při živelné katastrofě? Pokud přijde o střechu nad hlavou jen jedna rodina, nemá pojistku, tak té už bys nepomohl. Nepřijde ti to trochu nelogický? V čem je ta druhá rodina horší, že si nezaslouží stejnou pomoc? ![]()
A k šetření dost často pomůže, pokud si lidé neberou hypotéky na hranici svých možností, nekouří, hledají si líp placenou práci,…
@lucenka píše:
Takže pomoci se má jen při živelné katastrofě? Pokud přijde o střechu nad hlavou jen jedna rodina, nemá pojistku, tak té už bys nepomohl. Nepřijde ti to trochu nelogický? V čem je ta druhá rodina horší, že si nezaslouží stejnou pomoc?
A k šetření dost často pomůže, pokud si lidé neberou hypotéky na hranici svých možností, nekouří, hledají si líp placenou práci,…
Hotový finanční poradce. Osobně mám pojištěné vše, ale tady bych prostě držela ústa. Je to obrovské neštěstí.
Většinou, když přijde nemajetna rodina o střechu nad hlavou, pomůže širší rodina, obec, přátelé. Tady už nemá kdo pomoci. Mají teda ti lidé jít pod most?
@Alriga píše:
Většinou, když přijde nemajetna rodina o střechu nad hlavou, pomůže širší rodina, obec, přátelé. Tady už nemá kdo pomoci. Mají teda ti lidé jít pod most?
Ano. neplatili si pojistku. schvalne? Kolik z vás má navýšené pojistky na hodnoty nemovitosti?
@lucenka píše:
Jsi fakt ještě dítě. Nebo si myslíš, že nesleduju, co se doma děje?
A jen tak mimochodem, v průzkumech si většina lidí myslí, že by stát neměl hradit škodu těm bez pojistky.a opravdu si myslíš, že lidé o domov přišli jen na Moravě? Ona v ČR nikdy nebyla vichřice, povodně, kroupy neničily lidem majetek? Jen ti měli smůlu, že to nebylo před volbami, takže se kompenzace od státu nedočkali a museli se spolehnout na pojistky.
jaké průzkumy? kdo je dělal? mám dojem, že ty ve své hlavě. jen rýpeš a splétáš různé teorie,
@Alriga píše:
Tak širší rodina přeci nemusí bydlet všechna v zasažené oblasti, stejně tak přátelé
navíc minimálně v začátku pomáhá obec, lidé různě po republice nabízí pomoc. Opravdu nevidím nejmenší důvod k tomu, aby stát
který je v mizerné finanční situaci, poskytovall určité vybrané skupině takové finanční prostředky.
@mojmira píše:
jaké průzkumy? kdo je dělal? mám dojem, že ty ve své hlavě. jen rýpeš a splétáš různé teorie,
Různě na netu např. https://cnn.iprima.cz/…stenym-28409