Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
Ano stát má mít peníze na obnovu infrastruktury (a že bta infrastruktura bude dost drahá). Ale už by neměl přímo financovat lidem rekonstrukce. Od toho jsou pojistky.
Půjčky od státu, jak to třeba řešit u starších lidí? Nebo ty už nemají nárok, mají odžito, tak ať táhnou do důchoďáku nebo na ubytovnu, když na to nemají?
Nejhorší je, že při obnově infrastruktury zase potečou proudy peněz dalším nenažrancům a bude to další tunel, fakt si nedělám iluze… Radši, ať ty peníze dají lidem, který si zvelebí svůj dům, zůstanou v místě a dál ho zvelebují ![]()
@osvc píše:
Půjčky od státu, jak to třeba řešit u starších lidí? Nebo ty už nemají nárok, mají odžito, tak ať táhnou do důchoďáku nebo na ubytovnu, když na to nemají?Nejhorší je, že při obnově infrastruktury zase potečou proudy peněz dalším nenažrancům a bude to další tunel, fakt si nedělám iluze… Radši, ať ty peníze dají lidem, který si zvelebí svůj dům, zůstanou v místě a dál ho zvelebují
Bez fungující infrastruktury tam ti lidi ale nezůstanou ![]()
A holt těm starým lidem, co neměli pojistku, se na tu půjčku zaručí nějaký příbuzný ![]()
@Borrealis píše:
jestli to přijde před volbami, tak ano, zaplatínemá sice z čeho, ale zaplatí, natiskne penízea dorozhážou další miliardy na mimořádné důchody, ano, kupování voličů…bohužel celé volby už jsou jen o jednom…jen o kupování si voličů
a po volbách?? jooo, to se budem všichni jen divits krátkou pamětí
Tohle bych upravila, pokud je to před volbama, tak ano, slíbí zaplatit…
@osvc píše:
Půjčky od státu, jak to třeba řešit u starších lidí? Nebo ty už nemají nárok, mají odžito, tak ať táhnou do důchoďáku nebo na ubytovnu, když na to nemají?Nejhorší je, že při obnově infrastruktury zase potečou proudy peněz dalším nenažrancům a bude to další tunel, fakt si nedělám iluze… Radši, ať ty peníze dají lidem, který si zvelebí svůj dům, zůstanou v místě a dál ho zvelebují
Já mám zase obavu, že už teď si mnou ruce realitní makléři a chystají se na lov. Přemluvit právě starší lidi k prodeji zničené nemovitosti nebude až tak neschůdné.
@lucenka píše:
Bez fungující infrastruktury tam ti lidi ale nezůstanou
A holt těm starým lidem, co neměli pojistku, se na tu půjčku zaručí nějaký příbuzný
A z čeho by to ti lidé asi tak splaceli?
@lucenka píše:
A holt těm starým lidem, co neměli pojistku, se na tu půjčku zaručí nějaký příbuzný
A z čeho to budou splacet?
Já doufám že se vybere mezi lidmi dost aby to stačilo pro všechny.
@lucenka píše:
To ale neznamená, že to nebude stát desetinásobek, než by bylo obvyklý, jak je tady zvykem… A když nikoho na záruku neseženou, tak na skládku za ves? ![]()
@Alriga píše:
Z našetřených peněz, pomohli by jim příbuzní
ale tady je vidět ta finanční negramotnost. Z čeho by si zajistili bydlení, kdyby měli smůlu a ten dům bez pojistky by jim jenom vyhořel/střechu poškodila vichřice a ne tornádo před volbami ![]()
@Alriga píše:
@aiwwa píše:
A z čeho to budou splacet?
Odpovím za ni, měli to mít pojištěný ![]()
@aiwwa píše:
Já doufám že se vybere mezi lidmi dost aby to stačilo pro všechny.
Já taky ![]()
@lucenka píše:
Z našetřených peněz, pomohli by jim příbuzníale tady je vidět ta finanční negramotnost. Z čeho by si zajistili bydlení, kdyby měli smůlu a ten dům bez pojistky by jim jenom vyhořel/střechu poškodila vichřice a ne tornádo před volbami
to tvoje kdyby, kdyby, víš co se u nás říká, kdyby bylyv…ryby…
@osvc píše:
Odpovím za ni, měli to mít pojištěný
a jedeme dokolečka znovu, takže tahle debata nedává smysl, a stačí konec
@lucenka
a stalo se z toho zapšklé závidějící téma s omíláním politických témat ![]()
@osvc píše:
To ale neznamená, že to nebude stát desetinásobek, než by bylo obvyklý, jak je tady zvykem… A když nikoho na záruku neseženou, tak na skládku za ves?
jo, asi jo, nedávno jsem četla o japonském lese sebevrahů, že tam vozili Japonci své nemohoucí staré rodiče nechat „zdechnout“, @lucenka je asiatské uvažování blízké, tak asi ano, budou je vyvážet na skládku za ves, lesy tam totiž žádné nezůstaly, v těch vesnicích zařvaly všechny stromy
@stinga píše:
a jedeme dokolečka znovu, takže tahle debata nedává smysl, a stačí konec
@lucenka
- mělo to být přínosné téma o pomoci těm lidem, co aktuálně potřebují, jak to tam aktuálně vypadá,
a stalo se z toho zapšklé závidějící téma s omíláním politických témat
Já jsem ráda, že se ukázalo, jak hodně je u nás solidárních lidí a to brblalové, který jsou nejvíc vidět a slyšet, nezmění ![]()