Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76660
29.6.21 12:19
@lucenka píše:
My řešíme vientamce? 8o :think:

jsi ve Vietnamu, tak kolem tebe jsou Vietnamci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116054
29.6.21 12:20

Já byla včera v pojišťovně předělat si pojistku a už se nedivím, že spousta lidí pojistku nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
29.6.21 12:22

Dobrý den.

K anonymnímu příspěvku s avatarem tulipánu z 27. stránky této diskuse:

Pisatelka příspěvek takto pouze překopírovala z regionálního média. Po zvážení jsem se rozhodla ponechat ho jako anonymní. Pisatelka si nepřeje odhalit místo svého bydliště…
Poznámku jsem vložila i k příspěvku samotnému ;)

Díky a přeji hezký den! :mavam:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
29.6.21 12:26
@stinga píše:
tak to je věc názoru, někdo zase raději přispěje někomu konkrétnímu, než nějaké nadaci nebo neziskovce, kde 60 % příspěvku jde na provoz nadace

No právě. Přispěla jsem konkrétnímu člověku, nechala si od něj potvrdit, že je účet opravdu jeho. :roll: Trapas, ale dnes fakt jeden neví. Těm nadacim apod., nevěřím ani zbla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
29.6.21 12:29
@Popeladym píše:
No, on taky na tu pojistku opravdu každý nemá. A fakt se mi nezdá to Tvoje,, kdo tu srandu zaplatí,, zrovna v tomto případě patřičné.Příspěvek upraven 29.06.21 v 12:19

Ale ma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
29.6.21 12:39
@Moise píše:
Ale ma :nevim:

Opravdu máš pocit, že stát je jinak spořivý a,, rozhazovat,, se chystá jen zde? Vím, že na pojistku všichni fakt nemají. Každopádně bude teď dost poučenych, pokud se nepojistili jen z lehkovážnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.6.21 12:46
@Popeladym píše:
No, on taky na tu pojistku opravdu každý nemá. A fakt se mi nezdá to Tvoje,, kdo tu srandu zaplatí,, zrovna v tomto případě patřičné.Příspěvek upraven 29.06.21 v 12:19

To je ale problém těch lidí a neměl by to za ně řešit stát

• Citovat
  • Upravit
76660
29.6.21 12:55
@lucenka píše:
To je ale problém těch lidí a neměl by to za ně řešit stát

do jisté míry máš pravdu, ale není moc empatické to sem pořád znova a znova psát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.6.21 12:55
@Popeladym píše:
Opravdu máš pocit, že stát je jinak spořivý a,, rozhazovat,, se chystá jen zde? Vím, že na pojistku všichni fakt nemají. Každopádně bude teď dost poučenych, pokud se nepojistili jen z lehkovážnosti.

A tobě přijde v pohodě, že stát se kvůli nezodpovědným lidem bude muset zase víc zadlužit? Budeš to dál podporovat, až to zvýší daně, zpoplatní dětem školy, zdravotnictví atd? :think:

• Citovat
  • Upravit
140240
29.6.21 12:56
@lucenka píše:

nějaká empatie je ti jako vždy cizí, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.6.21 12:57
@stinga píše:
do jisté míry máš pravdu, ale není moc empatické to sem pořád znova a znova psát

Jen reaguju na příspěvek, co se toho zastává bez ohledu na to, jaké to bude mít následky.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.6.21 12:58
@mojmira píše:
nějaká empatie je ti jako vždy cizí, že.

A empatie s lidmi, kterým se díky zadlužování státu zvednou daně, mít nemohu? :think: musím ji mít jen s těmi, co si nebyli schopni/ochotni udělat pojistku a teď budou sosat stát? 8o

• Citovat
  • Upravit
75743
29.6.21 13:07
@lucenka píše:

Ale heleď, většina těch prachů jsou dobrovolné sbírky a že něco přikápne i stát, to je prostě solidarita a přijde mi to úplně v pořádku.
Vím, jak to myslíš, ale když si představím, jak jsou všechny tyhle domky a zahrádky po generace ňuňaný a opečovávaný, najednou fuuuuuuu… a trosky. 8o 8o :,(
On si za ten příspěvek od státu nikdo Hradčana nepostaví, toho bych se nebála.
Ale stát nad tím neštěstím se založenýma rukama a alibisticky (sytý hladovému nevěří) říkat - "Dobře jim tak, měli se pořádně pojistit :jazyk: " mi člověče ti přijde fakt moc. :think: :?

Hele, jsem si jistá, že ti lidi by byli šťastní jak blechy, kdyby se jim nic takovýho nestalo a normálně si dál žili svoje „obyčejné“ životy.
Ať už jakákoli částka je jenom sádra na vícečetné zlomenině. Pomůže překonat nejhorší, ale bolet to bude dlouho, spoustu lidí pro zbytek života a podle mě vážně není čas na přemítání, jestli se někomu náhodou nepomůže nezaslouženě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76660
29.6.21 13:10
@lucenka píše:
A empatie s lidmi, kterým se díky zadlužování státu zvednou daně, mít nemohu? :think: musím ji mít jen s těmi, co si nebyli schopni/ochotni udělat pojistku a teď budou sosat stát? 8o

ale ti lidi zažili tragédii, jsou jiné případy, kdy se sosá stát a je jich moc, a někdy stát rozdává sám, aniž by byl důvod - např. sociální pracovnice na úřadě, která se stará o důchody nesvéprávných osob dostala 65000,–- odměny jako zdravotnický pracovník, přitom byla poslední rok víc na HO než v práci a pracuje výhradně od počítače - proč? :zed: - no ale hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere
a to je jedna drobinka z milionů situací, kdy stát rozhazuje peníze,
a ne pomoc po tornádu mi jako vyhazování nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
29.6.21 13:11
@lucenka píše:
A empatie s lidmi, kterým se díky zadlužování státu zvednou daně, mít nemohu? :think: musím ji mít jen s těmi, co si nebyli schopni/ochotni udělat pojistku a teď budou sosat stát? 8o

Sosat stát? Děláš jako by z toho měli radost.Fakt si některé názory někteří nechte pro sebe. Člověku se z toho navaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný