Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
My řešíme vientamce?![]()
jsi ve Vietnamu, tak kolem tebe jsou Vietnamci, ne?
Já byla včera v pojišťovně předělat si pojistku a už se nedivím, že spousta lidí pojistku nemá.
Dobrý den.
K anonymnímu příspěvku s avatarem tulipánu z 27. stránky této diskuse:
Pisatelka příspěvek takto pouze překopírovala z regionálního média. Po zvážení jsem se rozhodla ponechat ho jako anonymní. Pisatelka si nepřeje odhalit místo svého bydliště…
Poznámku jsem vložila i k příspěvku samotnému ![]()
Díky a přeji hezký den! ![]()
Petra
@stinga píše:
tak to je věc názoru, někdo zase raději přispěje někomu konkrétnímu, než nějaké nadaci nebo neziskovce, kde 60 % příspěvku jde na provoz nadace
No právě. Přispěla jsem konkrétnímu člověku, nechala si od něj potvrdit, že je účet opravdu jeho.
Trapas, ale dnes fakt jeden neví. Těm nadacim apod., nevěřím ani zbla.
@Popeladym píše:
No, on taky na tu pojistku opravdu každý nemá. A fakt se mi nezdá to Tvoje,, kdo tu srandu zaplatí,, zrovna v tomto případě patřičné.Příspěvek upraven 29.06.21 v 12:19
Ale ma ![]()
@Moise píše:
Ale ma
Opravdu máš pocit, že stát je jinak spořivý a,, rozhazovat,, se chystá jen zde? Vím, že na pojistku všichni fakt nemají. Každopádně bude teď dost poučenych, pokud se nepojistili jen z lehkovážnosti.
@Popeladym píše:
No, on taky na tu pojistku opravdu každý nemá. A fakt se mi nezdá to Tvoje,, kdo tu srandu zaplatí,, zrovna v tomto případě patřičné.Příspěvek upraven 29.06.21 v 12:19
To je ale problém těch lidí a neměl by to za ně řešit stát
@lucenka píše:
do jisté míry máš pravdu, ale není moc empatické to sem pořád znova a znova psát
@Popeladym píše:
Opravdu máš pocit, že stát je jinak spořivý a,, rozhazovat,, se chystá jen zde? Vím, že na pojistku všichni fakt nemají. Každopádně bude teď dost poučenych, pokud se nepojistili jen z lehkovážnosti.
A tobě přijde v pohodě, že stát se kvůli nezodpovědným lidem bude muset zase víc zadlužit? Budeš to dál podporovat, až to zvýší daně, zpoplatní dětem školy, zdravotnictví atd? ![]()
@lucenka píše:
nějaká empatie je ti jako vždy cizí, že.
@stinga píše:
do jisté míry máš pravdu, ale není moc empatické to sem pořád znova a znova psát
Jen reaguju na příspěvek, co se toho zastává bez ohledu na to, jaké to bude mít následky.
@mojmira píše:
nějaká empatie je ti jako vždy cizí, že.
A empatie s lidmi, kterým se díky zadlužování státu zvednou daně, mít nemohu?
musím ji mít jen s těmi, co si nebyli schopni/ochotni udělat pojistku a teď budou sosat stát? ![]()
@lucenka píše:
Ale heleď, většina těch prachů jsou dobrovolné sbírky a že něco přikápne i stát, to je prostě solidarita a přijde mi to úplně v pořádku.
Vím, jak to myslíš, ale když si představím, jak jsou všechny tyhle domky a zahrádky po generace ňuňaný a opečovávaný, najednou fuuuuuuu… a trosky.
![]()
On si za ten příspěvek od státu nikdo Hradčana nepostaví, toho bych se nebála.
Ale stát nad tím neštěstím se založenýma rukama a alibisticky (sytý hladovému nevěří) říkat - "Dobře jim tak, měli se pořádně pojistit
" mi člověče ti přijde fakt moc.
![]()
Hele, jsem si jistá, že ti lidi by byli šťastní jak blechy, kdyby se jim nic takovýho nestalo a normálně si dál žili svoje „obyčejné“ životy.
Ať už jakákoli částka je jenom sádra na vícečetné zlomenině. Pomůže překonat nejhorší, ale bolet to bude dlouho, spoustu lidí pro zbytek života a podle mě vážně není čas na přemítání, jestli se někomu náhodou nepomůže nezaslouženě moc.
@lucenka píše:
A empatie s lidmi, kterým se díky zadlužování státu zvednou daně, mít nemohu?musím ji mít jen s těmi, co si nebyli schopni/ochotni udělat pojistku a teď budou sosat stát?
ale ti lidi zažili tragédii, jsou jiné případy, kdy se sosá stát a je jich moc, a někdy stát rozdává sám, aniž by byl důvod - např. sociální pracovnice na úřadě, která se stará o důchody nesvéprávných osob dostala 65000,–- odměny jako zdravotnický pracovník, přitom byla poslední rok víc na HO než v práci a pracuje výhradně od počítače - proč?
- no ale hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere
a to je jedna drobinka z milionů situací, kdy stát rozhazuje peníze,
a ne pomoc po tornádu mi jako vyhazování nepřijde
@lucenka píše:
A empatie s lidmi, kterým se díky zadlužování státu zvednou daně, mít nemohu?musím ji mít jen s těmi, co si nebyli schopni/ochotni udělat pojistku a teď budou sosat stát?
Sosat stát? Děláš jako by z toho měli radost.Fakt si některé názory někteří nechte pro sebe. Člověku se z toho navaluje.